Thaiföld: muszlimok buddhistákat fejeztek le és akasztottak fel

A buddhista többségű délkelet-ázsiai ország három déli tartományában, Jala, Pattani és Narativat tartományokban a muzulmánok alkotják a helyi lakosság többségét. Az elmúlt hét évben több mint 4000 embert, rendőröket, tanárokat, szerzeteseket, gyerekeket öltek meg. Thaiföld déli részén fegyveres muszlimok folyamatosan ártatlan emberek életét fenyegetik. A buddhisták, hinduk, ateisták, és azok, akik nem a Könyv népéhez tartoznak -vagyis nem zsidók és keresztények – sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint a Könyv népei. A zsidóknak és a keresztényeknek fel van ajánlva a dhimmi státusz, másodosztályú állampolgárokként élhetnek egy iszlám társadalomban, de ez a lehetőség a többieknek nem adatik meg. A számukra csak két lehetőség adott: vagy áttérnek az iszlámra, vagy a halál.

A terrortámadások az oktatási rendszert támadják, mivel az a buddhista kultúrát tanítja, amely nem elfogadható az iszlám számára. A buddhisták elleni támadásoknak az a céljuk, hogy elhagyják a déli tartományokat, azért, hogy a muszlimok egy független muzulmán államot hozhassanak létre a három déli tartomány területén. (Hasonló „szabadságharcot” már láthattunk a Közel-Keleten.)

A lenti videó Narativat tartományban készült, ahol egy egész családot akasztottak fel, vagy fejeztek le, köztük egy 9 éves kisfiút.

Figylem a videó sokkoló képeket tartalamaz!

 

Print Friendly, PDF & Email