Iszlám radikálisok “szivárogtak” be a Munkáspártba

Iszlám radikálisok “szivárogtak” be a Munkáspártba

Telegraph.co.uk,  Andrew Gilligan   

Jim Fitzpatrick, the Environment Minister
Jim Fitzpatrick, környezetvédelmi miniszter

 Egy Munkáspárti miniszter szerint a pártjába egy fundamentalista muzulmán csoport épült be, mely “iszlám társadalmi és politikai rendszert” akar létrehozni Nagy-Britanniában.

 Az Európai Iszlám Fórum (IFE) – amely  a dzsihádban és az sáriában [iszlám jogban] hisz, és Nagy-Britanniát és Európát egy iszlám állammá akarja alakítani – a szimpatizánsait a választási hivatalokba helyezte, és azt állítja, helyesen, hogy a szavazók “tömeges mozgósítására” képes . 

 A  The Sunday Telegraph-nak nyilatkozva, Jim Fitzpatrick, környezetvédelmi miniszter, elmondta hogy az IFE, valójában a Munkáspárton és más politikai pártokon belüli titkos párttá vált. “A szervezetük úgy tevékenykedik, hogy embereket helyeznek a politikai pártokba, tagokat toboroznak ezekbe a politikai pártokba, megpróbálják ezeket az embereket jelöltetni és megválasztatni, így önkormányzati vagy nemzeti szinten politikai befolyást és hatalmat tudnak gyakorolni,” mondta.

  “A programjuk teljesen ellentétes a Munkáspárt programjával, ami támogatja szekularizmust.”

 Mr. Fitzpatrick, aki Poplar és Canning Town parlamenti képviselője, mondta, hogy az IFE már beépült és “megrontotta” pártját Kelet-Londonban, ugyanúgy, ahogy azt a  szélső-balos  Harcos Irányzat tette a 1980-as években. Egy kiszivárgott Munkáspárti lista  110 százalékos  emelkedést mutat a  párttagságban az  egyik választókerületben két év alatt.

  Egy hat hónapos vizsgálat alapján, amit ennek az újságnak, és a Channel 4  Dispatches című műsorának riporterei folytattak, több héten keresztül rejtett kamerával:

  Az IFE aktivisták azzal dicsekedtek az álcázott újságíróknak, hogy már “… sok befolyásra és hatalomra… tettek szert” Tower Hamlets felett, mely egy londoni kerületi tanács, 1 milliárd fontos költségvetéssel.
Megállapítottuk, hogy a csoportot és szövetségeseit  több, mint 10 millió fonttal jutalmazták meg az adófizetők pénzéből, melynek nagy része olyan kormányzati alapokból származik, melynek célja, hogy “megakadályozza az erőszakos radikalizmust”.
IFE vezetőkről olyan felvételek készültek, ahol ellenzik a demokráciát, támogatják a sáriát [az iszlám jogot] vagy kigúnyolják a feketéket. Az IFE találkozókat szervezett szélsőségesekkel, köztük olyan tálib szövetségesekkel, mint az az ember, akit az Egyesült Államok kormánya úgy nevezett, hogy “vádemelés nélküli társ-összeesküvő” az 1993-as World Trade Center ellen elkövettett robbantásban, és egy másik emberrel, aki ellen az FBI vizsgálatot folytatat a szeptember 11-i támadásokhoz fűződő kapcsolatai miat .
A londoni mérsékelt muszlimok elmondták, hogy az IFE és szövetségesei hogyan juttatták érvényre a  keményvonalas nézeteiket a helyi közösség többi részében, így megfékezve azt a viselkedést, amit ők “iszlám ellenesnek” tartanak. Egy társkereső ügynökség tulajdonosa fenyegető e-mailt kapott egy IFE aktivistától, figyelmeztetve őt, hogy zárja be.
George Galloway, egy londoni parlamenti képviselő, az újság által megszerzett felvételeken elismerte, hogy a 2005-ös választásokon a  meglepetés szerű győzelme leginkább az IFE -nek köszönhető “… , hozzátéve, hogy ” döntő szerepet ” játszottak a választásokon aratott diadalában.

Galloway úr most azt mondja, hogy ők  csak egy csoport voltak a sok  közül, amelyek támogatták a háború-ellenes álláspontját ,és amely sohasem igyekezett befolyásolni őt.

Az IFE  különösen szoros kapcsolatokat ápol a Tower Hamlets tanáccsal. Hét korábban szolgálatban levő tanácsadó mondta, hogy Lutfur Rahman, a jelenlegi tanács vezetője, a pozícióját a csoport segítségével szerezte meg.

 Néhányan azt mondták, hogy egy magas rangú IFE tisztviselő korteskedett náluk az érdekében. Miután Mr Rahmant megválasztották, egy a csoporttal szoros összeköttetésben levő embert, Lutfur Alit, nevezték ki a tanács helyettes vezérigazgatójának, akinek hatalmas pénzekért felelt.

 Ez a válzozó munkanélküli mutatók,  a félrevezető összegzés és a fejvadászok negatív jelentése, -akiket azért jelöltek ki, hogy kiválasszák a jelölteket- ellenére volt. A tanács fehér vezérigazgatóját ezt követően eltávolították a posztjáról.

 Amióta D. Rahman vezető lett, több támogatást fizettek számos olyan szervezetnek, amelyekről a vizsgálódásaink megállapították, hogy szoros kapcsolatban állnak az IFE-vel.

 Más, világi csoportok finanszírozását megszüntették, vagy abbahagyták. A kerület közismert Brick Lane környékén, a tanácsi alapokat,  a világi örökség hírdetése helyett egy nagyon ellentmondásos “hijab [fejkendő] szoborra” költötték, mely sok lakót feldühített, akik  “vallási felsőbbrendűség hírdetésével ” vádolták meg a tanácsot.

 A Tower Hamlets iskoláinak azt mondta a tanács, hogy be kellene zárniuk a muzulmán Eid ünnepe alatt, még ott is, ahol a diákok nagy részét nem muzulmán.

 Mr Rahman nem tagadnta, hogy egy IFE aktivista korteskedett a tanácstagoknál az ő érdekében. Azt mondta: “Sok különböző ember van Tower Hamlets-ban aki belelkesül, aki belefolyik a dolgokba..”

  Nem kommentálta a besziváárgással kapcsolatos aggodalmakat, mondván ezek”párt ügyek”. Azt mondta: “Ha megnézzük a zászlóvivő politikánkat, amilyen a 20 millió fontos beruházás a  túlnépesedés kezelésére , akkor láthatjuk, hogy mi mindenkiért dolgozunk.”

  Az IFE azt mondta, hogy nem kísérelte meg befolyásolni a tanácsot, és nem lobbizott Mr Rahmannak. “Ha már valaki, akkor Munkáspárt jelenlegi tagjai csatlakoztak az IFE-hez, nem pedig fordítva, mondta.

A csoport kitartott amellett, hogy nem egy fundamentalista vagy szélsőséges szervezet, és nem támogatja az erőszakot.

Print Friendly, PDF & Email