Hol van a felháborodás?

Hol van a felháborodás?

Írta: Phyllis Chesler
2010. szeptember 10., FoxNews.com

A kettős mérce és az kettős beszéd minden valóságot nélkülöz és elképesztő.

A „megbántott” (és nagyban koreografált) muszlim tömegek fellázadtak, miután muszlim bajkeverők két karikatúrával váltották fel az eredeti, sokkal kevésbé erőszakos dán gúnyrajzokat, de a muszlim világ nagy része csendben hallgat, amikor ennél radikálisabb elemek a hit nevében szörnyű becsületgyilkosságokat követnek el a muszlim lányok és nők ellen.

A muszlim világ hallgat akkor is, amikor a Közel-Keleten és a Dél-Ázsiában élő keresztényeknek megtiltják, hogy templomokat építsenek bárhol a muszlim világban. Szaúd-Arábiában a keresztények csak csendben és otthonaikban imádkozhatnak, de még ekkor is veszélynek teszik ki magukat. Ugyanakkor, ha Terry Jones, floridai lelkész a Korán égetésére szólít fel, elszabadul a pokol a „sértődékenyek” között.

A muszlimok „sértve” érzik magukat akkor is, amikor az európai kormányfők a burka betiltását szorgalmazzák garantálva ezzel a női állampolgárok egyetemes emberi jogait, de sokan hallgatnak és meg sem mukkanak, amikor a radikálisabb muszlimok savat öntenek azoknak a pakisztáni és afgán muszlim lányoknak az arcába, akiknek a fátyla nem felel meg a kívánalmaknak.

Mi is itt a baj? Miért lehetséges az, hogy oly sok nyugatit ringattak abba a hitbe, hogy az iszlám vallási és nemi apartheid valójában egy olyan vallási gyakorlat, mely különbözik a totalitárius nőgyűlölet egy igen barbár formájájától?

Sok muszlim (és nyugati baloldali támogatóik) „iszlamofóbiával” vádolja azokat, akik iszlám terroristákat börtönöznek be a hitetlenek meggyilkolásáért, de nem szólal fel az izraeli zsidók és a muszlim országokban élő keresztények elleni muszlim népirtás kampánnyal szemben. Hasonlóképpen kevés muszlim mer ítéletet mondani a hitehagyottak (azok a muszlimok, akik elhagyták az iszlámot) muszlim gyilkosai felett.

Most pedig, -a nyugati élvonalbeli sajtó tájékozatása közepette , amiben ugyanúgy”sértő” bármilyen kérdést feltenni Rauf imám Ground Zero közeli megamecsetjével kapcsolatban,- a könnyen “megsértődő”muszlimok mélyen hallgatnak a 43 éves iráni nő, Sakineh Mohammadi Ashtiani, ítélete felett, akit 2006. óta tartanak börtönben (vagyis folyamatosan kínozzák), majd száz korbácsütést mértek rá, jelenleg pedig azzal kell szembesülnie, hogy halálra kövezik.
Az ő bűne? Sakineh állítólag házasságtörést követett el. Ez onnantól kezdve, hogy megerőszakolták vagy hogy erről beszélni mert, odáig, hogy el akarta hagyni a férjét annak akarata ellenére, bármit jelenthet.

A pápa felszólalt a megkövezése ellen, Brazília menedékjogot adott neki, az Európa Parlament pedig 658-1 arányban szavazott arról, hogy a megkövezés barbár cselekedet.

Obama elnök mindezidáig hallgatott.

Tévedés ne essék: Az irániak még mindíg elkötelezettek amellett, hogy kivégezzék, de most – talán a nemzetközi felháborodás hatására – már azzal is megelégednének, ha „csak” felakasztanák. Az iráni hatóságok most azzal is vádolják a nőt, hogy részt vett férje meggyilkolásában. Ezt úgyis lehet értelmezni, hogy férje folyamatosan verte és nem engedte, hogy elhagyja őt, és így nem volt más választása. Ez azt is jelentheti, hogy az iráni kormány nyíltan hazudik.

Az iráni vezetők tagadják az európai holokausztot. Ők az argentin zsidók és Izrael ellen uszítanak halálos terrorista akciókra. (A Hezbollah Argentína elleni merényleteinek kitervelője nem más volt, mint Irán jelenlegi védelmi minisztere!) Irán tekintetét az Öbölben lévő olajmezőkre szegezi.

Egyértelmű és jelenleg is fennálló veszélyt jelentenek a nyugati civilizációra és annak értékeire – és minden jó muszlimra, akik az ő fészkükben élnek.

Nem hiszem, hogy Jones lelkész e héten bejelentett döntése „bölcs” volt, de egyértelműen joga van ahhoz, hogy elégesse a Koránt. Sok amerikai a jelenlegi Obama adminisztráció hatására büszkén égette el az amerikai zászlót amerikai földön. Helyes vagy nem, a törvényeink megvédték őket.

Vajon mi lehet veszélyesebb: egy floridai lelkész, akinek elege lett a „sértődésfóbiásokból [offendophobia]”, a félelemből, hogy a muszlimok lázonganak,  valamennyiünket felrobbantak, amikor éppen “sértve” érzik magukat, és aki úgyszólván bemegy az oroszlán barlangjába, – vagy egy iszlám állam, mint Irán nukleáris hatalommal?

Mikor fognak a nyugatiak és különösen azok, akik a Fehér Házban és a Kongresszusban ülnek, végre felszólalni a nukleáris Irán ellen és leszerelni azt?

Phyllis Chesler, a pszichológia emeritus professzora és tizenhárom könyv szerzője, köztük a Nők embertelensége a nők ellen és Az új antiszemitizmus című könyveké. Mélyrehatóan írt az iszlám nemi megkülönböztetésről és a becsületgyilkosságokról. Egykoron Afganisztánban, Kabulban élt. Az alábbi oldalon érhető el: http://www.phyllis-chesler.com/.

Print Friendly, PDF & Email