Erődemonstráció Athénban

Egy előző bejegyzésben láthattuk, amint muszlimok Párizs utcáit elfoglalva imádkoznak. De ez nem csak Párizsban és a világon több nagyobb városban történik, hanem, ahogy az az alábbi videóból látszik, Athénban is.

 2010-ben a modern Görögország történelmében először a muszlimok nyilvános imát szerveztek Athénban a ramadán utolsó napjaira és az Aid el-Kebir idejére, amelyeken hatalmas számban jelentek meg. Az imát arra hivatkozva tartották az utcán, hogy az olimpiai stadionnak, ahol eddig tartották ezeket a rendezvényeket, a bérleti költségei –azaz kb. kevesebb, mint egy Euró muszlimonként – túl magasak.

1830 óta nem volt egyetlen mecset sem (Dél-) Görögországban. Az 1990-es években érkezett muszlimok lakásokban imádkoztak, amelyeket „mecsetekké” alakítottak. Az 1990-es évektől kezdődően (az EU segítségével) nyomást gyakoroltak a kormányra annak érdekében, hogy Athén mellett szaúdi pénzből egy hatalmas mecsetet tudjanak építeni. Sok multikulturalizmust kedvelő görög segíti ennek megvalósulását.

Az utcai imáknak sok ellenzője van, de vannak, akik szolidaritást éreznek a nuszlimokkal, mondván szegények, jó emberek és nincsen mecsetjük, ahol imádkozhatnának. Végül az EU nyomásásra megígérték nekik, hogy megépíthetik a mecsetet, és erre valószínűleg a következő években sor fog kerülni.

A film feliratai:

2010. szeptember:2000 muszlim imádkozott a Kotzia téren a ramadán alakalmából.

2010. november 16.: 13000 muszlim imádkozott Athén 12 helyszínén az Aid el-Kebir alakalmával.

Néhány görög tojásdobálással, zenével és görög zászló lengetésével tiltakozott.

Franciaországhoz hasonlóan ezeknek a nyilvános imáknak is az a céljuk, hogy a törvények megsértésével nyilvánosan kifejezzék az iszlám akaratát. Azt üzenik ezzel a hatóságoknak és az állampolgároknak, hogy lépésről-lépésre iszlamizálni fogják a nemzetet. A végső cél a demokratikus törvények helyettesítése a sáriával (az iszlám törvényekkel) és a demokratikus intézmények helyettesítése az iszlám diktatúrával.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=2757

Bejegyzés: on 2011. feb. 28.. A bejegyzés kategóriái: Görögország, Legfrissebb, Photo, Video. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes