A média figyelmen kívül hagyja a mecsetet ellenző muszlimokat

A média figyelmen kívül hagyja a mecsetet ellenző muszlimokat

OneNewsNow.com, Chad Groening

Egy konzervatív médiafigyelő szervezet azt állítja, hogy a mainstream média gyakorlatilag nem vesz tudomást azokról a muszlimkról, akik a tervezett „Ground Zero” mecset ellen szólalnak fel.

A maimstream média úgy látszik mindent elkövet annak érdekében, hogy támogassa azt az előfeltevését, hogy az iszlám egy békés vallás, és a legtöbb muszlim „mérsékelt”. Azonban a Culture and Media Institute (CMI) [Kúltúra és Média Intézet] a Media Research Center-nél [Média Kutatóközpont] arra a megállapításra jutott, hogy a Ground Zero kérdésében a hálózatok nem vettek tudomást azokról a muszlimokról, akik felszólaltak az ellen, hogy a mecset túl közel van a 9/11 helyszínéhez.

„Láttuk, ahogy a média a mecset ellenzőit bigottnak, rasszistának és xenofóbnak festette le. És ezért nem vesznek tudomást azokról a meglehetősen fontos muszlim személyekről, akik kiálltak és lényegében ugyanazt mondták, mint amit a legtöbb amerikai mond”, mondja Nathan Burchfield, aki társszerkesztő a CMI-nél . ”Azonban a média nem vesz tudomást ezekről az emberekről, mert ez nem illik bele a média napirendjébe, hogy ez [ne épüljön mecset] valami olyasmi, amit mindenki akar.”

Beszámol arról, hogy az egyik ilyen prominens muszlim a jelenlegi Miss USA, Rima Fakih, aki azt mondta, hogy a 2001 szeptemberi terrortámadás áldozataival szemben érzéketlenség lenne olyan közel építeni a mecsetet ahhoz a helyhez, ahol a World Trade Center tornyai álltak. „Inkább a tragédiával kellene törődnünk , mint a vallással,” mondta Fakih.

Birchfiel rámutat arra, hogy Fakih „nagy hír volt akkor, amikor az első muszlim Miss USA-vá választották meg. A fejlődés egy lépcsőfokaként tekintettek erre. És most hogy mégis kiállt és ezeket mondta, hírtelen nem kap több szerepet a mainstream médiában, mivel nem egyeztethető össze a napirendjükkel.”

A CMI társszerkesztője hozzáteszi, hogy sok más prominens muszlim állt ki a Ground Zero mecset ellen, mondván, hogy a hely megválasztása érzéketlenség a szeptember 11.-ei áldozatok és azok családjával szemben.

Jobb oldalon: "A vallásszabadság eme hatalmas szimbólumát azoknak ajánljuk, akik életüket vesztették szeptember 11-én." Bal oldalon: "A 19 bátor dzsihadistának, dicsőség Allahnak."
Print Friendly, PDF & Email