Kövezés Pakisztánban

A talibán északnyugat Pakisztánban halálra kövezett egy nőt

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bAl3UvD1n3w]

A megkövezés a sária [muszlim jogrendszer] része, melynek alapjait Mohamed fektette le, aki – a kanonikus iszlám források szerint, mint amilyen a Sahih [igaz, helytálló] Bukhari [egy hadisz gyűjtemény, melyet Bukhari rendszerezett] – maga is  helyeselte és részt vett kövezéseken (8. kötet, 82. könyv, 805, 809, 813, 815, 816.-820. , és még sok más helyen. Allah legalább 25 alkalommal mondja a Koránban, hogy Mohamednek engedelmeskedni kell, ezért fogadja el a legtöbb muszlim tudós a Bukhari hadiszokat és néhány másik gyűjteményt autentikusnak: a kanonikus hadiszok megmutatják, hogy mit tett és mondott, mit engedélyezett és tiltott Mohamed.) 

Hasonló sors várhat az iráni Sakineh Ashtianira, és néhány hete köveztek halálra egy fiatal párt Afganisztánban

Hol van ilyenkor a nagy felháborodás a muszlimok és a média részéről? Ehelyett két egymásnak ellentmondó lépést figyelhetünk meg: Bizonygatni fogják, hogy a kövezés nem tartozik az iszlámhoz, mivel nincs benne a Koránban (itt egy angol nyelvű cikk arról, hogy ez miért nem számít azoknak a muszlimoknak, akik évszázadokon keresztűl fenntartották ezt a gyakorlatot) , és ennek ellenére megpróbálják elterelni, és elhallgattani a vitát a témáról, ahelyett, hogy visszautasítanák magát a gyakorlatot.

Brutális felvétel készült arról, ahogy egy nőt halálra kövez egy csoport férfi. A videót az amerikai ABC News hírtelevízió mutatta be a hétvégén, és bár nem lehet biztosan megállapítani a hitelességét, az Al Aan dubai arab csatorna állítása szerint egy tálib férfi készítette mobiltelefonnal, aki maga is részt vett a kövezésen, ami két hónappal ezelőtt volt a tálibok által ellenőrzött Északnyugat-Pakisztánban.

A felvételen látható nőt a sarija, vagyis az iszlám jogrend szerint ítélték kövezés általi halálra, amiért rajtakapták egy férfival, a muszlim igazságszolgáltatásban ugyanis a kövezés a házasságtörők és a paráználkodók büntetése. …(Forrás: Hírszerző.hu)

Forrás: Hírszerző.hu, JihadWatch.org

Print Friendly, PDF & Email