Burka vita No.3.

Az olasz külügyminiszter nyilatkozata: „Tegyük fel magunknak a kérdést: ha valaki eltakarja az arcát, az nem az első jele az integrálódás elutasításának és az adott személy elzárkózásának… a befogadó ország közösségétől és hagyományaitól?”

Valóban. Az arc-fátyol különböző formái a leglátványosabb szimbólumai egy olyan ideológiának, melynek semmi köze az egyenlőséghez és integrációhoz.

Olaszország: a külügyminiszter elutasítja az arc-fátylat
AdnKronos International, Január 27.

Florence, jan. 27 (AKI) – Olaszország külügyminisztere Franco Frattini szerdán a tiltakozását fejezte ki az arc-fátyollal kapcsolatban. Az ilyen ruházat viselete biztonsági kérdéseket vet fel és a muszlim bevándorlók „integrálódásának megtagadását” szimbolizálja egy befogadó országban, mondta.

„Tegyük fel magunknak a kérdést: ha valaki eltakarja az arcát, az nem az első jele az integrálódás elutasításának és az adott személy elzárkózásának a fogadó ország közösségétől és hagyományaitól?” – mondta Frattini.

A fiatal kiadók konferenciáján szólalt fel Frattini, Firenzében, Toszkánában, egy nappal azután, hogy Franciaország egy lépéssel közelebb került az arc-fátyol betiltásához.

Kedden egy francia parlamenti bizottság javaslatot tett az arc-maszk részleges tilalmára a kórházakban, iskolákban, kormányzati hivatalokban és a tömegközlekedési eszközökön.

„Ez a nők elnyomásának és… a szélsőséges fundamentalizmusnak a szimbóluma,” mondta Bernard Accoyer, francia parlamenti képviselő a javaslat benyújtásakor.

A francia képviselői ajánlást várhatóan egy törvénytervezet elkészítése és egy parlamenti vita követ majd az arc-fátyol kérdésével kapcsolatban, mely heves vitát váltott ki számos európai országban.

„Én nem alkotnék jogszabályokat az arc-fátyolról, hanem kiszélesíteném a megoldás folyamatát,” mondta Frattini, megjegyezve, hogy ez a dolog biztonsági problémákat is felvet.

„Ha valaki tetőtől talpig fátyolban belép egy bankba, vagy egy közhivatalba, akkor számomra logikusnak tűnik, hogy ez egy biztonsági probléma,” mondta Frattin.

Más olasz politikusok is kritizálták az arc-fátylat. Az olasz esélyegyenlőségi miniszter Mara Carfagna azt mondta, hogy “nem fogjuk soha jó szemmel nézni” Olaszországban…

 

Print Friendly, PDF & Email