Robert Spencer: A Muzulmán Testvériség kerülhet hatalomra Egyiptomban

Egy olyan szervezet kerülhet hatalomra Egyiptomban, amelynek nyílt célja hogy „belülről semmisítse meg és pusztítsa el a Nyugati civilizációt”.

A Hosni Mubarak rezsimje ellen napok óta tartó zavargások után, vasárnap a Muzulmán Testvériség tárgyalásokba kezdett más ellenzéki csoportokkal is, azért, hogy Mubarak várható bukása után egységkormányt hozzanak létre. A Testvériséget 1928-ban alapították azért, hogy visszaállítsák – Egyiptomban és az egész világon – a politikai iszlám kiváltságos uralmát: egy olyan államot ahol az iszlám törvények (saría) uralkodnak és ennek következtében a szólásszabadságot, lelkiismereti szabadságot és a nők és nem-muszlimok jogi egyenlőségét korlátozzák.

A Testvériségnek most több évtizede először remek lehetősége van arra, hogy hatalomra kerüljön és egy iszlám államot hozzon létre, amely rosszat jelentene mind az USA, mind pedig Közel-Keleti szövetségese Izrael számára. A Camp David-i egyezmény 1970 óta ingatag békét tart fenn Egyiptom és Izrael között, bár ennek Egyiptom számos rendelkezését figyelmen kívül hagyta (különösen azt, hogy nem engedi a véres antiszemita anyagok terjesztését Egyiptomban, ahol a Mein Kampf a mai napig bestseller). Elállt attól, hogy nyíltan megtámadja Izraelt, és néhány dzsihadista tevékenységet is megállított a gázai határ mentén.

Azonban a jelenlegi egyiptomi rezsim az utolsó maradványa annak a viszonylag szekuláris arab nacionalista ideológiának, amely nem is olyan régen még végigsöpört a Közel-Keleten. Mára Szaddam Husszein halott, a tunéziai Zine el-Abidine Ben Alit eltávolították a hatalomból, és a Mubarak rezsim bármelyik pillanatban összeomolhat. A politikai iszlám az új Közel-Keleti ideológia, amelynek a Muzulmán Testvériség a legfőbb képviselője.

Ez az ideológia megrögzötten ellenséges Izraellel és Amerikával szemben. A Hamasz dzsihadista terrorszervezet – amely alapító nyilatkozatában a Palesztin Muzulmán Testvériségnek nevezi magát –fegyveres tagjai rendszeresen átkelnek Egyiptomba a gázai övezetből azért, hogy részt vegyenek a Testvériség tevékenységeiben. Ez messze áll a Mubarak rezsim palesztinokhoz való hozzáállásától.

A Muzulmán Testvériség ezen kívül egy nemzetközi szervezet is. A kiszivárogtatott nemzetközi dokumentum  szerint, amelyek a Hamaszt támogató iszlám jótékonysági szervezet, a Szent Föld Alapítvány 2007-es tárgyalása alkalmával kerültek a nyilvánosság elé, a szervezet célja Amerikában az, hogy „belülről semmisítse meg és pusztítsa el a Nyugati civilizációt és az ő [a nyugat] kezükkel és a hívők keze által >>szabotálják<< annak szánalmas házát, így az meg fog semmisülni és minden vallás közül Isten vallása [iszlám] fog győzedelmeskedni.” [a dokumentum arabul és angolul itt, az idézett szöveg a 21.oldalon. Bővebben: FrontPageMagazine: The Muslim Brotherhood "Project”, 2006. 11. 5.]

A nemzeti egység koalíció egy másik résztvevője Muhammad ElBaradei, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IEAE) nyugalmazott vezérigazgatója, aki azzal vált híressé, hogy egyidejűleg jelentéktelennek tüntette fel az iráni nukleáris programot és szankciókkal fenyegette meg Iránt, amiért az nem működik együtt a nemzetközi szervezettel. Az USA-t bosszantotta ez a kettős játszma és próbálta megakadályozni, hogy 2005-ben, második körben is az IAEA elnöke legyen, sikertelenül. ElBaradei mindezt tetézte azzal, hogy 2009-ben, a valósággal teljesen ellentétes módon kijelentette és ezzel megmelengette a legfanatikusabb antiszemita iszlám fennhatóságát hirdető összeesküvés elmélet rajongók szívét, hogy „a nukleáris fegyverei miatt Izrael jelenti a Közel-Keletre a legnagyobb fenyegetést.”

Az elmúlt nyáron, amikor ElBaradei szóba hozta, hogy indul az elnökségért, a Testvériség határozottan támogatta a jelölését. És most, hogy egy Muzulmán Testvériség/ElBaradei rezsim esélyei sokkal nagyobbak, mint valaha, az USA baljós módon az események hasonló lefolyásával néz szembe, mint az 1970-es évek második felében, amikor egy tekintélyelvű, Amerika-barát rezsimet döntöttek meg a demokratikus erők, amelyeket azután azonnal az iszlám fennhatóságát hirdetők követtek, akik egy fanatikusan Amerika-ellenes sáríán alapuló rezsimet hoztak létre, amely sokkal elnyomóbbnak és drákóiabbnak bizonyult, mint amelyiket elüldöztek.

Mivel az USA-nak azzal kell szembenéznie, hogy egy másik szövetségesét is elveszíti (bármennyire megbízhatatlan szövetséges is volt Egyiptom az évek során) gyakorlatilag hasonló módon, ahogyan Iránt veszítette el, így az ár, amit azért kell majd fizetni, mert Washington nem veszi reálisan számba a világméretű dzsihád veszélyét, tovább növekszik. Washingtoni belső körökben arra is volt számos utalás, hogy a Testvériséget egy „mérsékelt” csoportnak tekintsék – a Mubarak rezsim soha nem táplált ilyen kényelmes illúziókat. Talán ha a Külügyminisztérium régóta megszabadult volna tőlük azáltal, hogy az Egyiptomnak adott segélyeket a Testvériség hatókörének és befolyásának korlátozásához kötötte volna, most nem lennénk ilyen szorult helyzetben.

Human Events, 2011. február

Rober Spencer ismert iszlám szakértő, több tucat könyv (köztük két New York Times bestseller a „Politically Incorrect Guide To Islam” és a „The Truth About Mohamed”) és cikk szerzője.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=2473

Bejegyzés: on 2011. feb. 1.. A bejegyzés kategóriái: Egyiptom, Legfrissebb, Photo, Robert Spencer. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes