Nicolai Sennels: A média legnagyobb bűncselekménye a demokrácia ellen

A média legnagyobb bűncselekménye a demokrácia és a nyilvános vita ellen, hogy az elmúlt negyven évben – lassan, de biztosan – eltolta a politikai skálát. Ami régen a bal oldal volt, az most középen van, és ami középen volt, az most jobb oldalnak számít. Ami egykor jobb oldal volt, az most a “radikális jobb”. Az, ami túlságosan egalitárius volt és egyes területeken közel a kommunizmushoz, ma baloldal.

Néhányan azt állítják, hogy a politikai skála eltolása a média által azoknak az arab olajpénzeknek a következménye, melyet a nagy médiavállalatokba fektettek be. Ugyanis a nyugati értékek és a nemzeti kultúra támogatása akadályt jelent a bevándorlás és iszlamizáció számára. Mások azt állítják, hogy a változás azért történt, mert a legtöbb újságíró baloldali (Dániában, az újságíró iskolákban tízből kilenc diák a baloldalra szavaz). A harmadik magyarázat az, hogy egy bizonyos világnézet –a rendszerek elmélete – hódította meg az egyetemeket. A rendszerelmélet azt állítja, hogy az egyes egyének cselekedeteit nagymértékben külső tényezők határozzák meg – a rendszer melynek “oszthatatlan részét képezik” az egyének. A jobboldali nézet, miszerint az egyének felelősek a saját sikerük, boldogságuk, és cselekedeteik iránt, ennek következtében sérül.

Bármi is az ok: a politikai skála eltolása könnyebbé tette a szavazók meggyőzését arról, hogy a magas adók, a nagy és erős állam, multikulturalizmus, és a rendkívül erős és gazdag nem-demokratikus multinacionális szervezetek, mint amilyen az EU és az ENSZ, jó nekünk.

Időközben, a “szélsőjobboldalra”, vagy “radikális jobboldalra” – vagy akár a rasszistákra és nácikra – maradt, hogy kiálljon amellett, hogy a nyugati kultúra értékei jobbak, mint például, a multikulturalizmus vagy az iszlám kultúra. Ugyanazt a bélyeget sütik azokra a polgárokra és pártokra, akik ellenzik a nemzetek feletti politikai szervezetek dominanciáját, melyet olyan tisztviselők és ügyvédek irányítanak, akiknek az irányelvei és szabályai felülírják a demokratikus törvényeinket.

Cui bono?[1] Több pénzzel és egy nagyobb állammal, a hatalmon lévők még erősebbek lesznek. A nemzeti identitás és határok eltűnésével azoknak, akik szeretnének egy bizonyos vallást elterjeszteni könnyebb dolga van.

Ez hibás, és az ebből fakadó tisztánlátás és azon eltökéltség hiánya, hogy megvédjük a kultúránkat a Nyugat bukásához vezethet. A politikai skála eltolása a média által elkövetett legnagyobb bűncselekmény.

 


[1] Általában arra szokás célozni az elv említésével, hogy a bűn elkövetője valószínűleg azok között található, akik valamiképpen profitáltak belőle, például anyagilag. Az ilyen érdekelt érdekeltsége gyakran nem kapásból nyilvánvaló, netán a vizsgálódok figyelmét direkt terelik el egy bűnbak segítségével például.

Nicolai Sennels korábbi cikkei  itt olvashatók.

Forrás: Gates of Vienna

Print Friendly, PDF & Email