Miért kell a teljes Koránt elégetni?

Miért kell a teljes Koránt elégetni?

Stu Tarlowe, American Thinker

Úgy gondolom, hogy a Gainesville-i egyház nagy hibát követett el a tervezett Korán égetéssel szeptember 11-én. Idiótának, érzéketlennek, és gorombának bélyegezték meg őket, és ez a kritika rendben van. De ha valaki elfogadja, hogy helyén való szent szövegeket megsemmisíteni (mindenesetre az USA megsemmisített Bibliákat Afganisztánban), és a tüntetők súlyt szeretnének ennek adni, akkor csak a Korán azon részeire szabadna szorítkozniuk, melyek gyűlöletkeltők más vallásokkal szemben vagy általában a hitetlenekkel szemben, vagy azokra a fejezetekre, melyek arra utasítanak, hogy a hitetleneket át kell téríteni, le kell igázni vagy meg kell ölni.

Csak azokat az oldalakat kellene elégetniük, melyek arra utasítják a muszlimokat, hogy folytassanak dzsihádot, öljék meg a hitetleneket, bárhol is találnak rájuk, bármilyen eszközzel, azért, hogy elősegítsék az iszlám célját, ami a világuralom. Vagy azokat a részeket, melyek arra utasítják a muszlimokat, hogy megöljenek minden olyan hívőt, aki elhagyja az iszlámot.

És még azokat az oldalakat is el kellene égetniük, melyek különös gyűlöletet parancsolnak meg a zsidók ellen, s melyek disznóknak és majmoknak nevezik őket. És azokat a részeket, melyek azt megmondják, hogy ha egy zsidó egy fa vagy egy szikla mögött bújik meg, akkor a fa vagy a szikla az mondja, hogy „Ó muszlim! Egy zsidó bujkál mögöttem; gyere és öld meg!”

És természetesen, csak azokat a részeit égethetnék el a Koránnak, melyeken a sária törvények legbrutálisabb aspektusai alapulnak, mint amilyen a házasságtöréssel megvádolt nő halálra kövezése, vagy a nők „becsületgyilkossága” a saját családjuk által.

És a Korán azon részeit is elégethetnék, melyek arra utasítanak, hogy hogyan kel a nővel úgy bánni, mint valami tulajdonnal, és hogyan kell a férjüknek megvernie őket, és hogyan kell a nők testét megcsonkítani, és hogyan lehet a férfiaknak több felesége, melyek közül néhány olyan, mint Mohamed 9 éves felesége volt.

De valószínűleg nincs szükség elégetni mindazokat a részeket a Szent Koránból, melyek támogatják a békét és boldogságot, és amelyek tiszteletet és toleranciát, és békés együttélést prédikálnak más vallásokkal szemben. És azokat a részeket, melyek egy szerető, megbocsátó istent írnak le, aki arra inspirálja a követőit, hogy terjesszék a szeretetét a szomszédaiknak és az egész világon.

Azokat a részeket sem kellene elégetni, melyek arra buzdítják a muszlimokat, hogy tiszteljék mások érzékenységét, és hogy törődjenek az élettel. A Korán ezen részeit egészen biztos, hogy meg kellene menteni a tűztől.

Print Friendly, PDF & Email