Wilders tárgyalása

Wilders két weboldalt indított el a bírósági tárgyalásáról.

Mostantól a tárgyalás fejleményeiről két weboldalon is lehet informálódni:
a www.wildersproces.nl holland és a www.wildersontrial.com nemzetközi oldalakon.

Geert Wilders: „Ez a tárgyalás nem csak rólam szól, hanem a szólásszabadság jövőjéről Hollandiában [és –feltehetőleg- egész Európában.] A tárgyalás kimenetele minden holland állampolgár szabadságára hatással van. Ezekkel a weboldalakkal, lehetővé akarom tenni az emberek számára, hogy kövessék a tárgyalás legfrissebb fejleményeit.”

Geert Wilders: Nincs korrekt tárgyalás!

Az Amszterdami Kerületi Bíróság nyilvánvalóan nem akarja hallani az igazságot az iszlámról. És nem kíváncsi a szólásszabadság terén legkiválóbb jogi szakértők véleményére sem. A bíróság egyetlen tollvonással félresöpört tizenöt szakértő tanút a tizennyolcból, akit a védelem kért, hogy idézzenek be.

 Szakértő tanúként csak Hans Jansen, Simon Admiraal és Wafa Sultan meghallgatását engedélyezték. Ők zárt ajtók mögött fognak vallomást tenni. Kétségtelen, az igazságnak az iszlámról titokban kell maradnia.

Geert Wilders: „Ezt a bíróságot nem érdekli az igazság. Ez a bíróság nem akarja, hogy igazságos tárgyalásom legyen. Ez iránt nem érzek semmiféle tiszteletet. Ez a bíróság csak egy diktatúrában állná meg a helyét.”

A bíróság elsöpörte azt az előzetes tiltakozást is, mely a legfőbb ügyész illetékességére és elfogadhatóságára vonatkozott.

Ennek ellenére, Geert Wilders rendkívül motivált maradt, hogy felfedje az igazságot: „Még mindig számítok arra, hogy felmentenek.”

Wilders ügyvédje nyilatkozik.
Moszkowicz: A bíróság túlbecsüli magát.

De Telegraph, 2010. febr. 3.
Angolra fordította: Gates of Wienna

Geert Wilders ügyvédje, Bam Moszkowicz úgy látja, hogy a bíróság túlbecsüli magát, azzal, hogy nem tartja szükségesnek azt, hogy jogi szakértőket hallgasson meg. „Elég furcsa, amikor egy bíróság úgy gondolja, hogy nincs szüksége jogi szakértőkre,” mondta Bam Moszkovicz. „Ezáltal a bíróság túlbecsüli önmagát, és amikor egy bíróság túlbecsüli önmagát, akkor én elkezdek megijedni.”

Moszkowicz úgy gondolja, hogy a PVV vezetőjének ügye, „jogilag megalapozottnak” [legally grained?] kell lennie. Ügyfeléhez hasonlóan, az ügyvéd a témát elég elvi alapon állónak tartja ahhoz, hogy jogi szakértők véleményét hallgassák meg a tárgyalóteremben. Többek között azt is közölte, hogy Theo de Roos és Henny Sackers vallomásait írásban fogja benyújtani a bíróságra. „Emiatt a bíróságnak rengeteg papírmunkája lesz.”

Bam Moszkowicz egyértelműen „nem lepődött meg” a bíróság döntésén, azonban azt mondta, hogy a bíróságot nem lehet elutasítani.” „Ez csak akkor lenne lehetséges, ha úgy gondolná, hogy be tudja bizonyítani azt, hogy a bíróság elfogult. Önmaga túlértékelése nem ok egy bíróság elutasítására.

Print Friendly, PDF & Email