Wilders záróbeszéde az amszterdami bíróságon

Geert Wilders holland politikus  kirakatpere a végéhez közeledik. A hónap végén várható ítélet. Itt olvasható Wilders záróbeszéde.

Elnök Úr! Tisztelt Bíróság,

Azért állok itt, amit mondtam. Azért állok itt, mert kinyitottam a számat. Beszéltem, beszélek, és továbbra is beszélni fogok. Sokan hallgatnak, de nem ez volt a helyzet Pim Fortuyn-nal, Theo Van Gogh-al, és én sem hallgatok.

Kénytelen vagyok beszélni. Hollandia az iszlám fenyegetésével néz szembe. Amint azt már többször említettem, az iszlám elsősorban egy ideológia. A gyűlölet, a rombolás, és a hódítás ideológiája. Szilárd meggyőződésem, hogy az iszlám fenyegetést jelent a nyugati értékek, a szólásszabadság, a férfiak és nők egyenjogúsága, a hetero- és homoszexuálisok, a hívők és hitetlenek számára.

A világ minden táján láthatjuk, hogyan szűnik meg a szabadság az iszlám következtében. Nap, mint nap látjuk, hogyan csökkennek a szabadságok.

Az iszlám ellenzi a szabadságot. Neves iszlám tudósok a világ minden részéről egyetértenek ezzel. Saját szakértő tanúim osztoznak a véleményemben. Több iszlám tudós is volt, akiknek a bíróság nem engedte meg, hogy tanúskodjon mellettem. Mindegyikük egyetért az állításaimmal, bizonyítják, hogy igazat beszélek. Ma az igazság áll a bíróság előtt.

Az igazság szerint kell élnünk, mondták a disszidensek a kommunista uralom alatt, mert az igazság szabaddá tesz. Az igazság és a szabadság elválaszthatatlanul összekapcsolódik. Igazat kell mondanunk, mert különben el fogjuk veszíteni a szabadságunkat.

Ezért beszéltem, ezért beszélek, és ezért fogok továbbra is beszélni.

A nyilatkozatok, amelyek miatt bíróság elé állítottak olyan kijelentések, amelyeket olyan politikusként tettem, aki részt vesz a nyilvános társadalmi vitákban. A kijelentéseim nem egyéneknek szólnak, hanem az iszlámnak és az iszlamizáció folyamatának. Ezért jutott az ügyész arra a következtetésre, hogy fel kellene menteti engem. [Az ügyész, aki elrendelte Wilders bíróság elé hurcolását, két alaklommal is Wilders felmentését kérte, mondván nem megalapozott a vád. Ennek ellenére a holland jogi rendszer furcsaságának köszönhetően, valószínűleg politikai megrendelésre, tovább folytatják a tárgyalást. Az ítélet valószínűleg előre meg van írva. Ford.]

Elnök Úr! Tisztelt Bíróság

Egy régi hagyományt folytatok, amelyet tisztelek. Az életemet kockáztatom Hollandia szabadságáért. Az összes elért eredményeink közül a szabadság a legértékesebb, és a leginkább sebezhető. Sokan adták életüket a szabadságért. Minden év május elején megemlékezünk erről [Felszabadulás Napja Ford.] . De a szabadságért való küzdelem sokkal régebbi.

Hágában minden nap a páncélozott autókkal elhaladunk Johan de Witt szobra előtt. De Witt írta a “A valódi szabadság kiáltványát”. A szabadságért az életével fizetett. Minden nap az irodámba menet átmegyek a Binnenhof-on [Holland parlament épülete], ahol Johan van Oldenbarneveldt-ot egy politikai per után lefejezték. Botjára támaszkodva az idős Oldenbarneveldt utolsó szavai a népéhez ezek voltak: “Becsületesen és erényesen cselekedtem, mint egy jó hazafi.” Ezek az én szavaim is.

Nem szeretném elárulni 1,5 millió választópolgár bizalmát akik a pártomra szavaztak. Nem szeretném elárulni a hazámat. Johan van Oldenbarneveldt és Johan de Witt példáját követve olyan politikus szeretnék lenni, aki az igazságot szolgálja, így védve a holland tartományok és a holland nép szabadságát. Őszinte szeretnék lenni, őszintén szeretnék cselekedni, és ezért akarom megvédeni a szülőföldet az iszlámmal szemben. A hallgatás árulás.

Ezért beszéltem, ezért beszélek, és ezért fogok továbbra is beszélni.

Szabadság és igazság. Minden nap megfizetek értük. Éjjel-nappal olyan emberektől kell védeni engem, akik meg akarják ölni. Nem panaszkodom emiatt, a saját választásom, hogy beszélek. Ugyanakkor azokat, akik engem, és más iszlám-kritikusokat fenyegetnek, ma itt nem állítják bíróság elé. Engem vádolnak. Ezzel kapcsolatban már panasszal élek.

Úgy vélem, ez a tárgyalás egy politikai per. A D66 [egy holland baloldali liberális párt] és az NRC Handelsblad [egy holland baloldali liberális újság] értékeit soha nem fogják a bíróság elé vinni ebben az országban. Az egyik panaszos egyértelműen jelezte, hogy a szándékai politikai jellegűek. Még azokat a kérdéseket is, melyeket a parlamentben tettem fel, az SGP-vel [jobboldali kersztény párt] együtt, Rabbae a GroenLinks [a baloldali Holland Zöld Párt] felhasználta ellenem. Ha a baloldal nem nyerhet politikailag, mert a holland nép észreveszi a baljós tevékenységüket, akkor megpróbálnak a bíróságokon keresztül nyerni.

Bármi is legyen a döntés, ennek a pernek ez a keserű következtetése.

Ez a per is szürreális. A ruandai hutu gyilkosokhoz és Mladicshoz hasonlítanak. Néhány perccel ezelőtt valaki kétségbe vonta a mentális egészségemet. Egy új Hitlernek neveztek. Kíváncsi vagyok, hogy azokat is be fogják-e perelni, akik így neveztek engem, és ha nem, akkor az Elsőfokú Bíróság büntetőeljárást fog-e elrendelni ellenük. Valószínűleg nem. És ez így helyes. Mivel a szólásszabadság az ellenfeleimre is érvényes.

A tisztességes eljáráshoz való jogomat megsértették. Az amszterdami bíróság határozata, hogy emeljenek vádat ellenem nem csupán egy döntés volt, hanem egyben a bírák elítélő ítélete is, akik már az előtt elítélték, még mielőtt a tényleges tárgyalás elkezdődött volna.

Elnök Úr! Tisztelt Bíróság, dönteniük kell arról, hogy a szabadságnak van e még hazája Hollandiában

Franz Kafka mondta: “látjuk a napot lassan lenyugodni, mégis meglepődünk azon, amikor hirtelen sötét lesz.”

Elnök Úr! Tisztelt Bíróság, ne engedjék, hogy a fények kialudjanak Hollandiában.

Mentsenek fel: Vessen véget ennek a kafkai helyzeteknek.

Mentsenek fel. A politikai szabadság megköveteli, hogy a polgároknak és a választott képviselőiknek lehetőségük legyen hangot adni azoknak a véleményeknek, amelyek a társadalomban jelen vannak.

Mentsenek fel, mert ha engem elítélnek, akkor több millió holland véleménynyilvánítási szabadságát ítélik el.

Mentsenek fel. Nem szítottam gyűlöletet. Nem szólítottam fel hátrányos megkülönböztetésre. Ellenben védem Hollandia jellegét, identitását, kultúráját és szabadságát. Ez az igazság. Ezért vagyok itt. Ezért beszélek. Ezért, mint Luther a birodalmi gyűlés előtt Wormsban, azt mondom: “Itt állok, nem tudok másképp cselekedni.”

Ezért beszéltem, ezért beszélek, és ezért fogok továbbra is beszélni.

Elnök Úr! Tisztelt Bíróság, bár egyedül állok itt, az én hangom sokak hangja. Ez a tárgyalás nem rólam szól. Ez valami sokkal nagyobbról szól. A véleménynyilvánítás szabadsága a nyugati civilizáció éltető forrása.

Ne engedjék, hogy ez a forrás kiszáradjon, csak azért, hogy kedvére tegyenek egy totalitárius ideológiának. Ahogy Dwight Eisenhower amerikai elnök mondta: ” A szabadság a szívekben, a cselekedetekben, az emberi szellemben él, így minden nap ki kell érdemelni és meg kell újítani – különben elhervad és meghal, mint egy virág, amit elvágtak az életet adó gyökerétől.”

Elnök Úr! Tisztelt Bíróság, nagy a felelősségük. Ne vágják el Hollandiában a szabadságot a gyökerétől, a véleménynyilvánítás szabadságától. Mentsenek fel. Válasszák a szabadságot.

Beszéltem, beszélek, és kötelességem – nem tudok másképp tenni – továbbra is beszélni.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=3552

Bejegyzés: on 2011. jún. 1.. A bejegyzés kategóriái: Geert Wilders, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes