Életképek Abszurd Britanniából

 „Kirúgtak” állásából egy keresztény tanárt, miután arra panaszkodott, hogy muzulmán diákok hősként dicsőítették a 9/11 gépeltérítőit.

Forrás: Daily Mail

Egy keresztény tanár tegnap azt állította, hogy kirúgák állásából, miután arra panaszkodott, hogy 8 éves tanulói hősként éltették a Szeptember 11-e gépeltérítőit.

 Nicholas Kafouris (52) perli korábbi iskoláját faji megkülönböztetés miatt.

 Azt nyilatkozta a bíróságnak, hogy el kellett hagynia az évi 30.000 fontos állását, mert nem tolerálta a 4. évfolyam tanulóinak ’rasszista’ és ’antiszemita’ viselkedését.

 A túlnyomórészt muzulmán fiatalok az osztályban nyíltan dicsőítették az iszlám szélsőségeseket, és a Szeptember 11-e terroristáit „hősőknek” és „mártíroknak” nevezték.

 „Ne érj hozzám, te egy keresztény vagy” mondta egy tanuló, amikor a tanár elhaladt mellette és hozzáért.

 Más tanulók azt mondták: „iszlám merénylők akarunk lenni, ha felnövünk”, és „a keresztények és a zsidók a mi ellenségeink – te is, mert keresztény vagy.”

 Mr Kafouris, ciprusi görög származású tanár 12 évet tanított a Bigland Green általános iskolában Tower Hamlets-ben, London keleti részén.

 Ofsted szerint a 465 tanuló közül „majdnem mind” etnikai kisebbséghez tartozik és nagy részüknek nem az angol az elsődlegesen beszélt nyelve.

 A tanár azt állítja, hogy faji megkülönböztetés történik az iskola igazgatója és helyettese részéről, mivel nem sikerült lépéseket tenniük a tanulók vele kapcsolatban tett megjegyzéseivel szemben.

 Azt mondja a tanár, hogy volt egy változás a tanulók viselkedésében a 2001. szeptember 11-i merénylet után. Annak ellenére, hogy megpróbálta őket leállítani, azt mondták neki: „utáljuk a keresztényeket” és „utáljuk a zsidókat”.

 Azt nyilatkozta, hogy kitöltötte a rasszista incidensek bejelentésére szolgáló nyomtatványt, (Racist Incident Reporting Sheet) de az iskola igazgatónője, Jill Hankey elutasította aggályait.

 A nyilatkozatban, melyet London központi Munkaügyi Bíróságának nyújtott be, azt állítja, hogy „Miss Hankey elkezdett mentségeket keresni, igazolni a tanulók viselkedését és magatartását, ezenkívül megjegyezte nekem, hogy nem volt igazam, amiért sértve éreztem magam a tanulók magatartása és viselkedése miatt.”

 Többek között a gyerek megjegyzéseinek indoklására Miss Hankey azt mondta, hogy „ha a gyerek idősebb volna, mondjuk 15, akkor talán komolyabban venném ezt. De ő csak kilenc éves – csak azért csinálta, hogy felbosszantson téged.”

 A tanár hozzátette: „Úgy éreztem, hogy az igazgató a velem szembeni viselkedésével és magatartásával megvalósította a közvetlen vallási megkülönböztetés fogalmát. Beszédmódja megfélemlítőleg hatott rám, azt jelezve, hogy „többször ne keressem meg ilyen jellegű problémákkal”.

 Mr Kafouris, másoddiplomás tanár, azt nyilatkozta, hogy egyre gyakoribbak lettek az ilyen jellegű megjegyzések, miután az igazgatóság nem tett semmit az első incidensekkel kapcsolatban.

 Számos elfogadhatatlan és nyers rasszista keresztényellenes megjegyzéseket tettek különböző tanulók a negyedik évfolyamból 2006 november végén és decemberben, például olyanokat, hogy „az Ikertorony merénylői hősők és mártírok”.

 „Néhány gerek az örömét fejezte ki más kultúrából-vallásból való emberek megölésével és halálával kapcsolatban”.

 „2006 novemberének utolsó hetében az egyik gyerek egy társuk megkéselésének szándékáról beszélt, mire én mondtam neki, hogy ez veszélyes beszéd, és hogy egy ügyvédet szúrtak le mostanában tinédzserek.

 Erre azt válaszolta: „Örülök, hogy az az ember meghalt”.

„Miért??” – kérdeztem

„Mert ő egy keresztény és angol, mi pedig muzulmánok vagyunk”.

 Az egyik vallásoktatás óra Jónásról és a cetről szólt, mikor az egyik tanuló megkérdezte, hogy Jónás zsidó volt-e, ezután elkezdte azt kiabálni, hogy „utálom a zsidókat, ők az ellenségeink”.

 Mr. Kafouris azt mondta, hogy megpróbált erről ismét beszélni Miss Hankey-vel. Az igazgató válasza ismét ellenséges és goromba volt. A legelső dolog, amit mondott nekem, az volt, hogy „Ó, megint te! Te vagy az egyetlen tanár aki ilyen dolgokról beszámol, rajtad kívül senki!”

 Négyszer elismételte, hogy „a fegyelmezőkészséged hiánya miatt van, hogy ilyen dolgokat mondanak”

 Mr Kafouri-t a stressz miatt betegállományba vette háziorvosa 2007 február végén, miután az igazgatóhelyettes, Margaret Coleman, figyelmeztette őt, hogy ne vonja kérdőre a tanulókat az osztályban megjegyzéseik miatt.

 Elmondása szerint amiatt, hogy semmilyen támogatást nem kapott az iskolától az ügyben, klinikailag depressziós lett. Múlt év áprilisában bocsátották el állásából.

 Az ügy folytatódik.

Print Friendly, PDF & Email