A zsidók elhagyják a svéd várost…

A zsidók elhagyják a svéd várost a muzulmán támadások miatt 

Nick Meo, Telegraph, február 21.

Judith Popinski: Jews leave Swedish city after sharp rise in anti-Semitic hate crimes
Judith Popinski, Malmö

A Telegraph cikkének főcíme szerint Svédország hírneve – miszerint ők egy toleráns és liberális nemzet – megtépázódott –– mintha a svédek hirtelen antiszemitákká váltak volna. De ha kicsit továbbhaladunk a cikkben, láthatjuk, hogy a muzulmán bevándorlók felelősek az antiszemita támadásokért. Szóval a probléma az, hogy Svédország túl toleránssá és liberálissá vált, tolerálva a gyűlölködő, felsőbbrendű és antiszemita ideológia megtelepedését és elterjedését svéd földön. 

„A zsidók elhagyják a svéd várost, miután hirtelen megnövekedtek az antiszemita gyűlölet alapú bűncselekmények”   

Svédország jó hírneve, mint toleráns és liberális nemzet, veszélybe került a Malmöben történő meredeken növekvő antiszemita gyűlölködés alapú bűncselekmények miatt. 

Judith Popinskival nagyon kedvesen bántak, amikor egy náci koncentrációs táborból történő  kimentése után először érkezett Svédországba. 

Felnevelt egy családot Malmö  városában, és a következő hat évtizedben boldogan élt fogadott hazájában, egészen a múlt évig. 

2009-ben a város 700 fős zsidó közösségét kiszolgáló kápolnáját felgyújtották. A zsidó temetőket többször egymás után meggyalázták, az imából hazafelé tartó hívőket sértegették, és maszkos férfiak gúnyosan „Hitler” nevét mondogatták az utcákon. 

„Soha nem gondoltam, hogy életem során újra találkozni fogok ezzel a gyűlölettel,”  – mondta a Sunday Telegraph-nak Mrs. Popinski. 

„Ez az újfajta gyűlölködés a muzulmán bevándorlóktól származik. A zsidók most félnek.” 

Bár Malmö zsidó  lakossága nemcsak a bigott muzulmánokat és rasszista társaikat teszi felelőssé az orszában lévő neonáci szélsőség miatt. Ilmar Reepalu-, a 15 éve hatalmon lévő baloldali polgármestert azzal vádolják, hogy nem védi meg őket. 

Mr Reepalu, akit laza rendfenntartással vádolnak, a növekvő vita középpontjában van, mivel azt mondta, hogy amit a zsidók mezítelen antiszemitizmusnak érzékelnek, az valójában csak a szomorú, de érthető következménye az izraeli politikának a Közel-Keleten.  

Míg az ő nézetei korántsem egyedülállóak az európai liberális baloldal részéről, amelyet gyakran vádolnak pro-palesztin elfogultsággal, addig zsidó kritikusai azt állítják, hogy a fiatal forrófejű muzulmánokat mocskolódásra és zaklatásra bátorítja. 

A jövő olyan kilátástalannak tűnik, hogy egyes becslések szerint kb. 30 zsidó család már  elköltözött Stockholmba, Angliába, vagy Izraelbe, és több család készülődik erre. 

Míg a fiatalok máshol terveznek új életet, a maradó zsidó lakosság –  sokan közülük a Holokauszt túlélői és leszármazottaik – attól félnek, hogy hamarosan mindannyiuknak el kell menniük. Mrs. Popinski – egy 86 éves özvegyasszony – azt mondta, hogy még akkor is ellenséges érzelmekkel találkozott, amikor meghívták iskolákba, hogy beszéljen a Holokausztról. 

 „A muzulmán iskolások gyakran nem figyelnek rám, amikor a táborokban megélt tapasztalataimról beszélek” – mondta. „Ez amiatt van, amit a szüleik mondanak a zsidókról. A Közel-Kelet gyűlölete eljött Malmöbe. A város muzulmán részein lévő iskolákba egyszerűen már nem hívják meg többé a Holokauszt túlélőit.” 

A főleg zsidók ellen irányuló  gyűlölet alapú bűncselekmények száma a Malmöben rögzített 79 incidenssel megduplázódott és elismerték, hogy valószínűleg sokkal több a nem jelentett eset. Eddig közvetlen támadást nem jelentettek, de sok zsidó úgy gondolja, hogy ez csak idő kérdése a dolgok jelenlegi állása szerint. 

Őrzik a város zsinagógáját, és rakétabiztos üveg van az ablakokon, míg a zsidó  óvodákba csak vastag acél biztonsági ajtókon keresztül lehet bejutni. […] 

Jelenlegi becslések szerint Malmö népességének egyötöde muzulmán, közel 300.000. ember. „Az újfajta fenyegetés egy 40.000 fős csoport felől érkezik a zsidók kis közösségére fókuszálva.” – mondta Mrs Popinski egy festményekkel és perzsaszőnyegekkel teli nappaliban ülve. 

„Néhány svéd politikus hagyja, hogy ezt tegyék, beleértve a polgármestert is. Természetesen a muzulmánoknak több szavazatuk van, mint a zsidóknak” 

A legrosszabb eset tavaly történt Izrael gázai rövid háborúja alatt, amikor az Izrael mellett demonstráló kis csoportot egy arabokból és svéd baloldaliakból álló ordító csőcselék támadta meg, akik üvegeket és petárdákat dobáltak a rendőrség szeme láttára. 

„Évtizedek óta nem láttam ilyen gyűlölködést” – mondta Mrs Popinski. „Arra emlékeztetett, amit fiatalkoromban láttam. A zsidók kiszolgáltatottnak érzik itt magukat.” […] 

A polgármester hangsúlyozta a The Sunday Telegraph-nak, hogy ő az antiszemitizmus ellen van, de hozzátette: „Úgy gondolom, ezek Izrael-ellenes támadások, amelyek a Gázai övezetben történő háború miatt vannak.”  

 „Azt akarjuk, hogy Malmö kozmopolita és biztonságos legyen mindenki számára, és már tettünk lépéseket. Belekezdtem egy párbeszédbe. Semmilyen támadás nem érte a zsidó embereket, és ha a zsidók el akarnak költözni a városból Izraelbe, az nem Malmöre tartozik.” […] 

Mr. Eilenberg azt nyilatkozta, hogy ő és felesége gondolkoztak a Stockholmba való költözésen, ahol a zsidók jobban biztonságban érzik magukat, mint Malmöben. „De úgy döntöttünk, hogy nem tesszük, mert azt gondolom, hogy öt év múlva ugyanolyan rossz lesz ott is.” – mondta. 

„Ez történik egész Európában. Vannak unokatestvéreim, akik ugyanilyen okok miatt hagyták el amszterdami és franciaországi otthonaikat, mint én.”… 

A média fő irányvonalának kötelező morális egyenértékűségéhez igazodva, — a következőket olvasva emlékezzünk arra, hogy nem a muzulmánok hagyják el Svédországot a gyűlölet alapú bűncselekmények miatt, hanem a zsidók: 

Malmö zsidói nem az egyetlenek, akik szenvednek a gyűlület alapú bűncselekmények miatt. 

A város iszlám központjának vezetője Bejzat Becirov megmutatott egy golyó ütötte lyukat a fő recepcióspult mögötti ablakon. 

Mr. Becirov, aki 1962-ben érkezett a volt Jugoszláviából, azt mondta, hogy az ablakokat rendszeresen betörik, disznófejeket hagynak a mecset közelében, és leégetik a melléképületeket –talán azoknak a neonáciknak a cselekedetei ezek, akik a zsidókat is zaklatták a múltban. 

Azt mondta, hogy a néhány fiatal muzulmán zsidózaklatása kínos a közösség számára. Sokan közülük munkanélküliek, és sivár telepeken való életre vannak korlátozva, ahol a skandináv jólét és egyenlőség álma messze tűnik. 

A fehér svéd népesség többségének eközben zavaróak a faji problémák a liberális bevándorlási politika évei után. 

„Én akkor találkoztam először a faji gyűlölettel, amikor au-Pair voltam Angliában, és meg voltam döbbenve,” – mondta Mrs. Popinski barátja, Ulla-Lena Cavling, egy 72 éves nyugdíjas tanár. 

„Azt gondoltam, hogy ez nem történhet meg Svédországban. Most már másképpen gondolom.” 

Ha a svéd elit lehetővé  tette volna a valósághű oktatást az iszlámról, ahelyett hogy a lenyugtató “béke vallása”™ hazugságot hirdeti, miközben a muzulmán bevándorlók elözönlik Svédországot, akkor senki nem lenne meglepődve. 

Print Friendly, PDF & Email