Geert Wilders: A szólásszabadság támadásnak van kitéve Európában

Geert Wilders

“A fények kialszanak Európa-szerte,” jegyezte meg Edward Grey brit külügyminiszter az I. világháború előestéjén. Mindig eszembe jutnak ezek a szavak, amikor arról olvasok, hogy úgynevezett gyűlöletbeszéd bűncselekmény miatt európaiakat bíróság elé hurcolnak.

A közelmúltban Lars Hedegaard dán újságírónak, a Nemzetközi Szabad Sajtó Társaság (International Free Press Society) elnökének kellett bíróság elé állnia Koppenhágában, mert bírálta az iszlámot. Mr. Hedegaard-ot felmentették, de ez csak azért volt, mert, nem volt tudomása arról, hogy egy magánbeszélgetését felvették. A múlt héten Bécsben egy osztrák emberi jogi aktivista, Elisabeth Sabaditsch-Wolff 480 Eurós bírságot kapott, amiért az iszlám prófétáját, Mohamedet, pedofilnak nevezte, amiért az az egyik feleségével, aki kilenc éves volt, lefeküdt. Közben az én tárgyalásom Amszterdamban elhúzódik, sok értékes időt emésztve fel, amit inkább a parlamentben töltenék, képviselve a másfél millió szavazómat.

Hogyan történhet meg mindez az állítólag liberális Európában? A holland büntető törvénykönyv kimondja, hogy bárki, aki “nyilvánosan, szóban, írásban, vagy képpel, oly módon fejezi ki magát, hogy az gyűlöletkeltő egy csoport vagy emberek ellen”, vagy “bármilyen módon emberek egy csoportját, azok fajbéli hovatartozása, vallási vagy hitbéli meggyőződése, hetero-vagy homoszexuális hajlama, vagy testi és lelki vagy szellemi fogyatékossága miatt sért, büntetést érdemel. “

2008 elején, számos baloldali és iszlám szervezet perelt be, azt állítva, hogy az iszlámmal kapcsolatos véleményemet kifejezve szándékosan „megsértettem” a muszlimokat és “gyűlöletre buzdítottam” ellenük. Akkor azzal érveltem, és a készülő könyvemben is így fogok, hogy az iszlám elsősorban egy világuralomra törekvő totalitárius ideológia.

Tavaly októberben Ayaan Hirsi Ali, volt kolléganőm a holland parlamentben, arról írt ebben a lapban [Wall Street Journal], hogy az iszlám szervezetek hogyan élnek vissza a szabadságainkkal azért, hogy korlátozzák azokat. “Ott van,” írta, “az Iszlám Konferencia Szervezete (OIC) országainak azon erőfeszítése, hogy elhallgattassa az európai vitát az iszlámról”, és a stratégiájuk az, hogy “nyomást helyeznek a nemzetközi szervezetekre és az Európai Unióra, azért hogy olyan javaslatokat fogadjon el, amelyek által bárkit meg lehet büntetni, aki egy vallás ellen “gyűlöletbeszédet” folytat. A törvényjavaslat, amely alapján beperelték Wilderst, a nemzeti változata annak, amivel az OIC diplomaták az ENSZ-nél és az EU-nál házaltak.”
Valóban, 2008-ban az EU jóváhagyta az úgynevezett “Kerethatározatot a rasszizmus és idegengyűlölet legyőzésésre”, és az EU 27 nemzetének azóta ezt bele kellett építenie a saját nemzeti joggyakorlatába. A határozat elrendeli, hogy “a rasszista vagy idegengyűlölő magatartásnak bűncselekménynek kell minősülnie az összes tagállamban, és hatékony, arányos és visszatartó erejű szankciókkal kell sújtani azokat.” Ez a határozat “a rasszizmust és az idegengyűlöletet” olyan tágan határozza meg, hogy bármilyen kijelentés, amit valaki sértőnek tart azzal a csoporttal szemben, amelynek tagja, a törvény által büntethetővé válik.

Ennek az lett az ellentmondásos eredménye, hogy jelenleg Európában lehetetlen vitát folytatni az iszlám természetéről, vagy az iszlám hívei által történő bevándorlás hatásairól. Vegyük az én esetemet. Úgy látom, hogy az iszlám nem annyira vallás, mint inkább egy totalitárius politikai ideológia, amely magát vallásnak álcázza. A félreértések elkerülése végett, mindig hangsúlyozom, hogy az iszlámról beszélek és nem a muszlimokról. Egyértelmű különbséget teszek az emberek és az ideológia, a muzulmánok és az iszlám között, felismerve, hogy sok mérsékelt muzulmán létezik. De az iszlám politikai ideológiája nem mérsékelt, és globális törekvései vannak; a Korán arra utasítja a muzulmánokat, hogy Allah birodalmát ezen a világon alapítsák meg, ha szükséges, erővel.

Az iszlámmal kapcsolatos nézeteim miatt kerültem bíróság elé “egy csoport megsértése” és faji gyűlölet keltése vádjával. Azért pereltek be, mert olyan véleményeknek adtam hangot, amelyről én és a választópolgáraim úgy véljük, hogy az igazság. Azért pereltek be, mert kérdőbe vontam azt a látásmódot, amit az uralkodó osztály igazságként ránk akar erőszakolni.

Amikor a bíróság előtt állok, mindezt a szólásszabadság és az emberi szabadság védelmében teszem. A szabadság a forrása az emberi kreativitásnak és fejlődésnek. Az emberek és a nemzetek elsorvadnak anélkül a szabadság nélkül, hogy megkérdőjelezhetnék azt, amit igazságként mutatnak be nekik. Van ok az aggodalomra, ha a szólásszabadság az ár, amit fizetni kell azért, hogy alkalmazkodjunk az iszlámhoz. Van ok az aggodalomra, ha azok, akik tagadják, hogy az iszlám problémás nem biztosítanak számunkra jogot arra, megvitassuk a kérdést. Azt akarom, hogy előadhassam az álláspontomat annélkül, hogy félnem kellene egy büntetőeljárástól. Már most is elég rossz, hogy hat éve állandó rendőri védelem alatt állok, mivel a dzsihadisták meg akarnak ölni.

A tárgyalásom egy politikai per. Tragikus, hogy a Szovjetunió 1989-es bukása óta a politikai perek Európában nem kerültek a történelem szemétdombjára. Vlagyimir Bukovský, az egykori szovjet másként gondolkodó, az Európai Unióra úgy utalt, mint “EUSSR.” Egyik érve emelett az, hogy az EU-ban, mint az egykori Szovjetunióban, nincs szólásszabadság.

Lehet, hogy felmentenek. A tárgyalás nem rólam szól, hanem a szólásszabadságról Európában. Ahogy Dwight D. Eisenhower, aki megszabadította Európát a nácizmustól, figyelmeztetett: a szabadságot “naponta ki kell érdemelni és meg kell újítani – különben elhervad és meghal, mint egy virág, amit levágnak az életet adó száráról.” Ma Európában, a szabadság nincs sem kiérdemelve, sem pedig felfrissítve.

Geert Wilders a holland parlament tagja. A Szabadság Párt vezetője.

(Megjelent: Wall Street Journal, 2011. február 22.)

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=2707

Bejegyzés: on 2011. feb. 22.. A bejegyzés kategóriái: Geert Wilders, Legfrissebb, Photo, Szólásszabadság. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes