Nem Európa hagyta cserben a muszlimokat, hanem az iszlám

Douglas Murray londoni székhelyű bestseller író és díjnyertes újságíró. Több brit újságban is írt cikkeket, többek között a Telegraphan, Spectactorban, Wall Street Journalban és a Sunday Timesban. Rovatvezető a Standpoint magazinban és a Társadalmi Kohéziós Központ (Centre for Social Cohesion) vezetője, amely a Nagy-Britanniában előforduló radikalizálódást és extrémizmust tanulmányozza.

Ebben a videóban Douglas Muraay Tariq Ramadannal vitázik. Tariq a Muszlim Testvériség alapítójának -Hasan Al-Banna-nak – dédunokája, akire sok nyugati úgy tekint, mint a „mérsékel iszlám” egyik vezéralakja. Valójában inkább tűnik a megtévesztés (takíja) bajnokának.

 … A múlt század közepén jelentéktelen számú muszlim élt Európában. 2001-ben csak Nyugat-Európában már 50-70 millió muszlim élt. Hölgyeim és Uraim ez az emberi történelem legnagyobb migrációja és semelyik társadalom nem tudna könnyen kezelni egy ilyen mértékű bevándorlást. És ahogy látom, a nyugat-európai társadalmak sokkal jobban kezelik ezt, mint ahogy azt néhányan kezelnék. Egészen nyilvánvaló, hogy azok a muszlimok akik Nyugat-Európába és Nagy –Britanniába jönnek több jogot élveznek, mint amit ma a világon bármelyik iszlám országban élveznének. Problémánk van akkor, amikor ezen bukott iszlám országok és társadalmak lakói idejönnek Nagy-Britanniába. Intoleránsak a lelkiismereti szabadsággal, a hitehagyókkal, a véleménnyílvánítás szabadságával, a szólásszabadsággal, a kisességekkel, a vallási kisebbségekkel, és a homoszexuálisokkal szemben. Nem szeretik, vagy nem tisztelik a lakosság felét, a nőket. És még sorolhatnánk. Párhuzamos jogi rendszer akarnak létrehozni Nagy-Britanniában és az európai társadalmakban. Semmilyen más csoport nem viselkedik így. Ez egy alapvető probléma, amivel foglalkoznunk kell. Ez egy olyan probléma, amely a nyugati társadalmak,- amelyek olyan törvényekre épülnek, amelyeknek a józan ész az alapja – és asz iszlám -amely kinyilatkoztatásra épül – között áll fenn. E között a két elképzelés között úgy gondolom, nem sok dolog van, amiben Európának kompromisszumot kellene kötnie. Nem Európa hagyta cserben a muszlimokat, hanem az Európában élő muszlimok hagyták cserben Európát. Ez nem valami olyan, amit nem lehet elsimítani. Természetesen ez lehetséges, de őszintének kell lennünk a témával kapcsolatban, és nem szabad csak azért kerülnünk a témát, mert kellemetlen. És ha lenne egy dolog, amit ma az európai muszimoknak kívánnék, hogy, amilyen gyorsan csak lehet megtanuljanak, az a következő: „ Ebben a társadalomban nincs jogotok arra, hogy ne legyetek megbántva. Nincs jogotok arra, hogy azt mondjátok, hogy mivel nem szerettek valamit ezért erőszakhoz folyamodtok vagy ha valamit szeretnétek leállítani vagy úgy érzitek, hogy nincsenek jogaitok, akkor legyen még több gyűlölettörvény vagy gyűlöletbeszéd törvény, csak azért hogy az iszlámot védjék. Fel kell ismernetek, az európai muszlimoknak fel kellene ismerniük, hogy az a társadalom, amelyben még a legmélyebb érzéseiteket is megsérthetik, az egyetlen társadalom, amelyben érdemes élni. És Európában minél hamarabb meg tudjuk, az iszlám minél hamarabb meg tudja ezt tanulni, annál jobb. Nem Európa hagyta cserben a muszlimokat, hanem az iszlám.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=2946

Bejegyzés: on 2011. Már. 22.. A bejegyzés kategóriái: Douglas Murray, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes