Wilders üdvözli Izrael „dzsihád ellenes harcát”

Wilders üdvözli Izrael „dzsihád ellenes harcát”

David Horovitz, 2010. 06. 09.

Geert Wilders, aki holland miniszterelnökségért folytatott kampánya központi elemeként a muszlim országokból történő bevándorlás beszüntetését követeli, üdvözli Izrael „dzsihád ellenes harcát” és arra figyelmeztetett, hogy a „nyugat a következő” ha Izrael elesik.

„Izrael a kanári a szénbányában,” mondta Wilders egy telefon interjúban, melyet a Jerusalem Post-tal folytatott, a szerdai választások előtt. „Az Izrael elleni dzsihád, nem csak Izrael ellen folyik, hanem az egész nyugat ellen.”

Egy évvel ezelőtt Wilders pártja a Párt a Szabadságért (PVV) a közvélemény kutatások szerint még 28%-ot szerzett volna, és esélye volt megnyerni a választásokat. Azóta ez csökkent, mivel, elmondása szerint, gazdasági kérdések kerültek előtérbe.

„Nincs sok esélye annak, hogy én legyek a miniszterelnök,” mondta.

Azóta lezajlottak a választások, és Wilders pártja a harmadik helyet szerezte meg és 24 képviselőt küldhet a Parlamentbe. A legtöbb szavazatot elnyerő Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért (VVD) vezetője Mark Rutte kezdhette meg a koalíciós tárgyalásokat, aki bejelentette, hogy megvizsgálja a szövetségre lépés lehetőségét Wilders pártjával.

A szerdai választásokat követően egyértelművé vált, hogy legalább hárompárti koalíciót kell alakítani a többségi kormányzáshoz a 150 fős Parlamentben.

A nem hivatalos végeredmény szerint a 150 fős parlamenti alsóházba a VVD 31, a PVV 24 képviselőt küldhet. A VVD 9, a PVV 15 hellyel növelte mandátumainak számát. A többi párt közül a szociáldemokrata Munkapárt (PvdA) 30, az eddigi legnagyobb erő, a Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) 21, a Szocialista Párt (SP) 15, a baloldali liberális Demokraták 66 (D66) 10, a környezetvédő GroenLinks 10 mandátumot nyert. A PvdA vezetője, Job Cohen korábban már jelezte, hogy egyelőre nehezen tartja elképzelhetőnek a koalíciós együttműködést a győztes liberálisokkal programjaik jelentősen eltérő hangsúlyai miatt. Pénteken úgy nyilatkozott, egyetért azzal, hogy a VVD először Wilderséknél puhatolózzon, jóllehet egy ilyen szövetség a Munkapártnak nem igazán lenne ínyére. Wilders már a választás éjszakáján közölte, hogy pártja benne kíván lenni az új kormányban. (forrás: Nol.hu)

Wilders, aki katolikus, egy sorozat kritikát, bírósági eljárást, és halálos fenyegetéseket kapott azért, mert kifejtette az iszlámmal szemben álló éles kritikáját, és folyamatos védelem alatt áll a nap 24 négy órájában. Elmondta, hogy míg hisz abban, hogy vannak „mérsékelt muszlimok,” és hogy a nyugaton élő muszlimok többsége mérsékelt, törvénytisztelő ember, „nem hiszem, hogy létezik mérsékelt iszlám.”

Az iszlámot egy „totalitáriánus ideólógiának” jellemzi, mely „a szabadság, a törvények és az állam és egyház szétválasztása ellen van.”

Azt mondta, hogy a muszlimok beáramlása az olyan országokba, mint például Hollandia a „társadalom eliszlámosodásához” vezetett. 2008-ban a Fitna című film kapcsán megjegyezte, hogy „a holland büntető bíróságra vittek azért, amit az iszlámról mondtam” és a múlt évben jogi csatát kellett vívnia azért, hogy beutazhasson Nagy-Britanniába, miután kitiltották onnan.

„A szólásszabadság veszélyben van,” mondta. „Ez nem történhetett volna meg, ha a katolikusokat kritizálom.” Wilders azt mondta, hogy a holland muszlim népesség körülbelül egy millióra növekedett (a 16 milliós népességen belül), és „több tízezren érkeznek még mindig évente Szomáliából, Marokkóból, Törökországból,” és más helyekről. Ez a beáramlás „hatalmas változásokat eredményez,” utalva arra, hogy a nőket és a homoszexuálisokat zaklatják az utcán néhány muszlim környéken, és növekedik a sária bíróságok száma.

„Öt perccel vagyunk éjfél előtt,” mondta. „Azt mondom, hogy állítsuk meg a tömeges bevándorlást a muszlim országokból, nem azért mert az emberek rosszak, hanem azért, mert a kulturális örökségünk és társadalmunk, mely a keresztény és zsidó értékeken, a humanizmuson, alapul, jobb, mint az iszlám… Ha nem foglalkozunk ezzel, és nem állítjuk meg a bevándorlást, [félreértelmezett] politikailag korrekt érvek miatt, akkor el fogjuk veszíteni Európát.”

A 46 éves Wilders hat évvel ezelőtt alapította eg a PVV-t, mután elhagyta a VVD-t, Trökország EU csatlakozásával kapcsolatos eltérő álláspontjuk miatt. Nyílt támogatója Izreaelnek, két évet töltött a középiskola befejezése után gyakornokként Moshav Tomernél a Jordán völgyében, és többször meglátogatta Izraelt azóta. Továbbá volt Irakban, Iránaban, Szíriában is.

Az izraeli-palesztin konfliktust inkább ideológiai, mint területi konfliktusnak tartja.

„Ha Izrael odaadja mondjuk Ciszjordániát a palesztinoknak, akkor az nem fog békét eredményezni.,” mondta wilders. „A következő lépés a palesztinok számára az lenne, hogy Ashkelon, Ashdod, Haifa és Jeruzsálem a következő „telepek” amiket meg kell szerezni.”

Hozzátette: „Mindig mondom, hogy mindenhol nyugaton a szülők azért aludhatnak nyugodtan, mert az izreli szülők ébren vannak éjszaka, mivel a fiak harcolnak a dzsihád ellen.”

„Ti a mi harcunkat vívjátok,” mondta. „Izrael után mi következünk.”

Print Friendly, PDF & Email