Afganisztán ma: a férfiak birkáért vehetnek nőket és bármikor megölhetik őket

Egy nő kevesebbet ér, mint egy állat. A férfiak állatokért cserébe vesznek nőket. Úgy adják-veszik őket, mintha állatok lennének. Ha panaszkodsz a veled való durva bánásmódra, akkor a férfiak azt mondják: „Ennyi meg ennyi birkát fizettem érted!” A nők ugyanannyit érnek, mint az állatok.

Két év után, 12 évesen terhes lettem. A hét hónapos terhesség alatt a férjem vert engem. Annyira véreztem, hogy 2-3 alkalommal is ki kellett mennem. Hívta a szomszédot és mondta neki, hogy segítsen nekem. A szomszéd jött és nagyon erősen megszorított, így…, aztán adott valamit inni. Amint megittam megindult a koraszülésem. A gyerek halott volt. Összesen négy koraszülésem volt.

Amikor egy férfi birkáért cserébe vásárol egy nőt, azt tehet vele, amit akar, akár meg is ölheti. Senki sem fogja megkérdezni, hogy miért tette. A nő a férfi tulajdona .

Mohamed példája követőkre talált

Tíz éves voltam akkor, [amikor összeházasodtunk.] [A férjem] nagyon öreg volt, fehér szakálla és haja volt. Amikor az apám meghalt, az unokabátyám, Khaled örökölte anyámat, egy másik rokon meg engem. Tudtam, hogy el akarnak adni. Megfogtak a nyakamnál és odalöktek a férfihoz. Elkezdtem sírni, és könyörögtem, hogy ne adjanak el. Tudtam, hogy ez az ember már két feleségét megölte, és ugyanezt fogja velem is tenni, de a rokonaim szintén talibok voltak és nem hallgattak rám.

Anya: Szörnyű volt.

Nem tudtam írni, hogy tudassam anyámmal, hogy mi folyik. Lyukat égettem egy papírba és megkértem valakit, hogy vigye el anyámnak, így majd tudni fogja mi van velem.

Anya:  Annyira aggódtam a lányom miatt, hogy véresre rágtam a szám szélét.

Miért kell ennek így történnie?

Férfi: Az a problémám, hogy nincs gyerekem. Egy gyerek sok mindent megváltoztat. El tudnék menni máshová dolgozni. A fiú itt maradhatna és megvédhetné a családot. Ha lenne egy fiam, akkor nem kellene eladnom a lányaimat.

Riporter: A fiúkat nem adják el?

Férfi:  Nem soha nem hallottam erről.

Riporter:  A lányokat akkor miért adják el?

Férfi:  Ez a hagyomány itt Afganisztánban.

Riporter:  Ez egy általános gyakorlat az országban?

Férfi: Eladhatod őket egy darabka földért, birkáért vagy pénzért cserébe. Ezt mi így csináljuk.

Tíz éves voltam, amikor az apám hozzáadott egy 60 éves férfihoz.

Az apám egy vak férfihoz adott hozzá 1200 dollárért.

1000 dollárt kapott, amikor hozzáadott egy férfihoz.

Riporter: Haza szeretnél menni? Azért nem mész, mert azt gondolod, hogy az apád ismét eladna?

Lány: Igen természetesen.

(A videóban nem hangzott el, de Mohamed a 6 éves Aishával „házasodott össze.” Ezzel egy olyan példát mutatott, amit a mai napig számos iszlám országban követnek. Folyt. itt.)

Print Friendly, PDF & Email