Pakisztán jelene – a nyugat jövője

Halálra ítéltek egy keresztényt Pakisztánban, mert állítólag sértegette a Prófétát

Több nyugat-európai országban, azokat a nem-muszlimokat, akik a Koránból idéznek, vagy az iszlámot egy erőszakos vallásnak jellemzik beperelhetik, vagy már folyamatban van ellenük egy ilyen per. Bűnözőnek tartják őket ezért.

Irakban a keresztényeket egyre többször támadják meg iszlám fanatikusok. Az iraki kormány azt tanácsolta a Bagdadban élő keresztényeknek, hogy meneküljenek el Kurdisztánba, ahol nagyobb biztonságban lesznek. Tárgyalnak egy új, csak keresztények lakta tartományról, mely meg tudná védeni annak lakóit. Ha ez megtörténne, akkor az új tartományt fokozatosan lefaragnák és lerombolnák azok a támadások, amelyeket a sokkal nagyobb számú környező muszlim népesség hajtana végre.

Pakisztánban, Asia Bibit halálra ítélték, mivel sértegette Mohamed prófétát. Elég baj, hogy egy ilyen törvény egyáltalán létezhet, de ami még ennél is rosszabb, hogy a nő soha nem sértegette a prófétát. Egy muszlim vallomása, akár hallomás alapján, nagyobb súllyal esik latba, mint egy keresztényé, és a muszlimok kihasználják ezt a tényt azáltal, hogy „blaszfémiával” vádolják meg azokat a keresztényeket, akik nem mutatják magukat eléggé „legyőzöttnek” a muszlimokkal szemben.

Ez a három példa jól jellemzi azt, hogy jelenleg, a közeljövőben, és hosszú távon milyen jövő elé néznek a nyugati országok, ha a polgáraik nem ébrednek fel, és nem ismerik fel azt, hogy milyen veszélyt jelent az iszlamizáció.

Ittanwali egy poros falu Pakisztán keleti részén, ahol 1500 család él, a legtöbben földművelésből. Csak három család keresztény közülük, akiket „hitetleneknek” neveznek, de nem jellemzők a konfliktusok. Asia Bibi közülük az egyik, aki a muzulmán Mohammed Idrees földjén dolgozott, csakúgy mint a lakosok nagy része. Munkatársai megpróbálták már többször áttéríteni iszlám hitre, de sikertelenül.

Pakisztánban a keresztények és a muzulmánok között gyakran fordulnak elő összecsapások, 2009 augusztusában egy muszlim fiatalokból álló csapat Gojra többségében keresztények lakta városában negyven házat és egy templomot gyújtott fel. Nyolc ember – három férfi, négy nő és egy gyerek – égett halálra. A pakisztáni keresztények a legtöbb esetben korábban hindu vallásúak voltak, akik a kasztrendszerben a legalacsonyabb szinten álltak. Az országban, ahol a kb. 170 millió lakosból több mint 96 százalék muzulmán, hivatalosan nincs kasztrendszer, ugyanakkor a keresztényeket a szociális hierarchia legalján kezelik.

A blaszfémia törvény, amely megengedi a halálbüntetést, ha valaki az iszlámot, a Koránt, vagy Mohamed prófétát kritizálja, gyakran a személyes bosszúknak is teret enged. Asia Bibi 2009 júniusában vízért ment a kúthoz, mert nagyon meleg volt. Amikor visszaért, a kolléganői felszólították, hogy térjen át az iszlámra, különben nem ihatják meg a vizet, mert az „tisztátalan”. Ezt egy heves vita követte, amelynek következtében Bibi életveszélybe került.

A bírósági jegyzőkönyvben az áll, hogy amikor Asia vízzel akarta megkínálni kolléganőit, akkor azok visszautasították, mondván, hogy ahhoz egy nem-muzulmán nő ért hozzá. Kolléganői szerint azt mondta, hogy Jézus Krisztus meghalt a kereszten az emberek bűneiért és megkérdezte, hogy mit tett Mohamed az emberekért? Jézus él, Mohamed ellenben halott. „A mi Krisztusunk Isten igazi prófétája, nem a ti Mohamedetek”, mondta állítólag, bár Bibi ezt tagadja. A kollégák ütlegelni kezdték, sikerült hazamenekülnie férjéhez és gyerekeihez. Néhány nappal később egy egész tömeg várta a háza előtt, néhány férfi megragadta és bezárta, mert a nők elmesélték, hogy mit mondott nekik. A férfiakból álló tanács úgy döntött, hogy feketére festik az arcát és szamárháton viszik végig a falun. A többi keresztény a rendőrséget hívta, akik ugyan a megszégyenítést megakadályozták, de börtönbe vitték a nőt „saját biztonsága érdekében”.

A pakisztáni Büntető Törvénykönyv 295-C paragrafusa értelmében halálra ítélték. „Bárki, aki meggyalázza a Szent Próféta nevét, halálbüntetést vagy életfogytig tartó börtönbüntetést érdemel.” A kormány visszautasította, hogy változtasson a törvényen, mivel félnek az iszlamista csoportok, és azok követőinek támadásaitól, akik úgy gondolják, hogy a törvény eltörlése nem egyeztethető össze az iszlámmal.

Asia Bibi szülővárosában megkérdezték, hogy „Fel kellene-e akasztani Asia Bibit”. A válasz egyöntetű „Igen” volt. A város imámja Asia halálbüntetését az élete legboldogabb pillanatának tartja. „Örömkönnyek hullottak a szememből”, mondta.

Ne engedjük, hogy a sária törvények bármelyik nyugati országba gyökeret verhessenek, legyenek bármilyen formában, bármilyen álruhában, bármilyen álnéven. A sária törvény intoleráns, és ellentétes a demokráciával és a felvilágosodással.

Forrás: atv.hu, CNN, Gates of Vienna

Print Friendly, PDF & Email