Az új Holland kormány

Az új holland kormány

Az új holland kormány a VVD/CDA kisebbségi koalícióból fog állni, akiket Geert Wilders pártja, a PVV, kívülről támogat.

Az új kormány programjából nyilvánosságra kerültek részletek, néhány ezek közül:

„A költségvetést 18 milliárd euróval [kb. 5000 milliárd Ft) kurtítjuk meg, az elkövetkezendő években. Mindenki látni fogja ezt,” mondta a VVD vezetője, Mark Rutte. Egy olyan kormányt akar Rutte, mely visszaadja az országot a „keményen dolgozó hollandoknak.”

A kormány növelni fogja a biztonságot.

A rablókat rács mögé akarjuk tenni…”, mondta Rutte. Lesz egy nemzeti rendőrség [a helyi és regionális rendőrség helyett]. Az utcai terror ellen keményen fel fognak lépni.

Azok a bűnözők, akiknek kettős állampolgársága van, el fogják veszíteni a holland állampolgárságukat. A coffe shoppoknak [ahol lehet drogot árulni és fogyasztani] zárt klubboknak kell lenniük ahova csak azokat az ügyfeleket lehet beengedni, akik rendelkeznek klub kártyával.

Szigorú bevándorlás-politikát fognak megvalósítani. A nem-nyugati bevándorlók számát lényegesen lecsökkentik, Wilders szándéka szerint 50%-kal. Az illegális tartózkodást Hollandiában büntetni fogják.

Be fogják tiltani a burkát: a burkát és más, az arcot eltakaró, ruhaneműt be fogják tiltani. A rendőrök és bírók nem viselhetnek fejkendőt. Azok a munkanélküliek, akik a viselkedésük miatt, vagy az öltözködésük miatt [muszlim fejkendő] nem találnak munkát, meg fogják ezt érezni a pénztárcájukon. A segélyüket le fogják csökkenteni, vagy nem fognak egyáltalán segélyt kapni. (De Telegraaf)

És azok akik „lazán veszik” az állampolgársági kurzusokat, elveszíthetik a tartózkodási engedélyüket:

A törököknek tovább kell folytatniuk az integrálódást. A bíróság nemrég azt a rendelkezést hozta, hogy a törököknek ez nem szükséges, egy európai szerződésre hivatkozva, de az új kormány módosítani akarja a szerződést. A kormány kevesebbet akar költeni az integrációra. Csak a „menekült segély” fogják meghagyni. Azoknak az embereknek, akik máshonnan jönnek, nem lesz speciális előnyük a kérvényeknél. (De Telegraaf)

Felemelik az autópályán a sebességkorlátot 120-ról 130 km/h-ra

A koalíció elkötelezett még több nukleáris energia felhasználása mellett.

Az új kormány kisebb kormányt, és kevesebb politikust akar, ezzel 6 milliárd eurót spórolnának meg. A parlamenti képviselők számát 150-ről 100-ra fogják lecsökkenteni, a szenátorok számát pedig 75-ről 50-re. Kevesebb miniszter ás államtitkár lesz.Az új kormány csökkenteni akarja a létszámot a helyi önkormányzatokban is.

Hollandia hozzájárulását az EU-hoz 1 milliárd euróval akarják csökkenteni.

Az állami tévét [mely a multikulturalisták fellegvára], ahogy Wilders mondja, „néhány százmillió” euróval meg fogják kurtítani.

Lesz egy „sárga lap” az iszlám iskolák számára:

Az új kormány alatt az iszlám iskoláknak különösen óvatosnak kell lenniük. „ A kutatások azt mutatják, hogy az iszlám oktatásnak vannak gyengeségei, az irányítás, az oktatás, az állampolgársági oktatás (törvények), és az anyagi források használatának szabályosságát illetően. […] A kutatások azt is mutatják, hogy azoknak az iskoláknak, amelyeknek radikálisan újító oktatási elképzelései vannak, szintén ugyanezek a problémáik. Ezeket az iskolákat gyorsan be fogjuk zárni.” (De Telegraaf)

Forrás: Gates of Vienna, De Telegraaf 

A másik fontos esemény Hollandiában Wilders pere, mely október 4.-én kezdődik.

A NOS News[állami televízió] élőben fogja közvetíteni a per első napját hétfőn 8:55-kor. A tárgyalás kezdetét figyelemmel lehet majd követni az egyes csatornán, A Journaal24 hírcsatornán, és a weben keresztül. Az ezt követő tárgyalási napok: október 6., 8., 12., 15., és 19. , melyeket szintén lehet majd követni élőben. Az ítélet november 2.-án lesz. (De Telegraaf)

Print Friendly, PDF & Email