Svédország a polgárháború szélén

Helyzetkép Európából: Malmö (Dél-Svédország) lesz az első jelentősebb muzulmán többségű európai város. Polgárháború-szerű helyzet van kialakulóban. A malmöi tűzoltók kő-biztos álarcokat és katonai golyóálló mellényeket hordanak. A közelmúltban több mint száz bevándorló erőszakosan megtámadta a rendőrséget – fenti videoklip. Egy másik támadás során géppuskát is használtak – rövid videoklip (2 min.). Egy golyó lyukat ütött egy rendőrautó oldalán, csoda, hogy senki sem sérült meg.

A helyzet fokozódik, és egyre inkább állandósul. Olyan kis európai Gázai-övezetek alakulnak az európai kontinensen, melyeket a túlnépesedés, a szegénység, az alacsony iskolázottsági szint, az iszlám szélsőségesség előfordulása, gyűlölet és erőszak a nem-muszlim környékek ellen jellemez. A rendőrség túlhajszolt, és az erőszakos támadások miatt egyre gyakrabban kell menekülniük a muszlim gettókból. A béke, a gazdaság, és a demokrácia egyre nagyobb nyomásnak vannak kitéve, egyenes arányban az etnikai feszültségek gyors emelkedésével Európába-szerte. A történelem a szemünk előtt bontakozik ki.

 A fenti videó felirata:

00:00   Minden akkor kezdődött, amikor a rendőrség letartóztatott egy férfit, akit kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménnyel gyanúsítottak.
00:05   Ellenállt, mire egyre több ember gyűlt össze a rendőrök körül
00:10   Mindez egy felkeléssé változott, melyben körülbelül száz ember vett részt, és akik tűzijátékokat dobáltak a rendőrökre.
00:17   Még több járőrt vezényeltek a helyszínre, akik éjféltre felülkerekedtek a helyzeten.
00:23   Az eseményhez kapcsolódóan több kisebb gyújtogatás is történt a környéken.
00:28   A kábítószer-kereskedőn kívül senkit nem vettek őrizetbe.

 Forrás: Gates of Vienna, Nicolai Sennels

Print Friendly, PDF & Email