A háború megtévesztés

A török miniszterelnök azt mondja, hogy nincs olyan, hogy iszlám terrorizmus.

APA, 2010. ápr. 13.

Erdogan hasonlót már mondott “a mérsékelt iszlámról” is: “Ezek a leírások nagyon bántóak,  gorombák, és sértőek a vallásunkra nézve. Nem létezik mérsékelt és nem mérsékelt iszlám.  Az iszlám az iszlám, és kész.”

Ebben az esetben persze, úgy látszik, azt mondja, hogy a terroristák elferdítik és félreértelmezik az iszlámot, de ez alatt azt is értheti, hogy az, amit a dzsihadisták tesznek, az nem terrorizmus.

Baku – APA.  A török miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan azt mondta hétfőn, hogy nem volt olyan, hogy iszlám terrorizmus, számolt be az APA a turkishny.com weboldalt idézve.

Erdogan részt vett az  Ali Vural Ak Globális Iszlám Tanulmányok Központ megnyitóján a George Mason Egyetemen, Washington DC-ben, és beszédet mondott “A civilizációk szövetsége, mint a globalis béke viziója” címmel.

“Az iszlámot és a terrorizmust nem lehet együtt említeni, mivel egymásnak ellent mondanak,” mondta.

Az iszlám azt mondja, hogy ha egy személy megöl egy másikat, az olyan, mintha az egész emeriséget ölte volna meg,  mondta Erdogan….

Komment: Nézzük meg hogyan is szól a teljes idézet. Korán 5:32.-33.:

Emiatt írtuk elő Izráel fiai számára azt, hogy ha valaki megöl egy emberi lényt, anélkül, hogy annak halála bosszú lenne valaki másnak a megöléséért, vagy megtorlás lenne azért, hogy a megölt romlást okozott volna a földön – akkor olyan az, mintha az összes embert ölte volna meg. Aki ellenben életben tart valakit, olyan az, mintha az összes embert életben tartotta volna. És eljöttek hozzájuk időről-időre a mi küldötteink nyilvánvaló bizonyítékokkal. Ám közülük számosan bizony ezután is semmi bevették a határokat a földön.

Akik fegyvert fognak Allah s a küldötte ellen, s csak abban serények, hogy romlást idézzenek elő a földön, azoknak az a jutalma, hogy megöletnek, vagy keresztre feszíttetnek, vagy egymással ellentétesen a kezük és a lábuk levágatik, vagy elűzetnek erről a földről. Ez lesz az evilágon az ő szégyenük, a túlvilágon pedig ráadásul óriási büntetés lesz az ő osztályrészük.”

Vegyük észre, hogy ez “Izrael fiai számára” szól, nem pedig a muszlimoknak, és a súlyos büntetések, melyeket Mr. Erdogan szándékosan nem említett, kivégzést, keresztrefeszítést és végtagok levágását foglalják magukban. Milyen “romlás előidézése” érdemli ki ezeket a súlyos büntetéseket? Lehet ez a szekularizmus, demokrácia, és más nem-muszlim értékek? Elképzelhető, hogy Irakban, Afganisztánban ha az amerikai, britt, magyar, stb. csapatok terroristákat ölnek meg, akkor ők “fegyvert fognak Allah s a küldötte ellen”?

Az hogy az iszlámban nem lehet átratlan embert ölni, az nem vonatkozik a nem-muszlimokra, mivel az aki elutasítja az iszlámot az soha nem lehet “ártatlan.”

Kapcsolódó cikk:
Határon túli törökök két tűz között, Metazin, 2010. április 13.

Print Friendly, PDF & Email