Muszlim zavargások Stockholmban

Tűz és zavargások Stockholm külvárosában

The Local, június 9. (köszönet Fjordmannak):

Zavargásokat jelentettek kedd éjjel Stochholm Rinkeby nevű külvárosából, miután 50-60 fiatal kövekkel hajigálta meg a rendőrséget és felgyújtott egy épületet. 

„Háborús övezet van itt és kőzápor”- mondta az egyik szemtanú, aki neve elhallgatását kérte a Metro napilaptól. 

Egy másik jelenlévő  szerint egy buszt kényszerítettek megállásra, amikor az megpróbált behatolni az elfoglalt területre. 

„A busz egyetlen ablaka sem maradt épen”- mondta egy szemtanú. 

A rendőrség figyelmét az este folyamán már korábban felhívták arra, hogy valami készülődik, mivel fiatalok gyülekeztek az utcákon, és járdakövekkel szerelkeztek fel. 

„Mindent megpróbáltak, amit csak lehetett, hogy elvonják a figyelmünket”- mondta Mats Brännlund a stockholmi rendőrségtől. 

De a rendőrség úgy döntött magához ragadja a kezdeményezést, amikor egy az ott élő fiataloknak tanácsadási programot biztosító épület lángokba borult. 

„Segítenünk kellett a mentőknek az átjutásban”- mondta Brännlund. 

Az éjszaka folyamán  összesen mintegy 20 kutyákkal felszerelt rendőr járőr volt a helyszínen, hogy helyreállítsa a nyugalmat. A rendőrautók is a kődobálás célpontjaivá váltak. 

„Ha valaki kövekkel támad rá a rendőrökre és épületeket gyújt fel, akkor ki merem jelenti, hogy az, ami történik nem más mint zavargás”- mondta. 

A tűzoltóság három állomásról 21 alakulatot vezényelt a területre, de nem érkezett jelentés arról, hogy őket megdobálták volna. 

Éjfél körül a helyi rendőrkapitánysággal együtt egy vállalatot is megtámadtak a Nordea parton a kőhajigáló fiatalok. Két férfit vettek őrizetbe, akiket a rendőrállomás megtámadásával hoztak kapcsolatba.

Kapcsolódó cikkek:
Felgyújtottak egy iskolát a dühös bevándorlók Stockholmban (origo.hu)

Print Friendly, PDF & Email