Az iszlám megtámadott minket szeptember 11-én

Az iszlám megtámadott minket szeptember 11-én

Right Side News, Daniel Greenfield

Technikai nézőpontból Bloomergnek, New York polgármesterének, igaza van. Abban az értelemben, hogy nem lett az egész iszlám összerakva egy repülőgépre, ami a Világkereskedelmi Központba és a Pentagonba hajtott. Ehhez hasonlóan Japán sem támadta meg Pearl Harbort, csak néhány száz japán tette ezt, a Japán Légierő parancsára. Ehhez hasonlóan, ebben az esetben is, 19 muszlim, egy nemzetközi muszlim csoport utasítására repülőgépeket térített el, és több mint 3000 embert ölt meg. De Pearl Habor utóhatásaként, az Egyesül Államok nem csak néhány száz japán pilóta ellen hirdetett háborút, vagy a japán légvédelem ellen, hanem Japán ellen.

Szeptember 11.-én az Al-Kaida nem 19 ember, vagy tízezer követője nevében cselekedett, hanem az iszlám nevében. És bár bárki állíthatja azt, hogy az iszlám nevében cselekszik, az Al-Kaida nem csak egy kis véletlen csoport volt. Az Al-Kaida az ideológiai támogatását a Muzulmán Testvériségtől merítette, amely a legnagyobb politikai csoport a világon. Az Al-Kaida és szövetségesei anyagi támogatásukat a világ legnagyobb és legbefolyásosabb muszlim kormányaitól kapják, ide értve Pakisztánt, Szaúd-Arábiát, és az Egyesült Arab Emirátusokat. Ezekben a muszlim országokban körülbelül 200 millió muszlim él.

Ugyanakkor a muszlimok többsége az egymást követő közvélemény kutatások eredményei alapján egyetértenek az Al-Kaida céljaival, csak a módszereivel nem. Az Al-Kaida módszerei illegálisak, és ezek támogatása vádemelési eljárást vonhat maga után, ezért nem meglepő, hogy ez a szétválasztás megfigyelhető. De az a tény, hogy a legtöbb muszlim támogatja az Al-Kaida céljait, kizárja azt az érvet, hogy nem reprezentálják a muszlimokat. A legtöbb muszlim osztozik az Al-Kaida céljaiban, csak még nincsenek felkészülve arra, hogy nyíltan kimondják, hogy a módszereit is támogatják.

Azok, akik elutasítják az Al-Kaidát, mint valami olyat, mely az iszlámot képviseli, nem igazán szeretnek beszélni arról, hogy a céljaikat támogatják, csak arról, hogy a módszereit nem. De az Al-Kaida céljainak erős támogatása megmutatja, hogy miért olyan népszerű szervezet a muszlim világban. És az Al-Kaida céljai erőszakosak, köztük az iszlám jog erőszakos alkalmazása a muszlim országokban, mely a nem-muszlimokat és a nőket egy másodosztályú státuszba taszítja. A muszlimok többsége egyetért abban az Al-Kaidával, hogy Amerika az ellenség, és hogy az Egyesült Államokat el kell zavarni a muszlim országokból. A többség egyetértett azzal, hogy nyomást kell helyezni Amerikára, hogy ne támogassa Egyiptomot, Izraelt, Szaúd-Arábiát és Jordániát… mely ha bekövetkezne lehetővé tenné az iszlám csoportoknak, hogy átvegyék a hatalmat ezekben az országokban. És végül a többségnek pozitív vagy vegyes érzései vannak Bin Ladennel kapcsolatban.

A legtöbb liberális azt mondaná, hogy azok az emberek, akik egyetértenek a KKK( Ku Klux Klan) céljaival, de nem értenek egyet a módszereivel, attól még a KKK-t támogatják. Mégis nem hajlandóak alkalmazni ugyanezt a logikát a muszlim világra, ahol a többség egyetért az Al-Kaida céljaival, ami csak a muszlimoknak adna politikai hatalmat, és mindenki más, aki nem-muszlim férfi, csak kevés joggal rendelkezne. Ez az egész világra kiterjedő látásmód, támogatja a vakbuzgóságot és zsarnokságot, bebörtönzi a nőket, és lefejezi a férfiakat, ha megsértik az iszlám törvényeket. És a legtöbb muszlim ezt szeretné érvényre juttatni.

A nyugati politikusok szeretnek „a szélsőségesek egy kis csoportjáról” beszélni, mivel ez lecsökkenti a probléma méretét, és megóvja őket attól, hogy nehéz döntéseket kelljen hozniuk. De itt nem ez a helyzet. Az Al-Kaida nem szélsőséges a céljait illetőleg. Legalábbis amíg a muszlimok többségét szintén „szélsőségesnek” nem bélyegzik meg. Az Al-Kaida egy kis csoport, mivel a muszlimoknak csak egy kis csoportja hajlandó kockáztatni harcban magát. De nagyságát tekintve gyakorlatilag minden hadsereg egy kissebség, mivel a lakosság többsége inkább nem megy harcolni és meghalni.

Lehet, hogy az Al-Kaida nem képvisel minden egyes muszlimot, de a többség támogatja a céljait. Lehet, hogy egy kissé finnyásak a módszereiket illetően, de azok a németek, akik Hitlerre szavaztak, sem akartak talán olyan messzire menni mint a gázkamrák, azonban a náci párt céljait támogatták. És ez az, ami bemocskolta őket. Az Al-Kaida céljai legalább annyire mocskosak és gyűlöletkeltőek, mint amilyen a Harmadik Birodalom céljai voltak. És valójában a Muzulmán Testvériség, mely annak ideológiai nagyszülőjeként szolgált, csodálta a náci Németországot.

De azon a kérdésen túl, hogy a muszlimok támogatják-e az Al-Kaidát, van egy fontosabb kérdés. Az iszlám maga támogatja-e az Al-Kaidát?

A Korán őszinte olvasata megmutatja, hogy Mohamed és a követői nagyon hasonló módon cselekedtek, mint ahogyan azt az Al-Kaida teszi. Mohamed azért háborúzott a nem-muszlimokkal, hogy rájuk kényszerítse az iszlám törvényeket. Tömegmészárlásokhoz és a terrorizmushoz folyamodott. Az emberei embereket fejeztek le, raboltak el, erőszakoltak meg, és férfiakat és nőket gyilkoltak meg terrorkampányuk részeként. És a Korán számos olyan verset tartalmaz, mely megfosztja a nem-muszlimokat a jogaiktól, és felszólítja a muszlimokat, hogy öljék meg őket.

Az Al-Kaida olyan technológiákaz és technikákat alkalmaz, mely nem volt elérthető Mohamed idejében, de ők úgy tekintenek magukra, mint akik tovább folytatják, amit ő elkezdett. És nehéz különbséget tenni közöttük egy morális vagy etikai szinten. A nyugati politikusok kitarthatnak amellett, hogy az Al-Kaidának nincs semmi köze az iszlámhoz, azonban az Al-Kaida az iszlámtól származik. Nincs Al-Kaida az iszlám nélkül.

Ha az Al-Kaida céljai jelentősen eltérnének az iszlám céljaitól, akkor egyértelmű, hogy kis támogatást kapnának a muszlim világbtól. Valójában a muszlimok az ellenségüknek tekintenék őket. De egyáltalán nem ez a helyzet. Az Al-Kaida része egy növekvő iszlamista áradatnak, melynek az a célja, hogy abszolút iszlám államot, és egy az egész világra kiterjedő kalifátust hozzon létre. Amiben a muszlimok különböznek az Al-Kaidától, az az iszlámhoz fűződő elkötelezettségük. Az Al-Kaida egy abszolút elkötelezettséget követel meg az iszlámmal kapcsolatban, mely semmibe vesz minden más értéket. A célja az, hogy megújítsa Mohamed régi harcát a hitetlenek ellen. Az Al-Kaida célja a tiszta iszlám.

Az Al-kaida megtámadott minket szeptember 11.-én, és ezt az iszlám nevében tették. És ez az eset több mint ezer év hitetlenek elleni muszlim erőszak után történt. Erőszak, melynek az írásos forrásai megtalálhatóak a Koránban. Egyik iszlám terrortámadás, vagy csoport sem választható el a Korán verseitől és attól a példától, amit mutatnak. A Közel-Kelet történelme nem 1917-ben, 1948-ban, vagy 1992-ben kezdődött. Azonban amíg a liberálisok kitartanak amellett, hogy a terrorizmus kiváltó okairól beszéljenek, nem hajlandóak olyan okokra figyelni, melyek túlmutatnak a helyi politikájukon. És amit a leginkább nem akarnak hallani, az, hogy a muszlim helyi és világméretű erőszak időben megelőzött mindent, ami az Egyesült Államokhoz, vagy bármelyik európai országhoz kapcsolható lenne.

A muszlim erőszak abból a szilárd hitből fakad, hogy csak az iszlámnak szabad uralkodnia. Az Al-Kaida csak egy azok közül a sok más történelmi kísérlet közül, mely ezt szerette volna erőszakkal elérni. Ezért támadt meg minket az iszlám szeptember 11.-én. Másfél milliárd ember nem szállt fel a négy gépre. De az ideológiáknak nem kell repülőgépre szállniuk, vannak követőik, akik készek erőszakot alkalmazni a nevükben. Amíg a muszlimok nem reformálják meg az iszlámot, és nem hagynak fel az iszlám törvényekhez való ragaszkodással, mely a nem-muszlimokat alacsonyabbrendűnek tekinti, addig nem tudják elválasztani magukat az Al-Kaidától, vagy szeptember 11-étől.

Print Friendly, PDF & Email