Németországban burjánzik a saría törvénykezés

Írta: Soeren Kern, Hudson New York

2011. szeptember 8.

Az iszlám saría törvénykezés Németországban sokkal előrehaladottabb, mint azt korábban gondoltuk, és a német hatóságok teljesen tehetetlenné váltak, állítja egy a németországi muzulmán árnyék igazságszolgáltatási rendszerről írt új könyv.

A 236 oldalas könyv, melynek címe: „Törvényen kívüli bíróságok: az iszlám párhuzamos törvénykezés veszélyezteti a jogállamunkat”, és amelyet Joachim Wagner német jogi szakértő és az ARD német közszolgálati televízió egykori oknyomozó újságírója írt, azt állítja, hogy az iszlám saría bíróságok már most minden német nagyvárosban működnek.

Ez a „párhuzamos igazságszolgáltatás” aláássa a jogállamiságot Németországban, mondja Wagner, mert a muszlim döntőbíró-imámok a bíróságokon kívülre helyezik a büntetőügyeket, anélkül, hogy bevonnák a német ügyészeket vagy ügyvédeket, még az előtt, hogy a bűnüldöző hatóságok a német bíróságokra vihetnék az ügyeket.

A muszlim mediátorok által elért egyezség Wagner szerint gyakran azt jelenti, hogy az elkövetők elkerülik a hosszú börtönbüntetést, míg a sértettek egy nagyobb összeget kapnak kompenzáció gyanánt vagy eltörlik a tartozásukat, összhangban a saría joggal. Cserébe, elvárják tőlük, hogy biztosítsák, hogy a bíróság előtt tett vallomásuk alapján nem ítélnek el senkit.

A német rendőrség vizsgál olyan eseteket, ahol súlyos bűncselekményeket követtek el, de ezzel párhuzamosan az érintett családok sajátos muszlim bírákat, más néven „békebírókat” bíznak meg azért, hogy közvetítsenek és bíróságon kívüli megegyezést kössenek.

A német Deutsche Welle adón Wagner egy interjúban  azt mondta, hogy a politikai korrektség Németországban hozzájárul a problémához: „16 nemrég történt bűnügyet tanulmányoztam, amiben muzulmán polgárok vettek részt. Az összes eset közel 90%-ában, ahol a muszlim döntőbírák megbízást kaptak, az elkövetőket a német bíróság felmentette, vagy az eljárást az ügyészség bizonyíték hiányában megszüntette. Ez egy aggasztó megállapítás, és rossz fényt vet a bíróságainkra.”

Tény, hogy a német bírók gyakran hivatkoznak, és / vagy alkalmazkodnak a saría törvényekhez. Például, a kasseli Szövetségi Szociális Bíróság nemrégiben támogatta egy második feleség halott férje nyugdíjának egy része iránti követelését, amit az első feleség teljesen magának akart megtartani. A bíró kimondta, hogy meg kell osztaniuk a nyugdíjat.

Egy másik esetben a Közigazgatási Fellebbviteli Bíróság Koblenzben engedélyezte egy Németországban élő iraki második feleségének, hogy az országban maradjon. Már házasok voltak, és öt éve Németországban éltek, ezért a bíróság azt mondta, nem lenne szép, hogy egyedül visszaküldjék Irakba.

Kölnben egy bíró kimondta, hogy a válás után egy iráni férfinek vissza kell fizetnie a feleségének a hozományát, ami 600 aranyérme – utalva a saríára, amelyet Iránban követnek. A düsseldorfi bíróság hasonló ítéletet hozott, arra kényszerítve egy török férfit, hogy fizessen vissza 30.000 € (kb. 9 millió Ft) hozományt, az egykori menyének.

2007 márciusában, Christa Datz-Winter a frankfurti családjogi bíróság bírója az iszlám Koránra hivatkozott egy válási eset kapcsán, egy 26 éves marokkói származású német nővel kapcsolatban, aki rettegett az erőszakos marokkói férjétől. A férfi annak ellenére, hogy a hatóságok elrendelték, hogy maradjon távol a feleségétől, továbbra is fenyegette őt. Verte a feleségét, és állítólag azzal fenyegetőzött, hogy meg fogja ölni.

Datz-Winter bíró megtagadta a válást, azzal érvelve, hogy egy olyan nőnek, aki feleségül megy egy muszlim férfihez, tudnia kell, mit vállal. Az ítélethozatalkor, a bíró a Korán 4. szúra 34. versét idézte. [A férfiak fölötte állnak a nőkről, mivel Allah előnyben részesített közülük egyeseket másokkal szemben, s amiatt, amit javaikból a nőkre költenek. A jóravaló asszonyok engedelmesek és vigyáznak arra, ami a kívülállók számára rejtve van, mivel Allah vigyáz arra. Akiknek nyakaskodó természetét félitek, azokat intsétek meg, kerüljétek őket a házastársi ágyakban és lássátok el a bajukat! Ha már engedelmeskednek nektek, ne keressétek ellenük a kényszerítés más útját! Allah Magasztos és Nagy.-Ford.] Azt írta, hogy a Korán tartalmazza „mind a férj engedetlen feleségével szembeni testi fenyítés használatának jogát, mind a férj felesége feletti felsőbbrendűségének a megállapítását.”

2011 februárjában, a Német Szövetségi Munkaügyi Bíróság kimondta, hogy egy szupermarket muzulmán munkavállalója vallási alapon megtagadhatja az alkohollal történő érintkezést. A szóban forgó ügyben az észak-német Kiel városában lévő szupermarketben dolgozó muzulmán férfi volt az érintett. Nem volt hajlandó alkoholos italok polcait feltölteni, mondván, hogy az ő vallása minden kapcsolatot tilt az alkohollal, és ennek eredményeként 2008 márciusában elbocsátották.

Egy, a német Der Spiegel hírmagazinnak adott interjúban Wagner így jellemezte a németországi iszlám árnyék igazságszolgáltatási rendszert: „Nagyon idegen, és egy német ügyvéd számára kezdetben teljesen érthetetlen. A saját szabályait követi. Az iszlám választott bírákat, amikor ítéletet hoznak nem érdeklik a bizonyítékok, és ellentétben a német büntetőjoggal, a kérdés, hogy ki a hibás nem játszik nagy szerepet.”

Amikor a Der Spiegel megkérdezte, hogy a két fél számára miért rossz , hogy megpróbálják egymás között megoldani a vitát , Wagner így válaszolt: „A probléma akkor kezdődik, amikor a választott bírák kiszorítják az igazságszolgáltatási rendszert, különösen bűncselekmények esetén. Ekkor aláássák az állam monopóliumát az erőszakos esetekben. Az iszlám konfliktusok megoldása, különösen, ahogy én tapasztaltam, gyakran erőszakkal és fenyegetéssel érhető el. Sokszor az erősebb család akarata jut érvényre.”

Wagner eredményei nagymértékben megerősítenek egy 2009-ben, a Német Belügyminisztérium által közzétett jelentést, amely arra figyelmeztetett, hogy a németországi iszlám csoportok a saría törvény szerint szeretnének élni Németországban.

Wagner könyve olyan időszakra esik, amikor Németország elmerült a muszlim bevándorlást érintő túlfűtött nemzeti vitákban. Ez a vita 2010 augusztusában indult a „Németország felszámolja önmagát” című bestseller könyv közzétételével, amely megtörte a Németországban régóta tabutémának számító muszlim bevándorlás hatásának megvitatását.

Szerzője egy neves német bankár Thilo Sarrazin, aki már hosszú ideje tagja a balközép Szociáldemokrata Pártnak (SPD), a könyv most a 20. kiadásánál tart. A legutóbbi számadatok szerint, több mint 1,5 millió példányban adták el, így a második világháború óta az egyik legszélesebb körben olvasott könyv egyike Németországban.

Sarrazin könyve nagy számú átlag német lakos véleményével cseng össze, akik egyre kevésbé fogadják jól a Németországot átalakító társadalmi változásokat, nagyrészt az országban jelenlévő milliónyi nem-integrált muszlimnak köszönhetően.

Christian Wulff német elnök igyekezett csillapítani a Sarrazin által szított indulatokat. Egy 2010. október 3-án a német újraegyesítés 20. évfordulóján tartott vitaindító beszéde során Wulff kijelentette, hogy a Németországban élő négy millió muzulmán miatt „az iszlám Németország része”.  Franciaország után Németország rendelkezik Nyugat-Európa második legnagyobb muzulmán lakosságával, akik között a törökök vannak a legtöbben.

A közvélemény-kutatások azonban széleskörű társadalmi támogatottságát mutatják Sarrazin azon kijelentésének, hogy sok muszlim bevándorló elzárkózik Németországtól, nem beszélnek németül, és nem osztoznak a német, az európai vagy a nyugati világképben.

A Bild am Sonntag  által végzett közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 89%-a azt mondta, hogy  Sarrazin érvei meggyőzőek. A közvélemény-kutatók szerint „Számukra Sarrazin olyan valaki, aki végül kimondja azt, amit sokan gondolnak.”

A Friedrich Ebert Alapítvány, egy a balközép Szociáldemokrata Párthoz (SPD) kapcsolódó agytröszt, a közelmúltban közzétett egy felmérést, amely megállapította, hogy sok német gondolja azt, hogy az országot „ellepték” a muszlim bevándorlók. Azt is megállapították, hogy ezek a nézetek nem a német társadalom szélsőségeseire korlátozódnak, hanem nagy mértékben „annak közepére.”

Egy közvélemény-kutatás, mely a „A vallási sokszínűség érzékelése és elfogadása” nevet viseli,  és amelyet a  Münsteri Egyetem szociológiai tanszéke a rangos TNS Emnid politikai közvélemény-kutató céggel együttműködve végzett, azt mutatja, hogy a nyugat-németek csak 34%-a, és a kelet-németek 26%-a tekint pozitívan a muszlimokra. A németek kevesebb, mint 5%-a gondoja azt, hogy az iszlám egy toleráns vallás, és csak 30% állítja, hogy jóváhagyná egy mecsetek építését. Azon németek száma, akik jóváhagynák a minaretek építését, illetve a muszlim ünnepek bevezetését még alacsonyabb.

A nyugat-németek kevesebb, mint 10%-a és a kelet-németek 5%-a mondja azt, hogy az iszlám békés vallás. A németek több, mint 40%-a úgy véli, hogy az iszlám gyakorlatát erőteljesen korlátozni kellene.

Csak a németek 20%-a vélekedik úgy, hogy az iszlám összeegyeztethető a nyugati világgal. Jelentős, több mint 80% azon németek száma, akik egyetértenek azzal az állítással, hogy „a muszlimoknak alkalmazkodniuk kell a kultúránkhoz.”

Amerről a szél fúj a politikában, arra haladnak a politikusok. Bár kezdetben elhatárolódótt Sarrazin nézeteitől, mégia Angela Merkel német kancellár a közelmúltban kijelentette, hogy Németországnak zsidó-keresztény gyökerei vannak. Azt is mondta: „Nyilvánvaló, hogy vannak muszlimok Németországban. De az iszlámmal kapcsolatban fontos, hogy az általa képviselt értékeknek meg kell felelnie az alkotmányunkban rögzítettekkel. Németországban az alkotmány van érvényben, nem pedig a saría jog.”

De a saría jog elterjedése Németországban azt sugallja, hogy Merkel téved: már alkalmazzák a saría jogot  Németországban.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=4541

Bejegyzés: on 2011. nov. 13.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Németország, Soeren Kern. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes