Veszélyezteti Törökország Európa biztonságát?

Ezt a beszédet a holland Szabadság Párt (PVV) parlamenti képviselője Wim Kortenoeven mondta Dubrovnikban, az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) 2011. szeptember 10-ei ülésén, azzal kapcsolatban, hogy milyen veszélyeket jelent Törökország Európára biztonságára nézve. A holland PVV képviselő felszólalása a török állammal kapcsolatban világos: a jelenlegi török rezsim veszélyt jelent az egész régió számára.

Megjegyzések Wim Kortenoeventől, a holland delegáció képviselőjétől, az EBESZ Dubrovnikban megrendezett konferenciáján (mely a Mediterrán-térség biztonságáról szólt.)

Elnök Úr,

A holland Szabadság Párt nevében szólalok fel ezen a találkozón.

Ahogy már arról beszélünk, a Földközi-tenger békéjét veszély fenyegeti, a török imperializmus veszélye, amely arról álmodik, hogy visszaállítsa a török kalifátust, melyet 1923-ban eltöröltek.

A kemalizmus halálának vagyunk szemtanúi, annak a pozitív ideológiának, amely Törökországot a nemzetközi közösség egy értékes, felelősségteljes és megbecsült tagjává változtatta.

De most Törökország az iszlám szélsőségesség és az autoritarianizmus szakadékba csúszik. Ez látható mind bel- mind külpolitikában.

Például: Törökországban a szólásszabadságot egyre jobban elnyomják. Sok újságírót börtönöztek be, azért mert felszólal. Bahadir Baruter török karikaturistát azért állították bíróság elé, mert megtagadta Allahot egy karikatúrában. Lehet, hogy egy év börtönbüntetésre ítélik.

Ciprus, amely az Európai Unió egyik tagállama, az 1974-es brutális török invázió óta részben török megszállás alatt áll.

És most az Erdogan rendszer Törökországot egy ragadozó állammá változtatta, egy szélhámos állammá, amely úgy tűnik szeretné megkaparintani a keleti Földközi-tenger olaj-és gázkészleteit. Feltéve, hogy még nem az övé.

Ciprust megfenyegették. Erős török katonai erőket vonultattak fel Cipruson és annak közelében.

Elnök Úr

Törökország, a NATO egyik tagállama, egyre harciasabban lép fel a zsidó állam, Izrael irányában. Izrael egyre gyakoribb fenyegetéseknek és alaptalan vádaknak van kitéve. És a provokációk burjánzanak. Az izraeli teherhajókat török hadihajók fenyegetik.

Törökország Izrael azon legitim vágyát is kifogásolja, hogy földgáz után kutasson a saját kizárólagos gazdasági övezetében. Török hadihajók segítik az Izrael szuverenitására veszélyt jelentő fenyegetéseket.

Egyetlen egyszerű hiba ebben a robbanásig feszült helyzetben talán katonai konfrontációt is kiválthat.

Szintén aggasztó és veszélyes a törökök szimpátiája a Hamasz terror szervezet iránt és Törökország azon kísérlete, hogy aláássa Izrael törvényes jogát arra, hogy felügyelje a Gázába tartó tengeri útvonalakat.

Elnök Úr,

A helyzet rendkívül veszélyes.

A fenyegetések sértések és provokációk felelőtlen török politikáját, ezt a macho hadviselést, sürgősen kezelni kell. Ez egy egyértelmű és valós veszélyt jelent a Földközi-tenger – és az ezen kívüli térségek- békéjére és biztonságára.

Ezért arra kérem, hogy a békét és biztonságot veszélyeztető török kérdést vegyék napirendre az EBESZ téli ülésén.

Köszönöm.

Reakciók a beszédre:  “Teljes csönd volt, amig beszéltem, és nem kaptam tapsot. A beszéd után neheztelés érzése járta át a termet. Sőt még a holland kollégáim (a kormányzó Kereszténydemokrata Pártból) is nyilvánosan elhatárolták magukat tőlem, egy nagyon kemény nyilatkozatban. A világ a tagadás állapotában van.”

Forrás: Tundra Tabloids/Vlad Tepes blog

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=4320

Bejegyzés: on 2011. okt. 13.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Törökország. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes