A sária Szudánban: brutálisan megkorbácsolnak egy nőt

A sária Szudánban: brutálisan megkorbácsoltak egy nőt

A szunnita sáfiita iskola kézikönyve (’Umdat al-Salik) szerint paráználkodásért és szodómiáért a büntetés a következő :

Ha a bűnös valaki olyan, akinek megvan a lehetősége, hogy tiszta maradjon, akkor őt meg kell kövezni. Az, hogy megvan a lehetősége, hogy tiszta maradjon mindenki olyat jelent, aki (legalább egyszer) érvényes házasságban szexuális kapcsolatba került a házastársával,  szabad, nagykorú és épelméjű. Egy személynek nincs meg a lehetősége, hogy tiszta maradjon, ha érvénytelen házasságban folytat szexuális kapcsolatot, vagy kiskorú a szexuális kapcsolat idején, vagy egy olyan őrült a szexuális kapcsolat idején, aki miután házasságtörést követett el visszanyeri a józan eszét.

Ha a bűnös nem olyan valaki, akinek megvan a lehetősége, hogy tiszta maradjon, akkor a büntetés 100 korbácsütés, és egy évre száműzetés legalább 81 km távolságra. […]

A bűnöst ne korbácsolják meg nagy melegben vagy hidegben, vagy amikor beteg vagy várható a felépülése (amíg fel nem épül), vagy egy mecsetben, vagy ha a bűnös terhes, amíg meg nem szüli a gyermekét, és fel nem épül. Az ostor, amit használnak, ne legyen se túl új se túl régi és elhasznált, hanem a kettő közötti. A bűnös ne egyenesedjen ki, amikor korbácsolják, vagy hajoljon be (mivel ilyenkor a kezeivel el tudja hárítani az ütést), vagy ne legyen meztelen (hanem maradjon rajta egy bokáig érő ing), és az, aki korbácsol, ne üssön túl erősen (azáltal, hogy felemeli a kezét, úgy hogy véresre veri). Aki korbácsol, ossza el az ütéseket a test különböző részein, kerülje el a létfontosságú szerveket és az arcot. A férfi, akit korbácsolnak álljon, a nő üljön, és legyen betakarva (egy ruha legyen köré tekerve). Ha a bűnös lesoványodott, vagy egy olyan betegsége van, amiből nem fog felépülni, akkor egy egyszerű pálmalevéllel legyen megkorbácsolva (amin legalább 100 vagy 50 csík van). Ha 100 csík van rajta, akkor az ilyen bűnös csak egyszer, ha 50, akkor kétszer legyen megkorbácsolva), vagy a ruha szélével.

Egy, a MEMRI TV által bemutaott videón, Lubna Al-Hussein, szudáni újságírónőt szintén korbácsolásra büntették, amiért nadrágot viselt. A felvételen azt állítja, hogy egy év alatt 43000 nőt tartóztattak le az öltözéke miatt.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=1443

Bejegyzés: on 2010. dec. 10.. A bejegyzés kategóriái: Iszlám, Média, Saría, Video. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes