Hogyan írja újra a Palesztin Hatóság a történelmet

Hogyan írja újra a Palesztin Hatóság a történelmet

JihadWatch, Palestinian Media Watch 

“Ábrahám nem volt sem zsidó, sem keresztény, hanem [igaz muszlim] hanifa volt, alávetette magát [Allahnak], és nem tartozott a pogányok közé.” (Korán 3:67)

Míg a tudatlan nem-muzulmán nyugatiak “három nagy ábrahámi vallásról” beszélnek, az iszlám hagyományban a másik két “nagy ábrahámi vallásnak” nincs semmiféle legitimitása: a bibliai próféták valójában mind muzulmánok voltak, és a judaizmus és a kereszténység az eredeti iszlám tanítások illegitim elferdítései. A judaizmus és a kereszténység ezért teljesen elfogadhatatlan.

Ez a történelmi kisajátítás, ami korántsem az első a maga nemében, egy darabkája ennek. Mária (és Jézus) nem csak muzulmánok voltak, hanem „palesztinok” is. Szóval most egy nemzetet, melyet politikai manipuláció céljából az 1960-as években találtak ki, néhány történelmi hőssel látnak el. És mindez azért, hogy továbbra is táplálja a dzsihádot azokkal szemben, a környezetének megtévesztése érdekében történő kivetítés révén, akiket úgy állítanak be, mintha ők lennének azok, akik valójában delegitimálnak és kisajátítanának.

“A Fatah büszke a női harcosokra, mártírokra, és Szűz Máriára,” Itamar Marcus és Barbara Crook, Palesztin Mediafigyelő, március 17:

A hivatalos nyilatkozatában, a Fatah mozgalom, a nemzetközi nőnap tiszteletére, felsorolta azokat a “palesztin” nőket, akikre büszke: mártírokat, harcosokat, foglyokat és Szűz Máriát.

Szűz Mária és Jézus származását júdeai (zsidó) helyett “palesztinként” feltüntetni egy alapvető része a Palesztin Hatóság történelem hamisításának. A Palesztin Hatóság vezetése évek óta próbákozik egy palesztin-iszlám történelmet létrehozni Izrael területén. Ez nem egy alternatív értelmezése a modern történelemnek, hanem inkább egy kitalált történelem jóval azelőttről, hogy az iszlámot megalapították (Kr. u. 610), és mielőtt a rómaiak megpróbálták elválasztani a zsidó kötelékeket Izrael/Júdea földjéhez azáltal, hogy átnevezték “Palesztinának” Kr. u.135-ben. Bár történelmi szempontból értelmetlen, Jézust és Szűz Máriát palesztinként feltüntetni a Palesztin Hatóság történelem újraírásának ismétlődő témája.

Az alábbi szöveg a Fatah Hírközlési és Oktatási Hatóságának nyilatkozata a Nemzetközi Nőnap tiszteletére a Fatah hivatalos honlapján:

“Ha büszkék vagyunk a földünk szentségére, akkor arra vagyunk büszkék, és azzal büszkélkedhetünk, hogy a nemzetek és népek számára az első és legfontosabb szent asszony a Szentföldről származik: Szűz Mária – a béke és a szeretet asszonya – Palesztina nemzetének szülötte, melynek gyökerei mélyén belenyúlnak a történelembe. Mozgalmunk büszke az összes női Shahid-ra (Mártírok), fogvatartottakra, palesztin harcosokra, akik áldozati példakká váltak, és egy olyan iskolává, mely az adás és önfeláldozás jelentőségét tanítja.”

http://www.palvoice.com/index.php?id=23043
[Fatah weboldal, 2010. márc. 8. ]

Print Friendly, PDF & Email