A keresztények közötti szolidaritás szomorú hiánya

Egy mostanában készült tanulmány azt mutatja, hogy minden évben 105 000 keresztényt gyilkolnak meg a hite miatt. Más szavakkal, minden ötödik percben megölnek egy keresztényt, pusztán azért, mert keresztény. Közülünk azok, akik nem csak a politikailag kasztrált ( azaz „politikailag korrekt”) újságokból és hír csatornákból tájékozódnak, teljesen tudatában vannak a muzulmán országokban élő keresztények véres elnyomásának. A keresztényeknek az országainkban is ki vannak téve a vallási indíttatású fenyegetéseknek. Egy példa a sok közül Hollandia, ahol marokkóiak egy keresztény temetésen üvöltik: „Egy kutyával kevesebb!”.

Sokkoló látni, hogy milyen kevés keresztény szólal fel ez ellen. Keresztényként, keresztény vezetőként vagy szervezetként a legtermészetesebb volna követelni az iszlám vezetőktől illetve szervezetektől, hogy szólítsanak fel a keresztények ellen irányuló vallási erőszak befejezésére. Követelniük kéne, hogy az imámok érvénytelennek nyilvánítsák azokat a Korán verseket, melyek a Jézust követők elleni erőszakra, gyűlöletre és gyilkosságra buzdítanak.

Sok ember azt várná el a keresztényektől, hogy még többen írjanak leveleket az újságok szerkesztőinek, tiltakozzanak a mecsetek előtt, szólítsák fel a médiát, hogy többet tudósítsanak a problémáról, stb. A helyi gyülekezeteknek nyílt levelet kellene írnia a helyi iszlám szervezeteknek, sürgetve őket, hogy nyilvánosan ítéljenek el mindenfajta vallási indíttatású erőszakot – beleértve a saját írott vallásos szövegeik ide vonatkozó részeit is.

Nem fogom azt mondani, hogy „szégyelljétek magatokat”, amiért nem álltok ki a testvéreitekért. A jelenlegi és jövőbeli keresztények, akik kevesebb védettséget élveznek vagy fognak élvezni, mint ti most, majd megteszik. Amikor valaki a másik orcáját fordítja, a fejét is el kell hogy fordítsa, így a másik irányba kell néznie. A másik irányba való nézés  meglehet nem ártalmas annak, akit biztonságos környezet veszi körül, ám cserbenhagyni másokat a szükségben – főleg a keresztény társakat- zavarba ejtő és gyáva dolog, és a kereszténységet haszontalannak láttatja olyankor, amikor kevésbé rózsás a helyzet.

Semmilyen más vallási csoport nem járult hozzá nagyobb mértékben a háborús, a személyes és a természeti katasztrófák áldozatainak megsegítéséhez, mint a keresztények. Ők ajándékok a világ számára, és nagyszerű példák mindnyájunk előtt. A hívőtársak védelmének az elnyomástól és az erőszaktól a legalapvetőbb dolognak kellene lennie. A keresztények közötti szolidaritás szomorú hiányának véget kellene vetni, még akkor is, ha az áldozatok mellé állás személyes kockázattal jár vagy nyilvánosan sérti azokat, akik ártani akarnak nekik.

A kereszténység az egyik legnagyobb vallás a világon. Ez fektette le a világ leggazdagabb, legszabadabb és a legegyüttőrzőbb társadalmának kulturális alapjait. A muzulmánokkal ellentétben a keresztényeket tisztelik a gyökereik és értékeik miatt. Itt az ideje, hogy ez az óriás felébredjen.

Jihad Watch, Nicolai Sennels, 2011. július 16.

Print Friendly, PDF & Email