Az Iszlám Dzsihád vezetője Izraelen belüli támadásokra szólít fel.

Az Iszlám Dzsihád vezetője Izraelen belüli támadásokra szólít fel

 MEMRI

A Gázai övezetben a Jeruzsálem Nap (2010. szeptember 3.) alkalmából megtartott nagyszabású tüntetésesen, Ismail al-Shaker Hamasz vezető arra figyelmeztetett, hogy az ellenállás nem fogja tétlenül nézni, ahogy a PA (Palesztin Hatóság) elfogja a Hamasz aktivistákat Ciszjordániában, és Izrael elleni további támadásokra buzdított.

 Megköszönte Iránnak a Jeruzsálem kérdésben történt támogatását, és más országokat is sürgetett arra, hogy kövessék ezt a példát. A PA tárgyalásokon való részvételével kapcsolatban elmondta, hogy ez Allah és a Küldötte elleni árulás, és megígérte, hogy Jeruzsálem fel lesz szabadítva, mint ahogy Szaladin idejében tették azt, az ellenálláson és dzsihádon keresztül.

Khaled Al-Batsh

 Khaled al-Batsh az Iszlám Dzsihád vezetője felszólította az Al-Qassam és Al-Quds Brigádokat -A Hamasz és az Iszlám Dzsihád militáns szárnyát-, hogy támadja meg az ellenséget mindenhol, és folytasson támadásokat Izrael területén belül, mint amilyen a 2001-es robbantás volt a Sbaro étteremnél Jeruzsálemben, és amilyen a 2002 robbantás volt a Meggido elágazásnál, azért, hogy leállítsák a tárgyalásokat. Meg kell említeni, hogy 32 izraelit öltek meg ebben a két robbantásban.

 Forrás: www.palestine0info.info

Print Friendly, PDF & Email