Oszama már a 72 szűz társaságát élvezi

Robert Spencer (Jihad Watch), Human Events, 2011. május

Oszama bin Laden elment az égi nagy bordélyházba, amely minden jó dzsihadista előtt nyitva áll.
Barack Obama kifejtette, hogy a dzsihadista agytrösztöt “célzott hadművelet keretében” ölték meg Abbottabadban (Pakisztán). „Egy kis amerikai csapat hajtotta végre a műveletet. Egy rövid tűzharc után megölték Oszama bin Ladent és elhozták a testét.”

Obama azt is mondta, hogy bin Laden megölése “az eddigi legjelentősebb eredmény” Amerika al-Kaida elleni háborújában.

Ez kétségtelenül jelentős. Oszama bin Laden igen népszerű az iszlám világban. A 9/11–ei támadások után számos muzulmán országban Oszama pólókat, sapkákat és még játékbabákat és akciófigurákat is árultak, meghazudtolva a főárambeli média azon mítoszát, hogy a 9/11 csak egy szélsőséges kisebbség akciója volt, akik elferdítették és eltérítették az iszlámot, és akiket a muzulmánok túlnyomó többsége megvet. Az egész iszlám világban végzett közvélemény-kutatások mindig is egy jelentős mértékű támogatást mutatottak bin Laden iránt, akit úgy tisztelnek, mint egy jámbor mudzsahidet.

És bár bin Laden halála jó hír, és ez minden bizonnyal pszichológiai csapást mért a dzsihádistákra és önbizalom-erősítően hatott az amerikaiakra, valójában nem változtat semmin.

Az al-Kaida globális dzsihádban betöltött szerepe és Oszama bin Laden al-Kaidán belüli szerepe erősen eltúlzott. Az al-Kaida nem az egyetlen ma is működő iszlám dzsihád vagy az iszlám felsőbbrendűségét hirdető csoport, és Oszama bin Laden nem egy olyan karizmatikus vezető, akinek mozgalma összeomlik nélküle. A szerepét illető túlzás valójában azon általános hajlandóság hiányának következménye, hogy szembenézzünk azzal a ténnyel, hogy a globális dzsihád mozgalmat nem egy felkapott személyiség, hanem egy olyan ideológia hajtja, amely az iszlámban gyökerezik.

Barack Obama, a hajlandóság ezen hiányát bin Laden halálának bejelentésekor fejezte ki: . “Az Egyesült Államok nincs  és soha nem is lesz  háborúban az iszlámmal.” “Bin Laden nem  muzulmán vezető volt, hanem tömeggyilkos.” Oszama bin Laden meg lenne lepve ha valaki (egy olyan vezető, aki valószínűleg nem muszlim) úgy jellemzi, mint aki „nem muzulmán vezető.” Végtére is, a 2002-es, az amerikai néphez írt levelében elmagyarázta indítékait és céljait. Ezt írta: “Az első dolog, felszólítunk mindenkit arra, hogy térjetek át az iszlámra.”

Bin Laden ebben a levélben kifejti, hogy „ehhez a valláshoz hívunk, amely rányomja a pecsétjét az összes előző vallásra…. Ez a mások iránti kedvesség, a köztük való igazságosság vallása, amely garantálja a jogaikat, és megvédi az elnyomottakat és az üldözötteket … Ez az Allah útján űzött Dzsihád vallása azért, hogy Allah igéje és vallása uralkodjon mindenek felett.”

Az iszlám illyettén szemlélete nem csupán bin Laden sajátja volt. A világon több millió muzulmán osztozik ebben, és ennek nem lesz vége Oszama halálával. Obama szerint az USA nincs – és soha nem is lesz – háborúban az iszlámmal, de az iszlám lényeges elemei háborúban állnak – és mindig is abban lesznek – az USA-val. Ezen nem fognak változtatni azok a történések, amelyek az abbottabadi [Pakisztán] tűzharcok során történtek és Obama al-Kaidára való folyamatos fókuszálása, mintha az egy furcsa és excentrikus „nem-muszlim muszlim” csoport lenne, az oka minden gondunknak, és amely csak állandósítja azt az illúziót, amely már eddig is oly sok katasztrófális politikai hibához vezetett.

Amíg Barack Obama és más nyugati vezetők nem szembesülnek azzal a ténnyel, hogy Oszama bin Laden a széles körben elfogadott főárambeli iszlám tanítások keretein belül működött, addig folyamatosan zavarban lesznek az újabb bin Ladenek és al-Kaida csoportok világszerte történő megjelenésekor. Hogyan lehetséges, hogy ezek a különböző egyének és eltérő csoportok mind ugyanúgy értelmezik félre az iszlámot? Amíg az amerikai tisztviselők nem tudnak erre a kérdésre korrekt módon válaszolni, addig nem lesz előrelépés, függetlenül attól, hogy hány al-Kaida vezetőt szorítunk sarokba és ölünk meg Pakisztánban.

Tehát Oszama bin Laden több év hallgatás után, melyet misztikus költői megnyilatkozások –melyet a médiának kézbesítettek (kik? és hogyan?) – szakítottak meg, végül halott. Ami azt illeti ez jó hír, de nem érdemel sok figyelmet. Felhajtottam egy megfelelő haram [iszlámban tiltott] italt ennek megünneplésére, és visszamentem dolgozni. A dzsihád folytatódik, így én is folytatom a munkát, és remélem ti is.

 Robert Spencer a Jihad Watch blog szerkesztője és több tucat könyv szerzője, köztük a két New York Times bestseller The Politically Incorrect Guide to Islam (and the Crusades), és The Truth About Muhammad. További könyvei : Stealth Jihad és The Complete Infidel’s Guide to the Koran, stb., ezen kívűl több száz cikket, tanulmányt tudhat magának és rendszeresen szerepel a FoxNews TV csatornán, mint Közel-Kelet és iszlám szakértő.

Kapcsolódó cikk: Seres László: Rohadj meg a pokolban!

Print Friendly, PDF & Email