Geert Wilders üzenete a muszlimokhoz

Geert Wilders üzenete a muszlimokhoz

Forrás: AtlasShrugs

A muzulmánokról szóló vitával kapcsolatban a Muslim Debate megkérdezte Geert Wilders, hogy miért lett iszlám-ellenes, és mi az üzenete a muzulmánoknak

Geert Wilders :

1982-ben jártam először iszlám országban. 18 éves voltam, és egy holland barátommal utaztam Eilat-ból, Izraelből az egyiptomi üdülőhelyre, Sharm-el-Sheikh-be a vörös tengerhez. Két hátizsákos diák voltunk majdnem pénz nélkül. A tengerparton aludtunk, és vendégszeretőnek találtuk az egyiptomiakat, akik spontán meghívtak minket teára. Tisztán vissza tudom idézni a legelső benyomásomat Egyiptomról: rabul ejtett az emberek kedvessége, barátságossága és segítőkészsége. Szintén jól emlékszem második erős benyomásomra Egyiptomról: elképedtem attól, hogy ezek a kedves és barátságos emberek mennyire féltek. Mialatt Sharm-el-Sheikh-ben voltunk,  az történt, hogy Mubarak elnök meglátogatta a helyet.  Emlékszem a félelemre, amely elborította a várost, mikor bejelentették, hogy Mubarak váratlan látogatást tesz ott. Még mindig látom magam előtt a fekete autók kavalkádját a látogatás napján, és érzem a majdnem fizikai jeleit a félelemnek, mint egy fagyos hideget azon a nagyon forró nyári napon.

 Ez hátborzongató tapasztalat volt, Mubarak nem sorolható  a legrosszabb iszlám zsarnokok közé, és mégis, az átlagos egyiptomiak félelme a vezetőjüktől még számomra is érezhető volt. Kíváncsi vagyok, hogy mit éreznek a szaudiak, amikor a király a városukban van, vagy hogy éreznek a líbiaiak, amikor bejelentik Gaddafi látogatását, és hogyan érezhették magukat az irakiak, mikor Saddam Hussein a közelükben volt. Néhány évvel később olvastam a koránban, hogy a 7. századi arabok hogyan érezték magukat mohamed jelenlétében, aki, ahogyan néhány versszak leírja, „rémületet kelt a szívükben” (szúra: 8:12, 8:60, 33:26, 59:12).

 A barátom és én Sharm-el-Sheikh-ből Kairóba mentünk. A hely szegény volt és hihetetlenül piszkos. A barátom és én elcsodálkoztunk azon, hogy hogyan lehet egy hely ennyire szegény és koszos Izrael szomszédságában, amely pedig annyira tiszta volt. Az araboknak, akikkel beszéltünk a szegénységükről, az volt a magyarázata, hogy őket semmilyen módon nem lehet hibáztatni emiatt a nyomorúság miatt: Azt mondták, hogy ők a cionisták és imperialisták globális összeesküvésének áldozatai, melynek célja a muzulmánokat  szegényen és alárendelten tartani. Nem találtam meggyőzőnek ezt a magyarázatot. Ösztöneim azt súgták, hogy ennek köze van az Izrael és Egyiptom közötti kultúrális különbséghez.

 Kairóban elkövettem egy hibát. Majdnem semmi pénzünk nem volt, viszont én szomjas voltam. Az ember vehet egy pohár vizet a nyilvános vízgyüjtőknél. Nem látszott tisztának, de megittam. Szörnyű hasmenést kaptam. Egy hostelbe mentem, ahol az ember  bérelhet egy helyet a padlón 2 dollárért/nap. Néhány napig ott feküdtem, egy rakás szenvedés egy zsúfolt, büdös szobában, tíz másik emberrel. Egykor Egyiptom volt a legfejlettebb civilizáció a Földön. Miért nem haladtak együtt a világ többi részével?

 Az 1890-es évek végén Winston Churchill katona és haditudósító volt Brit Indiában (a korabeli Pakisztán) és Szudánban. Churchill éles eszű fiatalember volt, kinek a Pakisztánban és Szudánban töltött hónapok lehetővé tették, hogy különösen tisztán megértse, hogy mi a probléma az iszlámmal, és „az átkot, ami a szerzetesein ül”.

„A fanatikus dühöngés mellett, …, van ez a fatalista közönyösség,” – írja „A hatások nyilvánvalóak sok országban. Nem előrelátó szokások, slampos mezőgazdasági rendszer, lomha kereskedelmi módszerek, vagyoni bizonytalanság áll fenn, ahol a próféta követői irányítanak, vagy élnek. … Annak a ténynek, hogy a mohamedán jog szerint minden nőnek egyetlen férfihez kell tartoznia, mint abszolút tulajdona, mindegy, hogy gyermekként, feleségként vagy ágyasként, ez mindenképp késlelteti a rabszolgaság végleges eltörlését addig, amíg az iszlám hit meg nem szűnik nagyhatalom lenni az emberek között. … A muzulmánok egyénileg nagyszerű tulajdonságokat mutathatnak – de a vallás befolyása megfagyasztja a szociális fejlődését azoknak, akik követik.”  És Churchill így fejezi be: „Nincs ennél erősebb haladásellenes erő a világban.”

 Vannak emberek, akik azt mondják, hogy gyűlölöm a muzulmánokat. Én nem gyűlölöm őket. Elszomorít, hogy az iszlám hogyan fosztotta meg őket a méltóságuktól. Amit az iszlám tesz a muzulmánokkal, az látható azon keresztül, hogy hogyan bánnak a lányaikkal. 2002 március 11-én tizenöt Szaudi iskolás lány halt meg, mert megpróbáltak kimenekülni az iskolájukból Mekka szent városában. Az épület már lángokban állt. A lányok az iskola kapujához futottak, de az zárva volt. A kulcsok egy férfi őr birtokában voltak, aki megtagadta a kapuk kinyitását, mivel a lányok nem viselték a megfelelő, iszlám szerinti öltözetet, amit a szaudi törvények előírtak a nőknek: arc-fátlyat, és felsőruházatot.

 Az „illetlenül” felöltözött lányok fanatikusan próbálták megmenteni fiatal életüket. A szaudi rendőrség visszaverte őket a lángoló épületbe. A mutaween tisztjei, a „Bizottság az Erkölcsi Tisztaság Ösztönzésére és a Bűn Megelőzésére”, ahogy a rendőrséget Szaud-Arábiában hívják, megverték a járókelőket és a tűzoltókat is, akik megpróbáltak segíteni a lányoknak. „Bűn megközelíteni őket,” figyelmezették a rendőrök a közelben tartózkodókat.  Nemcsak bűn, hanem bűncselekmény is.

 A lányokat nem értékelik nagyra az iszlámban; a korán azt mondja, hogy egy lány születésekor „az apa arca elsötétül és megtelik szomorúsággal” (szúra 43:17). Mindazonáltal a mekkai iskolában történt incidens haragos reakciókat váltott ki. Az iszlám embertelen, de a muzulmánok emberek, ennélfogva képesek a Szeretetre, arra a hatalmas erőre, melyet mohamed megvetett. Az emberség dominált a mekkai apákban is, akik feldühödtek saját lányaik halála miatt; szintén ez dominált a tűzoltókban, akik szembeszálltak a mutaween –nel, mikor utóbbiak visszaverték a lányokat az épületbe, és a Szaudi Hírlap újságírójában is, aki – először a szaudi történelemben bírálta a rettegett és hatalmas „Bizottság az Erkölcsi Tisztaság Ösztönzésére és a Bűn Megelőzésére” nevű vallási rendőrséget.

 Azonban a muzulmán tüntetések az iszlám embertelenség ellen ritkák. A legtöbb muzulmán, még a nyugati országokban is, látogatja a mecseteket és hallgatja a sokkoló korán-verseket és a visszataszító prédikációkat anélkül, hogy fellázadna ellenük.

Én magam szabadgondolkodású vagyok. De a keresztények és a zsidók úgy tartják, hogy isten teremtette az embert a saját képmására. Úgy hiszik, hogy saját maguk, mint szabad, racionális, szeretetre képes lények megfigyelésén keresztül megismerhetik istenüket. Néhányan még okfejtéseket is folytattak vele, ahogyan  a zsidók tették történelmük során. Ellentétben ezzel, a korán azt állítja, hogy „Semmi sem hasonlítható allah-hoz” {szura 16:74, 42:11}.  Semmi közös nincsen bennünk. Nevetséges és abszurd azt feltételezni, hogy allah az embert a saját képmására teremtette. A bibliai fogalom, hogy isten a mi atyánk, nem található meg az iszlámban. Személyes kapcsolat sincsen allah és az ember között. Az iszlám célja a magunk és mások totális behódolása a megismerhetetlen allahnak, akit azzal kell szolgálnunk, hogy teljes engedelmességet tanusítunk mohamed, az iszlám állam vezetője felé. (szúra: 3:31, 4:80, 24:62, 48:10, 57:28) A történelem pedig megtanította nekünk, hogy mohamed egyáltalán nem a szeretet és együttérzés prófétája, hanem egy tömeggyilkos, egy zsarnok és pedofil. A muzulmánoknak nem is lehetne ennél szánalmasabb példaképük.

Egyéni szabadság nélkül nem meglepő, hogy az az eszme az emberről, hogy ő egy felelős cselekvőképes  személy, nem nagyon bontakozott ki az iszlámban. A muzulmánok hajlamosak nagyon fatalistának lenni. (fatalizmus: az a nézet, mely szerint a világban történő dolgok előre el vannak rendelve – ford.) Talán, – legalábbis reméljük – csak néhány radikális veszi komolyan a korán intését arra vonatkozóan, hogy folytassanak dzsihadot a hitetlenek ellen. Ennek ellenére a legtöbb muzulmán soha nem emeli fel a hangját a radikálisok ellen. Ez a „félelemmel teli fatalista közöny”, ahogy Churchill említette.

Aldous Huxley, az író, aki Észak-Afrikában élt az 1920-as években, a következő megfigyelést tette: „Úgy tűnik, hogy a dolgok közvetlen okaival kapcsolatban – hogy pontosan hogyan történnek – ők a legcsekélyebb érdeklődést sem mutatják. Sőt, nem is nagyon ismert az a dolog, hogy léteznek közvetlen okok: isten közvetlenül felelős mindenért. ’Szerinted esni fog?’ – kérdezed a fenyegető felhőkre mutatva a fejed felett. ’Ha isten akarja,’ – ez a válasz. Elhaladsz a helyi kórház mellett. ’Jók az orvosok’ – kérdezed. ’A mi országunkban’ – válaszolja komolyan az arab, Salamon hangján – ’azt mondjuk, hogy az orvos hiábavaló. Ha allah azt akarja, hogy az ember meghaljon, akkor meg is fog. Ha nem, fel fog épülni.’ Minden mélységesen igaz, sőt annyira igaz, hogy nem érdemes róla beszélni. Bár úgy tűnik, hogy az arabok számára ez az utolsó szó az emberi bölcsességet illetően. … Hanyatlanak – kivéve azok, akiket nyugati módszerekkel oktattak – egy tudományellenes fatalizmusba, mellyel együtt jár az érdektelenség és apátia.”

 Az iszlám megfosztja a muzulmánokat a szabadságuktól. Ez nagy kár, mert a szabad emberek hatalmas dolgokra képesek, ahogyan a történelem is mutatja. Az arab, török, iráni, indiai és indonéziai emberek óriási lehetőségekkel rendelkeznek. Ha nem lennének gúzsba kötve az iszlám által, ha fel tudnák magukat szabadítani az iszlám rabigája alól, ha nem tekintenék többé mohamedet példaképnek és ha megszabadulnának a korán gonoszságától, képesek lennének nagy dolgokat megvalósítani, melyek nemcsak az ő hasznukra válnának, hanem az egész világ hasznára is.

 Mint holland, európai, és nyugati politikus, elsősorban a holland, és az európai emberekért vagyok felelős, és a nyugatért. De mivel a muzulmánok felszabadulása az iszlám alól mindannyiunkat támogatná, ezért én teljes szívemből támogatom azokat a muzulmánokat, akik szeretik a szabadságot. Az üzenetem részükre tiszta: „A fatalizmusnak nincs értelme; allah akarata egy átok; a behódolás szégyen”

Szabadítsátok fel magatokat. Rajtatok múlik.

Geert Wilders

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=1062

Bejegyzés: on 2010. Sze. 22.. A bejegyzés kategóriái: Geert Wilders. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes