A tálibok lefejeztek három szikhet

Pakisztán: Tálibok lefejeztek 3 szikhet, amiért visszautasították az iszlám felvételét

„Számos szikh élt a törzsi övezetben, főleg az Orakzai törzsi régióban, amíg a tálibok 2009-ben vallási adót (jiziya) nem róttak ki rájuk ”, a Korán 9:29-ben foglaltaknak megfelelően. 

Economic Times, Február 22. 
 
Új Delhi: Milyen mértékben vet majd árnyékot az elkövetkező Indo-Pakistáni, február 25-re tervezett párbeszédre, hogy három fiatal szikhet fejeztek le tálibok Pakisztán törzsi területein (FATA), miután állítólag visszautasították az iszlám vallás felvételét. A levágott fejeket Peshawarban egy gurudwarába [szikhek imahelye]vetették.

A szikh fiatalok – Jaspal Singh, Sarabjit Singh és Baronat Singh – azért mentek az Afganisztánnal szomszédos törzsi területre, hogy begyűjtsék a pénzt, amivel néhány ott élő ember tartozott nekik, amikor a tálib milícia erőszakkal elrabolta őket. Állítólag a tálibok felszólították őket, hogy válasszanak az iszlám vallás és a halál között. Amikor a szikh fiatalok ezt visszautasították, a fejüket lecsapták és elküldték Peshawari Bhai Joga Singhnek Gurudwarába .

Számos szikh élt a törzsi övezetben, főleg az Orakzai törzsi régióban, amíg a tálibok vallási adót (jiziya) nem róttak ki rájuk 2009-ben. Azóta a közösség jelentős része elmenekült Pakisztán városaiba, az egyre növekvő tálib nyomás miatt, hogy felvegyék az iszlám vallást.

Print Friendly, PDF & Email