Geert Wilders: minden vád alól felmentve

Másfél év pereskedés után 2011. június 23-án Geert Wilders holland politikus kirakatpere véget ért. Az amszterdami bíróság minden vád alól felmentette. A bíróság úgy érvelt, hogy bár Wilders kijelentései sértőek, sokkolóak és a legális elfogadhatóság határát súrolják, mégis mindez a multikulturális társadalomról folytatott politikai és társadalmi vita keretein belül történt. Az ügyészség, mivel szintén Wilders felmentését kérte, nem fog fellebbezni. Az ítéletet Wilders támogatói részéről tapsvihar fogadta. Nem sokkal ezután Wilders körülbelül 50 újságíró előtt tartott sajtótájékoztatót:

„Elégedett vagyok és nagyon örülök. Ez nem csak nekem, hanem minden holland számára egy nagy győzelem. A mai nap győzött a szólásszabadság. A hollandok továbbra is beszélhetnek kritikusan az iszlámról, és az iszlamizációval szembeni ellenállás nem bűntett. Beszéltem, beszélek és továbbra is fogok beszélni.”

Kevésbé boldogok azok a személyek és szervezetek, akik „sértett félként” vettek részt a perben, de nem tudnak fellebbezni a holland legfelsőbb bíróságon. Nincs több jogi lehetőségük a Holland jogrendszeren belül, de Ties Prakken ügyvédnő azt tervezi, hogy egy európai bíróság elé viszi az ügyet. Nem mondta el, hogy a strassburgi Európai Emberi Jogi Bíróság, vagy az ENSZ polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmánya elé viszi az ügyet.

Az ítélet növelheti Wilders népszerűségét mind Hollandiában mind pedig külföldön.

Ez egy nagy győzelem a józan ész számára és egy döntő vereség az iszlám szupremácista erőknek, akik megpróbálják lerombolni a szólásszabadságot és megpróbálják rákényszeríteni a dhimmi nyugati kormányokat arra, hogy az iszlámról és a dzsihádról szóló igazságot „gyűlöletbeszédnek” titulálják. De még nem vagyunk kint az erőből. Azok az erők, amelyek Wilderst beperelték nem fogják feladni, és másokat is hasonló vádakkal fognak beperelni. Csak reménykedhetünk abban, hogy ez az ítélet precedensként fog szolgálni. Mindazonáltal az ilyen sztálini típusú kirakatpereknek mindaddig nem lesz vége, amíg a „gyűlöletbeszéd” törvényeket határozottan el nem utasítják. Ugyanis úgy tűnik, hogy ezeket a zsarnokság eszközeként használják.

Radio Netherlands, DutchNews, Jihadwatch


Ezra Levant kanadai média személyiség interjúja Geert Wilders-szel (angolul)

Wilders egy amerikai típusú Kiegészítést (First Amendment) javasol az európai alkotmányokba. “A szólásszabadság a demokráciánk egyik  legfontosabb eleme, ennélkül nem létezik valódi demokrácia… erősítsétek meg a szólásszabadságot, szabaduljatok meg a “gyűlöletbeszéd” törvényektől, és legyen lehetőség párbeszédet folytatni. …”


Kapcsolódó cikkek:

Magyarul:
Wilders diadala, a multikulturális Hollandia alkonya

Angolul:
Russian Today: Dutch politician aquitted of hate speech charges (Interjú Paul Nuttall brit parlamenti képviselővel [UK Independence Party] és Philip Claeys flamand uniós képviselővel)
The Wall Street Journal: In defence of “hurtful” speech (Geert Wilders)
Front Page Magazine: Geert Wilders Aquitted (Robert Spencer)
National PostJonathan Kay: Geert Wilders has won an important legal victory for all of us
Spiegel OnlineWilders Cleared of Incitement Charges

Print Friendly, PDF & Email