A bal és a jobb oldal felcserélődése

Alább, Nicolai Sennels egy rövid esszéje olvasható a bal oldal érdekes átváltozásáról az elmúlt ötven évben az elnyomottak bajnokaitól az elnyomókig.

A régi jó hippi időkben, a bal oldali szocialisták voltak a jó fiúk. Kockáztatták az állásukat, és a hírnevüket a nők egyenjogúságáért, a szexuális szabadságért, a szólásszabadságért tüntetve, a rendszert ás a hatalmat bírálva. Akkoriban azt mondta a baloldal, hogy „A vallás az emberek ópiuma” és a szabadságszerető fiatalok kinevették a vallási hatalmakat és dogmáikat.

 Aztán valami történt. A bal oldal – amely magát a gyengék védelmezőjének tartja- úgy döntött, hogy egy elnyomó vallás és annak gyakran fanatikus és illetéktelen követői a bántalmazott kisebbség, akiknek romboló tetteiért a nyomor és mások kritikája felelős, melyeket a kapitalizmus és a rasszizmus okozott.

 A legtöbb ember gyáva volt és rettegett attól, hogy rasszistának mondják, ami megkönnyítette a baloldali agenda (program) politikába és a médiába való bekerülést.

 A baloldal küzdelme a „Szabadságért, Egyenlőségért és Testvériességért” megfakult. Manapság, az olyan ősi emberi értékeket, mint a szabadság (szólásszabadság), a (nők) egyenjogúsága, és a testvériség (nemzeti összetartás) a jobboldal védi.

 Sok embert, aki baloldaliként vagy hippiként nőtt fel, manapság már jobboldalinak- vagy akár szélsőséges vagy radikális jobboldalinak- kategorizálnak, mivel bírálják a nők elnyomását és a vallási fanatizmust, és támogatják a nyugati kultúrát. De ezek az emberek nem változtak. A politika változott. Az alapvető emberi értékek és jogok védelmezésében és támogatásában most a jobboldal áll az élen.

Forrás: Gates of Vienna, Nicolai Sennels

Nicolai Sennels pszichológus, a „Bűnöző muszlimok közt: egy pszichológus tapasztalatai Koppenhágában” című könyv szerzője, és a Dán Néppárt Aarthus választókerületének parlamenti jelöltje. Nicolai Sennels korábbi cikkei itt olvashatók.

Print Friendly, PDF & Email