Hamasz alapító fia: mérsékelt iszlám nem létezik

Moszab Hasszán Juszef, a 2005-ben bebörtönzött Hamasz alapító terrorista és parlamenti képviselő Hasszán Juszef  sejk fia. Moszab fiatalon évekig segített apjának politikai aktivitásában. Áttért a kereszténységre és egy évtizeden keresztül az izraeli titkos ügynökségnek dolgozott. Ezeket az információkat fedi fel  A Hamasz fia  című könyvében (A Hamasz fia, Libri).

Annak ellenére, hogy Hannity [riporter] évekig kitartóan ragaszkodott “az iszlám a béke vallása, amelyet a szélsőségesek egy kis csoportja elferdített” irányvonalhoz, és számos lehetőséget elmulasztott arra, hogy megvitassa a kérdést olyan vendégekkel, akik más álláspontot képviselnek, úgy tűnik, Juszefnek sikerült keresztül jutnia a tűzfalon.

Moszab Hasszán Juszef: “A Korán istene utálja a zsidókat, akár volt “megszállás” akár nem. A probléma az iszlám istenével van”

Hannity: “Ténylegesen hitt abban, hogy ha robbanószert erősít magára és ártatlan embereket öl, akkor a mennybe jut?”

Moszab Hasszán Juszef: “Teljes mértékben. Ebben minden muszlim hisz. A muzulmán társadalom legmagasabb tekintélyei mondják: ha meghalsz a Korán istenének dicsőségére, akkor a mennybe jutsz.”

Hannity: “És hitt a 72 szűzben is?”

Moszab Hasszán Juszef: “Mindenki máshoz hasonlóan igen.”

Hannity: “Ekkor agymosáson ment keresztül, indoktrinálták?”

Moszab Hasszán Juszef:  “Ennek semmi köze az agymosáshoz. Az emberek így nőnek fel. Körülötted mindenhol,  a társadalomban, az iskolákban, az utcán, minden eseményen ezeket a tényeket hallod az iszlámról.”
[…]
Hannity: “Folyamatosan azt halljuk, hogy különbség van a radikális iszlám és a mainstream [főárambeli] iszlám között.”

Moszab Hasszán Juszef: “Ez egy nagy tévedés, mármint a mérsékelt muzulmánok és fanatikusok közötti különbségtevés. Mi nem így teszünk különbséget. Nekem minden muszlim  ugyanaz. Mindegyikük a Korán istenében hisz, és úgy véli, hogy Korán ettől az istentől van.”

Hannity: “Azt mondja, hogy a legtöbb muszlim úgy gondolja, hogy a dzsihád útját kell követnie…”

Mosab Hasszán Juszef: “Ez nem az ő választásuk. Ha úgy vélik, hogy a Korán szóról szóra istentől…”

Hannity: “Akkor hadd kérdezzem meg újra. Tehát, amikor az emberek  mérsékelt iszlámról beszélnek, azt mondja, hogy az nem létezik?”

Moszab Hasszán Jusef: “Igen, nem létezik.”
[…]
“A muszlimoknak több felelősségérzetük, erkölcsiségük és logikájuk van, mint az istenüknek. A legelvetemültebb muszlim terroristának is több erkölcsisége, minimális emberiessége van mint az istenének. Az istenük egy tudatlan terrorista.”

 

A témához kapcsolódó magyar nyelvű cikkek:

„Szeresd ellenségedet” Keresztény hitre tért a Hamasz-alapító fia (ATV, Németh Csillag)
Izraeli kincs lett a Hamász fekete báránya (Index, Ballai Vince)

Print Friendly, PDF & Email