Oscar Freysinger svájci képviselő beszéde Berlinben 2.rész/2

Oskar Freysinger, a Svájci Néppárt elnökének  2011. szeptember 3-án Berlinben elhangzott beszédének 2. része:
1. rész itt.

Európa több mint egy darab föld, több mint egy kontinens, több mint országok összessége. Európa egy idea, egy kulturális tájkép, egy intellektuális tér, melyet a történelem alakított. Európa a bölcsője a modern alkotmányos demokráciának. Az emberi jogok, a vélemény- és a szólásszabadság kincsestára. Vagy legalább a közelmúltig az volt.

Ez egyre inkább veszélybe került, mivel a politikai elit fejet hajtott egy olyan vallási dogma előtt, amely teljesen idegen a szellemi történelmünk, értékeink és a törvénykezésünk tekintetében.

Ez a dogma, bárhol, ahol teret engednek neki, felemészti a törvényeink rendszerének alappilléreit. Ez a dogma teljes engedelmességet követel meg híveitől. Nekik soha nem kell magukévá tenniük az értékrendünket. Ez árulás lenne a részükről, és akár halállal is büntethetik. Elvárják tőlük, hogy meghódítsák és leigázzák a nyugati világunkat. Nem tankokkal, rakétákkal és fegyverekkel. – Ezeket úgy sem tudnák előállítani. Se nem brutális felkeléssel.

Nem! Az iszlám nem siet, van ideje bőven.

A demoralizálás hosszú folyamata és a gyenge gyerekes társadalmunk lassú megszállása várható. Az iszlám tanítás célja, hogy apránként belopózzon a mindennapi életünkbe, és hogy az Európa Erődöt belülről rombolja le. Gondoljunk csak arra, hogy a szerbek hogyan veszítették el Koszovót. A demográfiai változásokon keresztül és a NATO segítségével, amely segített létrehozni az első iszlám államot európai földön. Micsoda öngyilkos vállalkozás. Milyen baljós jel.

Az iszlám dogma most mindenhol próbálkozik hatalomra kerülni. Törökországban az iszlamisták fokozatosan elfoglalják az összes bírói és katonai állásokat, annak érdekében, hogy eltöröljék Kemal Atatürk örökségét. Libanon egy iszlám állam lesz az elkövetkező évtizedekben. Az arab tavasz azon a ponton van, hogy átvegyék az iszlamisták. Irakban, Egyiptomban és Pakisztánban az utolsó keresztény közösségeket is a kihalás veszélye fenyegeti.

És mi mit csinálunk? Engedjük, hogy ez az erőszakos dogma akadálytalanul aláássa a jogállamiságunkat a kulturális gettóinkban Megőrültünk?! Most van itt az ideje, hogy kiálljunk! Csak egy vállrándítással válaszolunk arra, amikor a lányokat házasságra kényszerítik és a beilleszkedett muszlimokat kényszerítik és fenyegetik. És a másik irányba nézünk, amikor megverik a nőket és egész városrészek felett veszik át az uralmat.

Úgy gondoljuk, hogy szociális segélyekkel le tudjuk csillapítani a hataloméhes “szent harcosokat”. Azt gondoljuk, hogy meg tudjuk vásárolni a nyugalmat! Milyen őrültség! A fanatikusokat nem lehet megvásárolni. Németországnak minden más országnál jobban kellene ezt tudnia.

Kedves barátaim, mi nem emberek elleni harcolunk, hanem az emberekért! Egy dogma ellen harcolunk, amely az egész emberiséget megveti, és vissza akar lökni bennünket a barbarizmusba. Mi nem fogjuk könnyen feladni azt a szabadságot, amiért olyan keményen harcoltunk több évszázadon keresztül.

Kedves berliniek, itt állok. Nem tehetek másképp, mert különben Európában senki sem lesz képes felelősséget vállalni azért, ami  a kultúránk, jogrendszerünk és emberiességünk alappillérét képviseli: a mindenek felett álló, feltétel nélküli felebaráti szeretetért.


Ha elveszítjük ezt a csatát, nem lesz második esély, az iszlám nem fogja visszaadni, amit már egyszer meghódított. Szóval felszólítom az összes humanistát a kontinensen, hogy ne dugják a fejüket a homokba, és szálljanak szembe az iszlám dogma hódítási törekvésével. Álljunk ki egymás mellett, és kompromisszumok nélkül ragaszkodjuk a polgári jog elsőbbségéhez, bármely vallási dogma felett. Találjunk vissza az értékes szellemi örökségünkhöz.

Az iszlám csak annyira erős, amennyire mi gyengék vagyunk.

Többel kellene, hogy szembeszálljunk vele, mint a McDonald’s-szal, szappanoperákkal, elképesztő TV programokkal és erőszakos videojátékokkal. A kultúránk ennél sokkal többet kínál. Térjünk vissza a mélységhez és a kitartáshoz. Maradjunk éberek és kritikusak, amíg még egy szemernyi Socrates él bennünk.

Ne engedjük meg, hogy a szellemünknek az anyag diktáljon. Csak így tudjuk megakadályozni, hogy egy vallási köntösbe bujtatott erőszakos hatalmi politika terjedjen. Csak így van esélye annak, hogy a gyermekeinkre egy békés Európát hagyjunk, amelyet a tisztelet és méltóság formál.

Éljen a Die Freiheit! (Éljen a szabadság!)

Forrás: Gates of Vienna, teljes beszéd angolul itt.

Oskar Freysinger, René Stadtkewitz, Geert Wilders

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=3921

Bejegyzés: on 2011. Sze. 7.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Oscar Freysinger. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes