Betiltották a hatalmas aperitifet

A párizsi rendőrség megtiltotta a “kolbász és pia” elnevezéssel a Facebookon szerveződő “hatalmas aperitif” megtartását pénteken, a francia főváros egyik muzulmánok lakta negyedében.

A prefektúra “a közrend megzavarásának súlyos kockázatával” indokolta keddi döntését, amely valamennyi tervezett ellentüntetésre is vonatkozik.

A francia fiatalok körében az elmúlt hónapokban divat lett a Facebook közösségi oldalon szerveződő apéro géant, azaz hatalmas aperitif: egy hetekkel előre meghirdetett estén és megjelölt helyen több ezren gyűlnek össze spontán utcai bulizásra.

A Párizs XVIII. kerületében tervezett találkozó lett volna azonban az első politikai célú rendezvény: a negyed “identitásbeli és területi visszafoglalására” a “disznóhús kedvelőinek”.

A közös kolbászevésre és borivásra invitáló programot a hagyományosan kozmopolita és elsősorban munkásrétegek által lakott Goutte d,Or egyik lakója hirdette meg (Párizs ezen környékén a lakosság harmada külföldi, míg más kerületekben 17,5 százalékos ez az arány). Sylvie Francois “őshonos és nem politizáló franciaként” elítéli a környék iszlámosodását.

A szervező az ellen kívánt volna tiltakozni, hogy a környék utcáit – ahol egyre több muzulmán imahely található – péntek esténként kisajátítják vallási célokra, és a közös imák idejére még a forgalom elöl is lezárják. Ilyenkor 1500-2000 muzulmán imádkozik az utcákon, mert nem fér be mindenki a mecsetekbe….

Ezt nem tiltották be:

…Miután [iszlamofasiszta szimpatizáns politikailag korrekt] baloldali pártok és rasszizmusellenes civil szervezetek tiltakozása nyomán a média hétfőn részletesen beszámolt a polémiáról, kedden már 6700 tagja volt a csoportnak a Facebookon, és hasonló megmozdulások kezdődtek Brüsszelben és Lille-ben is, Londonban pedig “szalonna és sör” elnevezéssel indult meg egy hatalmas aperitif szervezése….

(index.hu cikkből dekódolva a zaj kiszűrésével [politikailag korrekt részek kihagyva:)] )

Print Friendly, PDF & Email