Nobel-békedíjas Arafat terrortámadásokra szólította fel a Hamaszt

A Nobel-békedíjas Arafat katonai műveletekre szólított fel a béketárgyalások közben

ArafatA Palesztin Hatóság volt elnöke, a Fatahos Mahmúd Abbász jelenlegi elnök elődje, a Nobel-békedíjas Jasszer Arafat utasításokat adott a Hamasznak arra, hogy rakétatámadásokat intézzen Izrael ellen, amikor felismerte, hogy a béketárgyalások akadoznak, mondta Mahmúd Zahar, a Gázai övezet egyik vezetője, a Hamasz külpolitikai tanácsadója, és talán legmagasabb rangú tagja, a tulajdonképpeni gázai miniszterelnök Ismail Haniyeh után, az arab al-Hayat újság beszámolója szerint. A közel egy évtizedig tartó rakétatámadásokban és öngyilkos merényletekben több mint ezer izraeli civilt öltek meg, köztük sok védtelen, gyanútlan öregembert, nőket és gyerekeket.

„Arafat elnök utasította a Hamaszt, hogy számos katonai műveletet hajtson végre a zsidó állam szívében, miután úgy gondolta, hogy az izraeli kormánnyal folytatott tárgyalások akadoznak,” mondta Zahar a gázai Iszlám Egyetemen.

Ez volt az első alkalom, hogy egy magas rangú Hamasz vezető elárulta, hogy a Hamasz öngyilkos merényleteire a második intifáda alatt Arafat utasított, akit –utódjához hasonlóan – az amerikai kormány úgy állított be, mint Izrael „partnerét a békében”.

Zahar nem mondta meg pontosan, hogy mikor adta ezeket az utasításokat, de úgy gondolják, hogy a 2000-ben megrendezésre kerülő sikertelen Camp David-i találkozóra gondolt.

Haniyeh is mondott beszédet a találkozón, azonban a külföldi hírügynökségek csak arról tudósítottak, hogy dicsőítette az intifádát, míg teljesen mellőztek bármilyen utalást al-Zahar azon állítására, hogy Arafat szövetkezett a Hamasz terroristákkal.

Haniyeh dicsőítette az arab erőszakot, melyet „ellenállásnak” neveznek, és azt mondta, hogy az egyik eredménye az volt, hogy elűzték a zsidókat, és öt évvel ezelőtt az IDF visszavonta csapatait a Gázai övezetből. „Az intifáda visszaállította a palesztin emberek méltóságát, és közelebb vitte őket a békéhez és szabadsághoz,” mondta egy kormánytalálkozón.

„Az embereink nem fogják átadni a fegyvereiket, és felhagyni az ellenállással, mivel ez törvényes jogunk mindaddig, amíg tart a megszállás,” tette hozzá.

Haniyeh beszéde egybeesik azokkal a beszámolókkal az arab médiából, hogy a Fatah és Hamasz közel áll ahhoz, hogy áthidalja azt a kettőjük álló szakadékot, mely a közös kormányzásukban akkor keletkezett, amikor három évvel ezelőtt Gázában a Hamasz terror szervezetek legyőzték a Fatah-ot.

Az Iszlám Dzsihád azt állította, hogy 3205 halálos rakéta és gránáttámadást hajtott végre izraeli civilek és katonák ellen, és 126 öngyilkos támadást vagy merényletet, ideértve az öngyilkos robbantásokat is.

Forrás: Arutz ShevaAdnkronos International

Kapcsolódó cikkek:
Ki tette tönkre a Gázai övezetet? (cikkek.soti.ca)
Mit tart a sajtó fontosnak? És mit nem? (cikkek.soti.ca)
Fegyveres akciókra buzdította a Hamászt Arafat  (hvg.hu

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=1104

Bejegyzés: on 2010. okt. 1.. A bejegyzés kategóriái: Izraeli-palesztin konfliktus. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes