Nicolai Sennels pszichológus: a nyugati Korán iskolák “terrorista gyárak”

EuropeNews, 2011. február 23.
Dr. Nicolai Sennels, pszichológus és író

Hogyan változtassunk át egy normális embert gyilkos és gyűlölködő pszichopatává, aki vakon engedelmeskedik egy totalitárius rendszer elnyomó hatalmának, és ártatlan embereket gyilkol? Röviden: Hogyan csináljunk valakiből terroristát?

Az erőszakos és gyilkos politikai, etnikai és vallási rendszerek a világon mindenhol ugyanazokat a hatékony módszereket használták a történelem során. Az eljárás két egyszerű lépésből áll, amelyet azután újra és újra ismételnek:

1) Újra meg újra rákényszerítik az embereket arra, hogy hónapokon, éveken keresztül ismételjék a rendszer tanait, amíg kívülről nem ismernek minden szót, amíg ez át nem hatja az egész gondolkodásmódjukat, és ez az egyetlen igazság amiben hisznek.

2) Verik és megfélemlítik az embereket (legjobb, ha ez véletlenszerűen és súlyosan történik), így rákényszerítik őket arra hogy érzéketlenek és empátia nélküliek legyenek, így képesek leszenek elviselni a testi és lelki szenvedést. Ezáltal növeljik a harag, frusztráció és a félelem érzéseit – amelyeket aztán a rendszer ellenségei ellen lehet fordítani.

Ily módon egy olyan embert kapnak, akinek egész lényét áthatja a rendszer tanítása, és aki elvesztette a képességét arra, hogy mind a saját mind mások fájdalmat érezze. Egy érzelmileg hűvös személyt kapnak, aki vakon követi a feletteseit és a politikai vagy vallási doktrínáikat. Ha ezt a módszert olyan gyermekeken használják, akiknek a személyisége kialakulóban van, akkor az elsajátított tan egyszerűen a gyermek személyiségének részévé válik. A fizikai bántalmazás pszichológiai hatása is mélyebb lesz, mivel a gyermekek-és fiatalok függenek a felnőttektől, így könnyebb őket befolyásolni.

Gyermekpszichológusként sokkolt az a felismerés, hogy pontosan ez történik a több millió muzulmán gyermekekkel, mind a muszlim világban, mind pedig Nyugaton. A világon több tízezer madrasszában és Korán iskolában ismételtetik a tanulóikkal a Koránt és a Hadíszt addig, amíg kívülről nem tudják az egészet. Azt mondják nekik, hogy higgyenek el minden szót, és soha ne kérdőjelezzék meg sem az utat, sem a célt.

Ezekben az iskolákban teljesen normális, hogy a védtelen és ártatlan gyerekeket találomra megverik és megalázzák a tanárok és idősebb diákok – akik maguk is érzelmileg összetört lények és akiket ugyanúgy bántalmaztak, mint ahogy most ezt ők teszik. Ők személyesítik meg a célt: a bántalmazott lesz a bántalmazó.

Nagy-Britanniában több mint 2000 madrassza található, ahol több mint 200.000 4-17 éves gyermeknek tanítják hétköznap esténként a Koránt.

Vizsgálatok azt mutatják, hogy a szélsőséges erőszak gyakori a brit madrasszákban: “Egy nyilvánosságra nem hozott jelentés szerint – amelyet egy imám készített Észak-Angliában élő diákokkal folytatott interjúi alapján – a diákokat verték, pofozták és a fülüket csavargatták. Az egyiknek “fel kellett emelnie az egyik lábát és úgy kellett forognia,” míg egy másik azt mondta, hogy egy tanár “úgy rugdosta a fejemet, mint egy focilabdát”… A hét éves Hibát olyan erősen csapták arcon, hogy felszakadt a füle. Ez később begyulladt és sürgősségi ellátásra szorult. “A tanárok megbüntették a gyerekeket, amikor azok rosszul ejtettek ki egy szót, vagy elfelejtették a Korán egy versét. Egy magánnyomozó arról számolt be, hogy “az áldozatoknak el kellett fogadniuk a bántalmazásokat. >>Mindannyian viccelődtek evvel. Van egy kultúra, amely elfogadja ezt.<<”

Egy másik vizsgálat feltárta, hogy a gyermekeket megtanították arra, hogy gyűlöljék a nem-muszlimokat: “Te nem vagy olyan, mint a nem-muzulmánok odakint,” mondta a tanár, miközben az ablak felé intett. Minden rosszat, amit az utcán látsz, az hogy az emberek nem viselik megfelelően hidzsábot, hogy dohányoznak … gyűlölnöd kell.” Ugyanez a vizsgálat beszámolt arról, hogy a három órás előadás alatt a tanár a hat éves gyerekeket legalább tízszer megverte. A titkos felvétel egyik jelenetében az egyik gyereket lefogta egy idősebb diák, miközben egy másik idősebb diák azzal fenyegetőzött, hogy megveri egy kis asztallal.

Ezek a beszámolók Nyugaton készültek, ahol több ezer madrassza létezik, és több millió muszlim gyermek tanulja meg a hagyományos iszlám tanításokat kívülről, és ahol sokukat közülük fizikailag és lelkileg bántalmaznak. A kutatások azt mutatják, hogy a muszlim kultúra “úgy tűnik a fenyítést előnyben részesíti az erkölcsi neveléssel szemben“, amely talán magyarázza hogy a gyerekek szülei miért fogadják el széleskörűen a visszaéléseket. Akit érdekel, találhat videókat – pl. a YouTubon – muszlim országokban működő madrasszákról, ahol a helyzet még ennél is rosszabb.

Egy gyermekpszichológus szemszögéből nézve, a sok ezer madrassza és Korán iskola valójában terrorista gyárak, amelyek egy fiatalokból és felnőttekből álló hadsereg-szerű muszlim népességet hoznak létre a nyugati országokban. Már fiatal korban agymosást hajtanak végre rajtuk, hogy a Korán minden szavát szó szerint vegyék. A testi és lelki büntetések miatt pedig gyűlölködővé és érzelmileg hűvössé válnak. Így az iskolák erőszakmentessé tétele több éves, sok erőfeszítést igénylő felügyeletet fog maga után vonni.

Ez magában foglalja a muszlim kultúra központi mintáinak megváltoztatását- a gyermeknevelést – is. Azonban a muszlim kultúra integrációjának sikertelensége a nem iszlám kultúrákba bebizonyította, hogy az alapvető kulturális értékek és viselkedés megváltoztatása a muszlim közösségen belül szinte lehetetlen. És ha nagy erőfeszítések árán sikerülne is megszüntetni a széles körben elterjedt bántalmazást, a gyerekeknek akkor is meg kell tanulniuk a Koránt kívülről. És azt tanítják nekik, hogy minden szót szó szerint kell venniük, és ez az, amit az iszlám terroristák is csinálnak. Gyermekek milliói járnak madrasszákba és ha majd ők és a rákövetkező generációk felnőnek, annak súlyos következményei lesznek.

“Alapos vizsgálat után feltárni az igazságot a legnagyobb bátorság.” – Wafa Sultan

A cikkben levő esetek a Channel 4 TV Dispatches: Lessons In Hatred And Violence című műsorában voltak láthatóak, mely megnézhető a YouTube-on:

Print Friendly, PDF & Email