A szólásszabadság nem öl embereket. Az emberek ölnek embereket

A pszichopata érvelése: a szólásszabadság embereket öl

Dr. Nicolai Sennels dán pszichológus

“De ő kérte! Tudta, hogy meg fogom verni, ha azt mondja. És mégis azt mondta, – ez olyan, mintha könyörögne azért, hogy megüssem!”

Ez a pszichopata férj tipikus magyarázata a családon belüli erőszakra, és mint egy tapasztalt pszichológus messziről megérzem ezt a fajta beteg logikát. És sajnos túl gyakran a média, a politikusok, és nem utolsó sorban az erőszakos muszlimok is ezt a magyarázatot adják, amikor az iszlamisták karikatúrákra és Korán-égetésre adott agresszív reakciót magyarázzák. Sőt mi vagyunk a felelősök, amikor muzulmánok ámokfutást rendeznek, és terrorista cselekedeteket követnek el, miután a prófétájukat és a vallásukat kigúnyoljuk. Vagy abbahagyjuk az ingerlést és felhagyunk a kritikával, vagy el kell fogadnunk a következményeket.

Kurt Westergaard híres karikatúrája

A híres Mohamed karikatúrák megjelentetése nyomán a Jyllands-Postent [dán lap] és Kurt Westergaardot [ő rajzolta a karikatúrákat] tartották felelősnek a több mint száz halálesetért – akiket gyakran a saját muzulmán társaik tiporták halálra. Ugyanez a vád most elérte Terry Jonest  és Wayne Sapp miniszter kollégáját is, miután tizenegy afganisztáni ENSZ-alkalmazottat öltek meg muszlimok, válaszul Jones és Sapp Korán-égetésére. Több ENSZ-alkalmazottat lefejezték.

De a rajzok és a Korán-égetés nem öl. Nem tapossák halálra az embereket, és nem vágják le a fejüket. Csak az emberek tesznek ilyen dolgokat.

A Jyllands-Posten, Westergaard, Jones és Sapp nem tömeg-gyilkosok – közvetett módon sem. Egyetlen művészt vagy erőszakmentes aktivistát sem szabadna megszégyeníteni vagy bűntudatot ébreszteni benne azokért az erőszakos cselekményekért, amit mások követnek el válaszként a békés akciójukra. Azok, akik másképp gondolják, menjenek és beszéljenek a pszichopata feleségverővel, mert van valami közös bennük. A szocialisták elemzése különösen gyakran áldozatként tünteti fel a diszfunkcionális (kóros) embereket, és az agresszív viselkedésüket természetes és önkéntelen reakciónak tartja – és így támogatja a pszichopata érvelését.

Az amerikai Nemzeti Fegyveres Szövetség (National Rifle Associatio –NRA) híres jelmondatát (Guns don’t kill people. People kill people.) így lehetne átírni: “A szólásszabadság nem öl embereket. Az emberek ölnek embereket.

Forrás: Gates of Vienna

Kapcsolódó videó (angolul):

Print Friendly, PDF & Email