Még akkor is meg kell ölni, ha megbánja

A fenti interjút Abu-Ishaq al-Huwayni adta egy egyiptomi műholdas csatornán 2011. július 13-án. Az interjúban azt mondja, hogy bárki, aki megsérti Mohamedet, még ha később meg is bánja, meg kell ölni.

 Később al-Huwayni összehasonlította ezt azzal az esettel, amikor valaki Allahot sértegeti. Azt mondta, hogy természetesen, aki Allahot sértegeti az hitetlenné válik, ezzel az összes iszlám tudós egyetért, de aki Allahot sértegeti azt nem ölik meg – csupán bűnbánatra szólítják fel. Ez azért van, mert ha még az egész világ is sértegetné Allahhot, neki ez nem számít, nem árt neki.

Miután felidézett egy hadíszt, ahol Mohamedet kigúnyolja egy kurajs törzsbeli költemény, al-Huwayni elmagyarázta, hogy Mohamed “feladhatja azt a jogát, hogy (megölje azokat, akik kigúnyolták.) De az uralkodó nem rendelkezik ezzel a joggal. “Al-Huwayni kijelentette, hogy Mohamed bármikor lemondhatott erről a jogáról, de magával vitte ezt a jogot a halálba, azaz senki sem mondhat le erről. Éppen ezért, akik most megsértik a prófétát, azokat meg kell ölni.

Aztán elmondott egy másik hadíszt, amelyben Abu-Bakr, az első iszlám kalifa, megharagudott valakire, aki kigúnyolta. Abu-Barza felajánlotta neki, hogy megöli ezt az embert. Abu Bakr ugyanakkor elmagyarázta, hogy ez a jog (azaz megölni azt, aki gúnyolódik az uralkodón) nem adott meg senkinek Mohamed után, vagy más szavakkal, csak Mohamednek volt joga megölni azokat, akik kigúnyolták őt.

Mindezt a jelenleg Egyiptomban, egy keresztény üzletemberrel kapcsolatos vita kapcsán mondta. Naquib Sawiris egyiptomi milliárdos üzletember és a Szabad Egyiptomiak Pártjának alapítója. A múlt hónapban Sawiris egy olyan képet küldött el, amelyen Mickey Mouse muszlim szakállat és jilbabot visel, Minnie Mouse pedig egy nikabot. Mindezt az iszlám kigúnyolásának tekintették. Al-Huwayni nem mondta ki egyértelműen, hogy Sawiris-t meg kell ölni az iszlám kigúnyolása miatt, de azt mondta, hogy az összes vállalatát bojkottálni kellene, még akkor is, ha abban csak 10%-os tulajdona van.

Videó felirata:

Ha valaki sértegeti a Prófétát, és később elnézést kér, megcsókolja (az uralkodó) cipőjét és azt mondja: “Azt akarom, hogy az összes muszlim – mindenki – jöjjön és üssön meg a talpával” – joga van az uralkodónak elfogadni ezt a bocsánatkérést?

Úgy teszem fel ezt a kérdést, mintha tőlem kérdezték volna. A válasz az, hogy nem megengedett, hogy bárki is elfogadja ezt. Akkor mit csináljunk vele? Megöljük! De azt mondta, hogy megbánta. Akkor is megöljük, ha megbánta!

Forrás: Translating Jihad

Print Friendly

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=3690

Bejegyzés: on 2011. Júl. 17.. A bejegyzés kategóriái: Egyiptom, Legfrissebb, Saría. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez
  • zsíray Gyula

    Keresztény-e ma Európa? A kérdés abszurdnak tűnhet,de nem az.Hazánkban a templomok mise alatt rendre üresek,alig telik meg a férőhelyek 30%-a!!!Vidéken ez a szám még eléri az 50%-ot,ám ez az idősek miatt van.Egy falusi templomba kevés a fiatal.Az egyház a… pap hiány miatt agonizál,de én a hívő hiány miatt jobban aggódnék!!!Kelet európában a hívek maximum 30%-ot érnek el.Nyugaton se jobb a helyzet,Angliába már van olyan mecset ami valaha templom volt!!!!!Az unio alkotmányából is kimaradt a keresztény szellemiség.És nem segített az egyházon a pedofil botrány sem!.Délen még rendre megtelnek a templomok mise alatt,ám itt a rendkívül kevés gyerek szülés jelenti majd a gondot.A kereszténység válságban van,súlyos válságban!!!Persze igaz hogy ma nincs kevesebb katolikus mint 1900-ban de ha a százalékos arányt nézzük akkor 1900-ban 80% volt kb katolikus ma kb 40% egész Európában.Ha nem tartod igaznak ezen véleményt,kérdezd meg magadtól hány igaz hívőt ismersz?Én bizony nem sokat!!!! És akkor még nem szóltam az iszlám jelentette veszélyt.Holnap után talán több templomból is lehet mecset.Sok európai már azt sem tudja mit ünneplünk pünkösdkor,vagy vízkeresztkor.No és a húsvétot mindenki tudja?Hm…Európa szerte kihunynak a kereszténység fényei!!!!Európa a HASTA LA VISTA HESUS-ra szavazz.De valóban a végét járja a kereszténység vagy van még vissza út? Ez csak rajtunk múlik.

Keresés az archívumban

Keresés dátum alapján
Kategória kiválasztása
Keresés a Google-n

Képgaléria

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes