EU segélyekből finanszírozzák a palesztin gyűlöletkeltést

Az Európai Uniós segélyeket antiszemita gyűlöletkeltésre költik a Palesztin Hatóság iskoláiban és médiumaiban. 

Ez történik, ha vágyálom alapján ítélnek oda pénzt. Ez az eredménye a fantázia alapú döntéshozatalnak, mely ma Washingtonra és Brüsszelre jellemző. „EU-segélyekből finanszírozzák a Palesztin Hatóság gyűlöletkeltését” – Ben Hartman – Jerusalem Post, 2010. február 2. 

Egy brit adóellenőrző  csoport nyílvánosságra hozott  két jelentést, melyek részletezik az európai segélyek szerepét az Izrael ellenes és antiszemita történetek továbbításában a Palesztin Hatóság  iskoláibann és médiumaiban. 

A „Palesztin gyűlölet oktatás Annapolis óta” és „A gyűlölet oktatás finanszírozása”  című jelentések részletezik azt, amire az „Adófizetők Szövetsége” úgy hivatkozik, mint „Izrael démonizálásának” kampánya, melyet nagyrészt az európai adófizetők pénzéből finanszíroztak. Ez a politika csökkenti a hosszútávú béke reményeit. 

Az „Adófizetők Szövetsége” azt nyilatkozta, hogy elkezdett foglalkozni a palesztin területeken történő Izrael elleni felbujtás ügyével, mert meggyőződése, hogy sokkal alaposabban kell megvizsgálni a Palesztin Hatóságnak irányzott segélyprogramot, mivel a brit és uniós adófizetők pénzéből többé nem támogathatnak olyan programokat, melyek sértik a békefolyamatot és az Európai Unió illetve Nagy-Britannia polgárainak nemzeti érdekeit. 

Matthew Sinclair, az „Adófizetők Szövetsége”-nek tudományos igazgatója azt nyilatkozta egy sajtótájékoztatón, melyet Danny Ayalon külügyminiszter-helyettessel együtt tartott Jeruzsálemben, hogy a palesztin társadalom “népességének 42 százaléka 15 év alatti. Van egy nagyon nagy számú fiatal generáció, akiknek a látásmódja hosszú távon  fogja meghatározni a helyzetet. “

„A béke az emberek szívében és elméjében van, és alapvetően fontos, hogy az emberekben a helyes hozzáállást ösztönözzük és a megfelelő feltételeket teremtsük meg a béke érdekében” – folytatta Sinclair. 

„Ritkán látunk ilyet, hogy a [segélyek] annyi kárt okoznak a brit adófizetőknek, mint ebben az esetben” – mondta. 

Az Adófizetők Szövetsége szerint a Palesztn Hatóságnak nyújtott európai támogatás – beleértve a csak 2007-ben odaítélt 420 millió eurót és 63,6 millió fontot – “azt a felelőséget vonja maga után, hogy biztosítsa, hogy a palesztín hatóság ne használja helytelenül a rendelkezésre álló összeget. “

Ayalon úgy jellemezte a problémát, hogy a palesztin területeken történő izrael ellenes gyűlölet és uszítás akadályozza az együttélést és – ahogy mondta – a béke nem lehetséges mindaddig, „amíg nem látjuk, hogy Izraelt a Közel-Kelet legitim és természetes részeként fogadják el.” 

Ezután elmesélt egy anekdotát egy vitából, melyet egy brit férfivel folytatott a Londoni Gazdaságtudományi Egyetemen, és akitől azt kérdezte: „Meg tudnál-e nevezni egy palesztin vezetőt vagy egy királyt?” 

„Természetesen nem tudott megnevezni senkit, mert Palesztina soha nem létezett” – modta Ayalon. 

„Palesztin állam soha nem létezett” – mondta. Amikor mi idejöttünk, semmilyen más nemzetet nem találtunk itt. Nem fogunk mesékről vitatkozni a Palesztín Hatósággal, – mondta. 

Ashley Perry, a külügyminiszter-helyettes iroda média tanácsadója közölte a Jerusalem Post-tal, hogy a harcra uszítás felelősségének nagy része a Hamasz mellett a Fatahot is terheli, azzal érvelve, hogy a „méréskelt”-ként láttatott Mahmoud Abbas által vezetett párt lehetővé tette, hogy a Fatah elkerülje a felelősségrevonást az Izrael elleni uszítás és vallási nevelés (indoktrináció) miatt a Palesztín Hatóság által működtetett iskolákban és tömegtájékoztatásban. 

„Amikor [Mahmoud] Abbas-ról beszélnek, akkor egy mérsékelt és jó vezetőként említik, és teljesen az ellenkezőjét állítják a Hamas-ról. Itt az idő, hogy amit a Fatah-ról gondolnak, összhangban legyen a cselekedeteivel” – mondta Perry. 

Felszólította a Fatahot, hogy tartsa be [ő is] a Hamasszal szemben támasztott követelményeket. 

„Ahhoz hogy a [béke] folyamat előrehaladjon, [a Fatahnak] le kell állítaniuk az Izrael elpusztítására vonatkozó felszólításaikat, az indoktrinációt, és ne nevezzék el gyilkosokról a nyári táborokat.”  

[Hasonló cikk 2007-ből: A gyűlölet iskolái ]

Print Friendly, PDF & Email