Irán nyugati mecseteket használ arra, hogy terrorakciókat tervezzen?

Mecsetek europábanTermészetesen ebben nincs semmi meglepő, csak azok a nyugatiak lepődnek meg, akik elhiszik azt a politikailag korrekt állítást, hogy a mecsetek jó szándékú imaházak, amelyeket soha nem használnak aljas célokra. Valójában a mecseteket gyűlöletszításra, terroristatámadások elősegítésére, bombagyártásra, fegyverraktárként, bin Laden üzenetének terjesztésére, amerikai és indiai katonák lelövésére, és arra használnak, hogy dzsihadistákat képezzenek ki.

CBN, Jihad Watch, 2010. decemeber 16.

Erick Stakelbeck a Stakelbeck on Terror legutóbbi műsorában Reza Khalilivel, az Iráni Forradalmi Gárdája egyik volt tagjával készített interjút. Khalili kettős ügynökként képes volt beépülni ebbe a szervezetbe és a CIA-nek dolgozott. Nemrég jelent meg új könyve „A Time to Betray” címmel.

Az interjú egyik legmegdöbbentőbb része talán Reza azon beismerése, hogy Irán arra használja a mecseteket Európában és Amerikában, hogy megtervezzék, finanszíroznak a terrort és embereket toborozzanak és képezzenek ki. Reza személyesen vett részt néhány ilyen műveletben, miközben az európai muszlim közösségekben Iránnak dolgozott. A jelenlegi vitákat nézve, amelyek a mega-mecsetek körül tombolnak, és itt nem csak a Ground Zero, hanem több más mecsetről is szó van [magyar vonatkozású téma: Seres László: Al-kaida közeli alapítványé az újbudai mecset?], Reza észrevételei életbevágóan fontosak.

A videó szövege:

Reza Khalili: A mecseteket imára kellene használni. Egy olyan helynek kellene lenni, ahol Istennek veti alá magát az ember. De ehelyett toborzóközpontokként használják titkos találkozókra, fegyver és pénz cserére, és terrortámadások kitervelésére használják őket, és néhány ilyen találkozón én is jelen voltam.

Erik Stakelbeck: Rámutatott egy kulcsfontosságú részre, mégpedig arra, hogy Irán a nyugati mecseteket és az iszlám kulturális központokat arra használja, hogy a programját propagálja…ezt részletezné egy kicsit jobban? Hogyan használja fel Irán a mecseteket Európában és Amerikában arra, hogy terrortámadásokat terveljen ki?

Khalili: Tapasztalatból mondhatom: Részese voltam a műveleteknek, része voltam az iszlám közösségnek, és biztosan mondhatom, hogy a mecseten belül az Iráni Forradalmi Gárda tagjai próbálkoztak az afgán, pakisztáni, török és más közösségeknél. Toborozniuk kellett közülük, pénzt és fegyvereket cseréltek. És a mecsetek biztonságot nyújtottak ehhez, és véleményem szerint, a műveletek központjai voltak. Tehát ha egy hírszerző ügynökség, mint pl. a CIA beépül egy mecsetbe és értesül arról, hogy egy Gárda tag irányítja azt, akkor valójában nagyon hatékonyak lehetnek a terror cselekedetek felderítésében azon a környéken. Ilyen központi szerepet tölt be a mecset.

Stakelbeck: És mindez Európában. Néhány ilyen műveletben ön is részt vett. De mi van Amerikában?

Khalili: Ugyanez. Toboroznak, képeznek, terjesztik a mártíromság ideológiáját, és sok embert vezetnek és kapcsolatba hozzák terrorista csoportokkal. És nemrég láthatukk, hogy sok muszlim amerikai állampolgár sajnos bevette ezt és al-Kaida kiképzőtáborokba, vagy máshová küldték őket. De az irániak a mecseteken és iszlám kulturális központokon keresztül nagyon aktívak itt, létrehozzák a kapcsolatokat és végrehajtják ezeket a műveleteket.

Print Friendly, PDF & Email