Iráni bíróság ítélete: megvakítás savval

Iráni bíróság ítélete: megvakítás savval

Forrás: Jihad Watch

A Koránban ez áll: „És előírtuk nekik benne: <<Életet az életért, szemet szemért, orrot orrért, fület fülért, fogat fogért és a sebesülésekért [hasonlóan. Minden esetben] megtorlás [íratott elő]. >> Ha valaki alamizsna gyanánt elengedi [a vérdíjat], akkor az bűnbánat legyen neki! Akik nem aszerint ítélkeznek, amit Allah [kinyilatkoztatás gyanánt] leküldött, azok az [igazi] vétkesek! (Korán 5:45)

IránMost azt fogják mondani, hogy  “Ugyanez van a zsidó szövegekben.” Gyakran hallom, hogy a Koránnak és a Bibliának ugyanaz az üzenete, amit csak azok mondanak, akik egyiket sem olvasták. Mindenesetre igaz, hogy „ a szemet szemért„ az Ószövetségben is megjelenik a következő helyeken: Mózes II. könyve 21:22-25, Mózes III. könyve 24:19-21, és Mózes V. könyve 19:21. Ugyanakkor a judaizmusban ezt a kifejezést úgy értelmezték, mint ami korlátozza a túlzott bosszút, nem pedig bátorít arra, és a zsidó hagyományban nem alkalmazták arra, hogy bárkit megcsonkítsanak. A kereszténységben pedig Jézus következő kijelentése korlátozza ezt: „Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért és fogat fogért. Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is. (Máté 5:38-39)

Azonban az iszlámban a Korán részeinek szó szerinti értelmezése elsődleges. Az alábbi esethez hasonló esetek teljesen összhangban vannak a saríjával.

Irán legfelsőbb bírósága – a „szemet szemért” törvény alapján- jóváhagyott egy savval történő megvakításról szóló ítéletet egy férfi számára, aki a szeretője férjét megvakította.

A 25 éves elítélt, akit Mojtabának hívnak, Alireza (25) iráni taxisofőr arcába öntött savat, miután az áldozat feleségével „tiltott viszonya” volt.

Az elítéltet az iszlám törvényeknek megfelelően ítélik el, amely az erőszakos bűncselekmények esetén megengedi a „szemet szemért” megtorlást (qisa).

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=1457

Bejegyzés: on 2010. dec. 11.. A bejegyzés kategóriái: Irán, Média, Photo, Saría. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes