Égő Elvis és égő Korán

Égő Elvis és égő Korán

StaringAtTheWiew blog, 2010. szept. 07.

Harmincöt évvel ezelőtt a testvérem elégette az Elvis lemezeimet. Abban az időben Indiában voltam. Úgy gondolta, hogy Isten akaratát teljesíti. A lemezek között volt Elvis legjobb dalainak első gyűjteménye, melyet 10 éves koromban vettem. Még mindig emlékszem a legtöbb dalra.

Hogyan reagáltam testvérem Isten iránti lelkesedésére? Azon kívül hogy „A fene egye meg Sam, nem mentél egy kicsit túl messze?” sehogy. Nem toroltam meg, nem égettem fel a házát, nem fenyegettem meg a családját. Egészen mostanáig nem is emlékeztem rá, amikor is az izgalom, mely egy Floridai egyházat vett körbe, akik azzal fenyegetőznek, hogy elégetik a Koránt, fel nem idézte ezt újból bennem.

A média felkapta a történetet. Írd be a Google-ba és láthatod, hogy mi mindennek mondják el a lelkészt, illetve valójában csak olvass el 20 történetet, és meg fogod látni ugyanazt a 20 mellékneveket. Ha az egyház beváltja a fenyegetését, el tudom képzelni, hogy minden hírcsatorna a világ minden részéről ott szeretne majd lenni a kameráival, akkor, amikor az első ayah [a Korán verse] kigyullad. Egy rabbi ennek a tettnek a súlyosságára figyelmeztetett (könnyek), emlékeztetve minket arra, hogy azok az emberek, akik könyvégetéssel kezdték, végül embereket égettek (heves zokogás). Petraeus tábornok azt állította, hogy az amerikai katonákat Afganisztánban veszélyeztetni fogja, ha ezt az eseményt nem fújják le.

Nekem csak három kérdésem van, egy a médiához, egy a rabbihoz és egy a tábornokhoz.

A kérdésem a CNN-hez, FOX-hoz, MSNBC-hez, és a többi csatornához: Miért a lelkész butaságára fókuszálnak, és miért nem azoknak az embereknek a butaságára, akik ölnek, égetnek, és testeket csonkítanak, amikor elégetik a könyvüket? Senki sem fog megsérülni, ha a Koránt elégetik. Megsebzett érzések, Igen; megsebesített testek, Nem. Összetört érzések, Igen; összetört testek, Nem. Megsebezett érzelmek, Igen; megsebesített emberek, Nem. Sértő nézetek, Igen; Emeberek a korházakban, és testek a hullaházakban, Nem.

És van egy kérdésem a rabbihoz. Csak mondta, mondta, hogy „szent könyv”. Olvasta Ön (úgy értem alaposan) mi mindent mond ez a könyv az Önök népéről? Tudja mit tett Mohamed az Önök népével Medinában és Khaybarnál. Összefüggésbe tudja ezt hozni, nem csak a ciszjordániai telepekkel, meg a gázai ellenőrzöpontokkal, hanem azzal a gyűlölettel, amit sok muszlim érez az Ön népe felé?

Az utolsó kérdésem a tábornokhoz szól. Azt akarja valóban mondani, hogy dollármilliókat költünk arra, és több ezren áldozták az életüket és a végtagjaikat azért, hogy olyan embereket segítsenek, akik megölnek minket, ha elégetünk egy olyan könyvet, amit 99.9 százalékuk nem tud elolvasni? (Az egyedüli „Korán” az arab Korán; bármilyen más fordítást csupán magyarázatnak tekintenek és az afgánok többsége nem tudja ezt olvasni.)

Azt hiszem van egy kérdésem magamhoz is. Mindannyiunknak elege lett azzal kapcsolatban, hogy képtelenek vagyunk kreatívan gondolkodni, a politikai és szociális korrektség szögesdrótján túl, vagy csak nekem? Talán csak jobban hatással voltak rám azok az égő Elvis albumok, mint ahogy gondoltam.

További források: HVG, Hírszerző, Hír24, HírTV

Print Friendly, PDF & Email