Iránium – Film

A film hivatalos honlapján az alábbi összefoglaló található a filmről:

Irán atomprogramja veszély jelent a nemzetközi stabilitásra, mégis az amerikai hivatalnokok –mind a republikánusok, mind a demokraták – félreértelmezik az iráni rezsim szándékát és cselekedeteit.

Veszélyes-e egy atomfegyverrel rendelkező Irán, még akkor is, ha soha nem fogja azt bevetni? Milyen elvek irányítják az iráni vezetést? Meddig megy el a rezsim, hogy megvalósítsa ezeket? Milyen mértékben támogatják az Iráni vezetők a világ legerősebb terrorista szervezeteit? Az utóbbi 30 évben miért nem sikerült az Egyesült Államoknak rendeznie a kapcsolatát Iránnal?

  • Az Iránium dokumentálja az iráni nukleáris viszály kialakulásának körülményeit, kezdve az 1979-es iszlám forradalommal és azzal az ideológiával, amit Khomeini ajatollah vezetett be.
  • Nyomon követi Irán terror politikáját, a Teheráni Amerikai Nagykövetség 444 napos megszállásától kezdve napjainkig.
  • Megmutatja az iráni rezsim brutális természetét a saját népével szemben, és az iráni emberek azon vágyát, hogy a nemzetközi közösség részei lehessenek.
  • Felvázolja a különböző forgatókönyveket a Közel-Keletre és a Nyugatra vonatkozóan, arra az esetre, ha Iránnak nukleáris fegyverhez sikerül jutnia.

A film bemutója nem volt zökkenőmentes Kanadában. A Free Thinking Film Society mutatta volna be a filmet, azonban az Iráni Külügyminisztérium kifogása és – ezzel egy időben –halálos fenyegetések hatására az ottawai National Archives lemondta az eseményt. Azonban a kulturális örökségek miniszter James Moore a következőképpen nyilatkozott: „Ezt a filmet le kell vetíteni, a szerződést nem lehet megszegni.” „Nem tesszük át máshová, nem engedünk semmilyen nyomásnak. Az embereknek biztosítani kell a védelmet, de nem fogunk meghátrálni olyan emberek előtt, akik erőszakos fenyegetésekkel próbálják cenzúrázni az embereket. Kanada nem fogadja el az Iráni Külügyminisztérium azon kísérleteit, hogy megpróbálja meghatározni, milyen filmet vetítsenek, és melyeket ne.”

A film angolul:


Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=2527

Bejegyzés: on 2011. feb. 8.. A bejegyzés kategóriái: Irán, Legfrissebb, Video. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes