Abu Mounisa: Le fogjuk rombolni a társadalmi rendszerüket és az iszlámmal fogjuk helyettesíteni

 

Iszlám Felébredés Konferencia, 2010 dec. 15.
Abu Mounisa brit szalafi muszlim

 A videó fordítása:

Kedves fivéreim és nővéreim, amikor a da’wa-ról (az iszlám felvételére való felszólításról) beszélünk, akkor ne gondoljatok arra, hogy ez csak az utca néhány emberére vonatkozik, és csak őket hívja meg az iszlám felvételére.

Nem csak azt akarjuk, hogy egy-egy nővérünk viselje a fátylat (khimar) és a leplet (jilbab). Nem csak azt akarjuk, hogy a fivéreink és nővéreink hajoljanak meg (sujud) Allah előtt.

A da’wa-nak a rendszerüket kellene megtámadni, és azt az iszlámmal helyettesíteni.

Testvéreim, ezt kell tennünk. Az egész társadalmat fel kell szólítani az iszlám felvételére. Nem csak egy-egy testvérünket szólítjuk fel arra, hogy Allah vallását kövesse. Azt akarjuk, hogy az egész társadalom meghajoljon (sujud) Allah előtt. Ez Mohamed próféta da’wa-ja. Ez a mi da’wa-nk.

Ha halogatjátok a da’wa-tokat, és csak Zakir Naikhoz (imám) hasonlóan meghívjátok az embereket az iszlám felvételére, akkor azt hiszitek, hogy ez meg fogja változtatni a társadalmat?

Anélkül, hogy a törvényeket és a társadalmi berendezkedést támadnátok?

Testvéreim, nem! Így nem fog megváltozni a társadalom. Provokálnotok kell a társadalmat ahhoz, hogy az megváltozzon.

Testvéreim, azt is meg kell értenünk, hogy amikor Mohamed próféta Mekkában volt, akkor ott, abban az időben 360 bálvány volt. Ma az emberek nem fizikai bálványokat imádnak, hanem a demokrácia, szabadság és kapitalizmus ideáit. A nők azt mondják: eldönthetem, hogy legyen-e abortuszom. A férfiak azt mondják: szabadon eldönthetem, hogy kivel fekszem le.

Értitek mire gondolok?

Ez van ma. Ki engedi ezt a szabadságot?

Ki engedi a demokráciát?

Ki teszi lehetővé, hogy ezek a hamis istenek létezzenek?

A kormány, a törvények és a társadalmi berendezkedés, ezek teszik lehetővé mindezt.

Amikor az emberek azt mondták Mohamed prófétának, hogy „Miért nem rakjátok az isteneteket a mi isteneink közé? Csak még egyel több, rakjátok oda.” Azt mondta: „Semmiképpen!” Azt válaszolta: „Azt hiszitek, hogy majd a ti isteneitek közé teszem az én Istenemet?” „Soha!” „Ez elképzelhetetlen számomra, és soha nem is tennék ilyet!” „Hiszek abban, hogy Allah önálló. Nincs szüksége az isteneitekre. Azért jöttem, hogy leromboljam az isteneiteket.”

Amikor Allah győzelmet adott Mohamednek Mekkában, akkor elment a Kába kőhöz és lerombolta mind a 360 istent. És tudjátok mi történt. Nem állt meg itt. Tudjátok mit tett? Elment arra a helyre ahol Lat, Uzzat és Manat voltak (bálványok), és megkérdezte az embereket: „Hol van Uzzat, hol van Manat?” És lerombolta őket, megölte őket, lefejezte őket.

Testvéreim, ezért kell lefejeznünk a demokráciát, és a kapitalizmust. Gyökerestől kiirtani. Ez az, amit tennünk kell. Testvéreim, annyira kell gyűlölnünk ezeket, hogy minden nap támadnunk kell a rendszerüket. Minden nap. Mohamed prófétához hasonlóan.

Így kellene éreznünk és hinnünk. Lelkesednünk kellene Allahért, és lerombolni a rendszereiket, és az iszlámmal kellene azt helyettesíteni.

Ki engedélyezi az alkoholt? A törvények és a társadalom. Ezért meg kell támadnunk a törvényeket és a társadalmi berendezkedést.

Egyszer Omar Ibn Al-Khattab látott egy nőt, aki nem volt megfelelően öltözve. Mit tett Omar? Oda ment hozzá és megütötte. Megütötte! Azt mondta neki: „Hogyan merészelsz Al-Madina utcáin, amely Mohamed prófétához tartozik, olyan öltözékben sétálni, mint amilyenben vagy?”  [A nő] megfordult és azt mondta : „Ki az ördög vagy, hogy megmondod,  hogyan öltözködjek?” Tudjátok mit felelt? „A hívők emírje [vezére] vagyok.”

 De ma nem mehetünk körbe az utcán és üthetünk meg minden nőt. Ezt nem szabad megtennünk. Amit tennünk kell, hogy felszólítjuk a gonoszt (munkar). Támadnunk kell a társadalmat. A probléma gyökerét eltávolítva, megoldjuk a problémát. De ha csak az ágakkal foglalkozunk, az nem oldja meg a problémát. A probléma gyökerét kell támadnunk, amely az ember alkotta törvények, és az ember alkotta rendszerek, amelyekben ma élünk.

 Értitek, testvéreim? Ezt kell tennünk.

 Nem ülhetünk ölbetett kézzel, miközben a testvéreink azt mondogatják: „Testvérem amit teszel az tilos. Nővérem, a fátyladat nem jól hordod.” Ezt így nem lehet. Amit tennetek kell, hogy elmondjátok a nővéreteknek, hogy rosszul viseli a fátylat. El kell mondanotok a bátyátoknak, hogy rosszat tett. Plusz ezen felül meg kell parancsoljátok a jót és meg kell tiltanotok a gonoszat, és rá kell vennetek a társadalmat, hogy leboruljon Allah előtt.

 Testvéreim ezt kell tennünk. Támadnunk kell a vezetőket. Cameront [brit miniszterelnök]. Azt kell mondanunk: „A törvényeitek elnyomóak.” Foglalkoznunk kell ezekkel a törvényekkel, és az iszlámmal kell helyettesítenünk őket. „Bárki aki elutasítja a taghout-ot [Allahon kívül minden másnak az imádata] és  hisz Allahban…”

Tehát le fogjuk rombolni a rendszerüket és az iszlámmal fogjuk helyettesíteni. Ezt kell tennünk.

 [Költői kérdés: Őt miért nem állítják bíróság elé gyűlöletkeltés vádjával?]

Print Friendly, PDF & Email