Tilo Sarrazin: Kilenc következtetés a muszlim bevándorlással kapcsolatban

 

 

A fenti videón Thilo Sarrazin német politikus, a Bundesbank volt elnöke, jól ismert iszlám-kritikus látható, aki “Németország felszámolja magát” című könyvével vált híressé. [Thilo Sarrazinról publikáció: Seres László: A provokátor] A videó fordítása (forrás: Gates of Vienna):

Ezért a főbb pontok a következők:

 1. Semmilyen bevándorlási politika sem képes megoldani a demográfiai trendből adódó problémákat. Ugyanis minden generáció körülbelül egyharmadával kisebb, mint az azt megelőző. És ezen belül a képzetlen családokból származó gyerekek száma folyamatosan növekszik.
 2. Az oktatás nagyon fontos…de bárki, aki azt hiszi, hogy az [integráció] problémáit még több oktatással meg lehet oldani, az arra kényszerít minket, hogy hazugságban éljünk.
 3. Nem minden bevándorló egyforma. A Kelet-Európából, Indiából, Kínából, és Vietnámból érkező bevándorlók második generációjának integrációja már egyáltalán nem jelent problémát. Ezeknek a bevándorlóknak magasabb képzettségi szintjük és jobb foglalkoztatottsági mutatóik vannak, mint az őshonos németeknek. Németországban 10-11 millió bevándorló és a leszármazottaik nem jelentenek integrációs problémát. Németország hasznára vannak mind gazdasági, mind kulturális téren.
 4. Az összes jelentősebb gazdasági és kulturális integrációs probléma a 4-6 millió muszlim országokból származó bevándorlóval hozható összefüggésbe. A már itt élő muszlim bevándorlók integrációja elsőbbséget kell hogy élvezzen a muszlim országokból történő további bevándorlással szemben. Ezeknél a bevándorlóknál még a 2. és 3. generáció képzettsége és foglalkoztatottsága is jóval a németek, vagy más bevándorló csoportok és a leszármazottaik alatt van. És nem sok esély van rá, hogy ez idővel javulna.
 5. A muszlim bevándorlóknak megvan az az aggasztó tendenciája, hogy párhuzamos társadalmakat hozzanak létre. A második generációs török bevándorlók csak 3%-a házasodik német állampolgárokkal, míg ez az arány az oroszoknál 70%.
 6. Ezeknek a problémáknak nem az etnikai háttér az oka, hanem az iszlám kultúra. Ez a kultúra a muszlim bevándorlók nagy részénél mértékadó az értékeket és életstílust illetően, és csak kismértékben egyeztethető össze a nyugati társadalommal.
  Ez különösen Nagy-Britanniában nyilvánvaló, ahol nagyon eltérő az Indiából származó, és a Pakisztánból és Bangladesből származó bevándorlók integrációja. Ez a probléma nem csak Németországra nehezedik nagy súllyal, hanem az összes olyan országra, ahol jelentősebb muszlim bevándorló él.
 7. Az iszlám országokból származó bevándorlók kulturális és gazdasági integrációjának problémája azt jelenti, hogy ezen bevándorlók gazdasági és szociális befolyása kétségtelenül negatív hatással van a befogadó országra.
  Amíg ezen bevándorlók kultúrája alapjaiban nem változik, további gazdasági és szociális problémákat fognak okozni, és nem fognak könnyíteni a demográfiai változásokon.
 8. Németország és Európa jóléti-állam modellje nem kifogástalan. Egy német bevándorló család alapvető szociális juttatásai jóval meghaladják azt a bevételt, amit mondjuk Törökországban, vagy Libanonban tudnának megszerezni anélkül, hogy bármelyik családtagjuk dolgozna. Az USA-ban ugyanezen bevándorló csoport sokkal jobb integrációja annak köszönhető, hogy vagy magukról gondoskodnak, vagy elhagyják az országot, vagy nem is mennek oda.
 9. … Németországban a legmagasabb születési arányt 1965-ben érték el. Ez a generáció most 45 éves. A karrierjük és termelékenységük csúcsán vannak, és most lépnek be az úgynevezett „hanyatló éveikbe.” Ki fogja ellátni a feladataikat?
  1,45 millió 45 éves német van jelenleg Németországban, de csak 950000 20 éves és 600000 egy éves.
  … A bevándorlók, akik elutasítják a kultúránkat, képzetlenek, és főleg a szociális segélyek vonzzák őket, és az a kilátás, hogy behozhatják a népes rokonságukat, hosszú távon többe fognak kerülni a társadalomnak, mint amennyit hoznak.
  Sokan a bevándorlók számára most egy pontozásos rendszert akarnak bevezetni, vagy az amerikai zöld kártyához hasonló modellt. Ha Németországnak lett volna az ausztráliaihoz, új-zélandihoz, kanadaihoz, vagy az amerikaihoz hasonló rendszere, ahol nehéz akadályok vannak a képzetlenek előtt és a bevándorlók nem részesülnek szociális segélyekben, akkor körülbelül a muszlim bevándorlók 90%-a, akik most Németországban élnek, soha nem jöttek volna ide. Szeretném ezt a pontot kihangsúlyozni.

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=2315

Bejegyzés: on 2011. jan. 27.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Németország, Thilo Sarrazin. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes