Életképek Londonisztánból

Egyesült Királyság: Muzulmán buszvezető bezárta az utasokat a buszba, mivel megállt imádkozni. 

Forrás: Heidi Blake, Telegraph; Komment: Rober Spencer, JihadWatch

Üdvözöljük az új, büszke, ragyogóan multikultúrális Nagy-Britanniában. A járművezető viselkedése ebben az esetben teljesen összhangban van azzal a felsőbbrendű muzulmán eszmével, hogy az iszlám a tiszta igazság, ezt mindenki látja, és akik ebben nem hisznek, azok romlottak, ellenszegülnek istennek, és nincsenek jogaik, amit tiszteletben kellene tartani.

Egy muszlim buszvezető  letérdelt a folyosón, hogy öt percig imádkozzon, üléseikben „csapdábaejtve”  az összezavarodott és aggódó utasokat. 

A járművezető figyelmeztetés nélkül leállította a járművet és mielőtt levette a cipőjét, kigörgetett egy láthatósági mellényt, mint rögtönzött imaszőnyeget, Mekka felé fordult és elkezdett arabul kántálni. 

Az utasok azt mondták, hogy döbbent csendben figyeltek, attól tartva, hogy a buszvezető terrorista támadásra készül a buszon. Senki nem tudott le- vagy felszállni a járműre az ötperces ima alatt. 

Gayle Griffiths (33) panaszt tett az esetről a Londoni Közlekedési Vállalatnál (Transport for London – TfL), mely a 24-es buszon történt Gospel Oak-ban, London északi részén, a múlt héten. 

Az egygyermekes anya Camden-ből (London északnyugati része), aki percekkel korábban szállt fel a buszra munkából hazafelé menet, azt nyilatkozta: „Mindenki a csodálkozás és sokk keverékével a szemében nézett körül.” 

„Amikor befejezte, csak visszament a helyére és elindította a buszt – minden magyarázat vagy bocsánatkérés nélkül. Ez valóban bizarr, nevetséges és bosszantó volt.” 

„Mi elég gyakran késünk, mivel ez London. Egy multikultúrális társadalomban élünk, de az imádkozásnak megvan a helye és ideje, viszont nem egy utazás közepén az utasokkal teli buszban.” 

Az NHS (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) ügyintézője hozzátette: „Még az is átfutott az agyamon, hogy ez valamiféle – a busz felrobbantásával végződő – terrorista támadás is lehet, mivel úgy hallottam, hogy az öngyilkos merénylők imádkoznak a támadás előtt.” 

A TfL (Transport for London) elnézést kért minden utastól a késésért és a buszvezetőtől számonkérték az esetet… 

Pamela rámutatott egy fontos dologra: miért csak ült ott mindenki és nem tett semmit – különösen akkor, ha attól féltek, hogy a buszvezető egy dzsihad terrortámadásra készül?

Print Friendly, PDF & Email